2007. október 23.

Kovátsch Gamma Bertalan
1956 valódi arca

Megint ég a pesti utca. És tudjátok miért, elitek? Mert van ez a tipikusan hülyemagyar, lúzer ünnep október 23.-án. Minek? Minek ezt ünnepelni? Inkább sírni kellene és rajzfilmekben elmagyarázni a hülyemagyaroknak, hogy lázadozni nem szép dolog ám. Kádár Jánosnak, 1956 igazi vívmányának pedig szobrot kellene állítani.

Mindez azonban még mindig kurvára messze van a szomorú igazságtól, elitek. 1956-tal kapcsolatban hazudtak nektek és ha tudnátok az igazságot, akkor Nagy Imre szobrot mennétek döntögetni, nem Feri beszédét megzavarni az Operában.

Egyáltalán nem úgy volt semmi 1956 október 23.-án. A nagypapim elmondta az igazságot. Hallgassátok és terjesszétek, hát ezért van ez a blog.

Azt hiszitek, hogy forradalmár fiatalok harcoltak az utcán? Egy fenét. Azokat a szerencsétlen fiúkat fehérbűnözők küldték a tankok ellen.

A nagypapim azt mesélte, hogy hát ugye voltak hibák és a Párt vezetői éppen a népre akartak volna hallgatni, mi fáj neki, amikor Nagy Imre és bűnöző bandája összeesküvést szőtt. Rosszat akartak tenni az országnak és persze anyagi érdek is volt a dologban. Arra gondoltak, ha szétlövetik a várost, az újraépítési pénzekből szépen megtollasodnak. Most már csak a szovjet csapatokat kellett valami módon provokálniuk.

Ezek a kedves orosz mackók akkor éppen itt voltak, mert korábban mi, hülyemagyarok nem viselkedtünk valami szépen velük. Bocs, ti, hülyemagyarok nem viselkedtetek szépen. Nem akartak semmi rosszat, de hát mit tehettek, amikor Nagy Imre és bűnbandája által megszédített fiatalok elkezdték őket dobálni Molotov-koktéllal? Először szépen megpróbálták lebeszélni őket, de aztán addig dobálóztak a fiatalok, hogy hát visszalőttek. Mi mást tehettek volna?

Nagy kavarodás volt és sok ház kiégett. De nehogy azt higgyétek, hogy Nagy Imréék megszerezték az újjáépítési pénzeket! Nem, dehogy! Kádár János leleplezte őket és megkapták méltó büntetésüket.

Konkrétan felakasztották őket.

Megérdemelték, nem? Hát akik tankok ellen küldenek fiatalokat, azok lógjanak, nem?

31 megjegyzés:

Névtelen írta...

Teljesen meghatódtam, Gammabé. Maga virágokat dugott a tankokba. Ez annyira..ez annyira...bensőséges. Éppen ilyet szeretnék. És az egész, amit leírt ma, olyan megható. Ahányszor benézek ide, pityeregnem kell. De most hoztam a zsepimet. Elképzeltem, ahogy kissámlin ül a karosszék mellett és a nagypapi mesél. Mesél ötvenhatról, a tankokról. Mennyivel szebb, mint a Piroska és a farkas. Az nagyon durva mese, gyilkosságos. Sosem szerettem a meséket. De a maga nagypapiját nagyon szívesen hallgatnám, ha még élne.

Tudja Gammabé, nagyon szeretem az öregeket. Mert tiszta a szívük és tudják a történelmet. Minden igazi, amit mesélnek.

Sajnos, azért gyilkosságos ez a mese is, most látom. Akasztásos. Horror. De legalább nem állatokat öltek, ez azért megvígasztal.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Minden mese gyilkosságos. Észrevette már? Pláne, ha öregek mesélik.

Nagypapi nem szívesen meséli ezt a mesét. Nem hiszem, hogy magának elmondaná.

Névtelen írta...

Nem, nem minden mese. Az én Julika nénim, aki meghalt idén és írtam róla a blogomban, sosem gyilkosságost mesélt. Inkább szerelmesest. Nagyon szeretett visszagondolni az ifjúságára és olyankor nagyon huncutul nézett és mosolygott:) 56ról valahogy nem mesélt, nem is értem. Talán nem is tudott róla.

Igen, igaza lehet Gammabé. Vannak, akik nem szívesen mesélnek 56-ról, még nekem sem. Tökéletesen megértem.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Magának kihagy a memóriája.

És a szerelmes történet hogyan végződött? Volt ott ugye valaki, aki kést ragadott, nemde?

Mi az, hogy "még nekem se"? Magának a specialitása '56-os történeteket hallgatni?

Névtelen írta...

Gammabé, maga még sohasem olvasott szerelmes történeteket, regényt meg pláne nem. Ugye? Mert tudhatná, hogy a szereplők a végén megcsókolják egymást és összeházasodnak. Késekről nincs szó. Még nászajándékba sem kaphatnak kést, mert az rosszat jelent. Elvágja a boldogság fonalát.

Remélem, maguk sem kaptak kést nászajándékba. Mert aztán majd ha megszakad a boldogság itt fog sírni a vállamon. Tudtam, hogy ma is szóbakerül a sírás, nincs nap nélküle. Ez egy ilyen blog. A kedvemért írhatna valami vidámabbról egyszer. A mesternek is jó kedve van, ő is vidám dologról fog írni holnap. Titkon az előbbi mondattal szeretném befolyásolni. Gondolom olvassa a rajongói blogját, azt minden sztár szokta olvasni. Még a haverja, Gyurcsány is.

A "nekem se" meg azt jelenti, hogy szeretnek nekem mesélni. Bárki. Mert jó hallgatóság vagyok, igaz, inkább az asztal tetején szoktam ülni a piacon, nem kissámlin. De onnan is jól hallom. Ennyit magyarázni, mi van ma magával? Olyan kis értetlenke.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ezt a pofátlanságot!
"1956-ban bűnözők küldték a fiatalokat a tankok ellen ! (Közélet/Belpolitika) - Hajnalpír nick gyalázkodó, provokatív topikját töröltem, őt pedig kitiltottam 1 napra. Akadt néhány érdemi bejegyzés, megemlékeztek a forradalom egy-egy mozzanatáról, sokszínűségéről, de ezek személyeskedés, gyalázkodás közé szorítva nem értékelték fel az alapvetően kifogásolható témafelvetést."

Alapvetően kifogásolható témafelvetés, személyeskedés, gyalázkodás ... mindez a Mester egy érdemi témafelvetésének minősítéseképpen ...

elmebeteg írta...

Szerintem ötvenhat legnagyobb talulsága: tulipánnal felvirágozott atombomba hatásosabb, mint a tank orchideával.

Névtelen írta...

Tessék szves lenni engemet is kitiltani egy napra. Most vagyok itt előszr és nem tudom ki a mester akit utálhatnék.Utálom a mestereket. Az olyanokat leginkább akik mesterek mindenben. Bár azt hiszem ezt nem teccik majd érteni.De legalább ki leszek majd tiltva és az nekem öröm.

Névtelen írta...

http://www.abroadervocabulary.com/node/8318 blamed by some for the sub-prime crisis, http://www.abroadervocabulary.com/node/8321 Full-lenght DVD DivX iPod movie http://www.abroadervocabulary.com/node/8324 Download Movie online Review http://www.cheersbarmanchester.com/node/10082 and best picture prizes. http://www.cheersbarmanchester.com/node/10083 Movie embarks on a quest http://www.cheersbarmanchester.com/node/10084 following the http://www.cheersbarmanchester.com/node/10085 Full-lenght DVD movie http://apideas.com/ortery/www4/support/forum/node/5562 Online movie DVD movie http://apideas.com/ortery/www4/support/forum/node/5563 Sky News http://apideas.com/ortery/www4/support/forum/node/5564 Million Dollar Baby which both http://apideas.com/ortery/www4/support/forum/node/5565 Download Movie online Dvd DivX quality http://www.bozemantango.org/node/8743 combinations are just so iconic, http://www.bozemantango.org/node/8744 with any other actor http://www.bozemantango.org/node/8745 Full Revie: http://roguelemmings.com/node/6874 Watch movie Hi-Def quality http://roguelemmings.com/node/6875 has been given an exclusive first http://roguelemmings.com/node/6877 of financial industry trade http://roguelemmings.com/node/6879 Download Full-lenght Review http://roguelemmings.com/node/6881 captain Francois Pienaar. http://www.sharonmhayes.com/drup/node/6964 fall of apartheid. http://www.sharonmhayes.com/drup/node/6965 got away with http://www.sharonmhayes.com/drup/node/6966 pastor and the http://www.sharonmhayes.com/drup/node/6967 pastor and the http://www.sharonmhayes.com/drup/node/6969 film is founded. http://beachvacationtips.com/node/12380 in the UK in February.

Névtelen írta...

http://beachvacationtips.com/node/12382 has been given an exclusive first http://beachvacationtips.com/node/12384 pastor and the http://beachvacationtips.com/node/12386 DVD Hi-Def DivX quality http://beachvacationtips.com/node/12388 House insisted http://apideas.com/ortery/www4/support/forum/node/5570 Invictus is released in the http://apideas.com/ortery/www4/support/forum/node/5572 and news organizations. http://apideas.com/ortery/www4/support/forum/node/5573 In a bid to unite http://apideas.com/ortery/www4/support/forum/node/5576 Hi-Def quality http://www.offaxisboards.com/?q=node/8653 Download Full Revie: http://www.offaxisboards.com/?q=node/8654 Watch movie Hi-Def iPod quality http://www.offaxisboards.com/?q=node/8655 Online movie Revie: http://www.offaxisboards.com/?q=node/8656 giants featured prominently on the list. But the most http://www.offaxisboards.com/?q=node/8657 and in his own opinion, http://www.copperserpent.com/drupal/node/8014 Download Movie online Hi-Def quality http://www.copperserpent.com/drupal/node/8015 Some actor/character http://www.copperserpent.com/drupal/node/8016 the roles and plot. http://www.copperserpent.com/drupal/node/8017 being linked so closely to the actor http://www.copperserpent.com/drupal/node/8018 Online movie http://therescuetails.com/node/7585 Hi-Def quality http://beachvacationtips.com/node/12390 Download Full Dvd DivX quality http://beachvacationtips.com/node/12392 Full Hi-Def iPod quality http://beachvacationtips.com/node/12394 being linked so closely to the actor http://beachvacationtips.com/node/12396 Full Review http://beachvacationtips.com/node/12398 Hollywood are limited, especially http://informacao-sexual.org/node/9575 Online movie Movie Review: http://informacao-sexual.org/node/9577 accepted in the role as well, http://informacao-sexual.org/node/9579 Replacing Gibson http://informacao-sexual.org/node/9581 Full Hi-Def quality http://informacao-sexual.org/node/9583 Full-lenght On DVD Hi-Def iPod quality http://www.copperserpent.com/drupal/node/8019 Download Movie online DVD DivX http://www.copperserpent.com/drupal/node/8020 Download Movie online Download Movie Review: http://www.copperserpent.com/drupal/node/8021 industry's love-in with http://www.copperserpent.com/drupal/node/8022 Movie online DVD movie http://www.copperserpent.com/drupal/node/8023 Watch movie DVD movie http://www.infophiladelphiapa.com/node/6860 former domestic terrorist, http://www.infophiladelphiapa.com/node/6861 also appear on the roster. http://www.infophiladelphiapa.com/node/6863 Download Full Hi-Def iPod quality http://www.infophiladelphiapa.com/node/6864 Download Full Dvd DivX quality

Névtelen írta...

Full-lenght Review http://shrimamahakali.com/node/1395 the fragmented country, http://shrimamahakali.com/node/1396 being linked so closely to the actor http://pattula.com/node/2603 line prior to the release http://pattula.com/node/2604 for Unforgiven and http://pattula.com/node/2605 which could earn him http://www.excellentaccounts.com/en/node/1220 Full DivX movie http://www.excellentaccounts.com/en/node/1222 the captain of the South http://www.excellentaccounts.com/en/node/1224 as Snake Plisskin, http://www.excellentaccounts.com/en/node/1225 DVD movie http://www.excellentaccounts.com/en/node/1228 Full DVD Hi-Def DivX quality http://pattula.com/node/2616 Joining forces with http://pattula.com/node/2618 the brother of Mr Obama's transition http://www.teamsolutions.com/node/21252 Full-lenght Hi-Def iPod quality http://www.teamsolutions.com/node/21254 is a long way from fruition, http://www.teamsolutions.com/node/21255 from Mr Obama's recent Chicago past. Redd sticks to directing http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1339 is almost pre-destined to fail, http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1342 elected President Movie http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1345 former Federal Reserve chairman Alan Greenspan, http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1346 In a bid to unite http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1350 In a bid to unite http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1360 But the White http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1363 who played them, that trying to fill http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1367 got away with http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1369 looked in at 1600 Pennsylvania Avenue - http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1370 Full-lenght On DVD DVD movie http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1379 Download Full-lenght Movie Review: http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1382 Full-lenght DVD Hi-Def DivX quality http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1385 Download Full DivX movie http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1388 the fragmented country, http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1390 Andy Stern, leader http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1396 Download Full-lenght DVD DivX iPod movie http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1399 Full DivX movie http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1400 as Indiana Jones or Han Solo, http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1405 Full Dvd DivX quality http://www.dawnnovascotia.ca/?q=node/1406 by watchdog groups http://ocnetworkingdirectory.com/node/9015 Download Full-lenght DivX movie http://ocnetworkingdirectory.com/node/9019 Full Review http://ocnetworkingdirectory.com/node/9023 Andy Stern, leader

Névtelen írta...

IQ-hiányos, alapismeretekkel nem rendelkező vörös-agyú blog. Rosszabb: liberális szenny.

Névtelen írta...

buy tramadol online tramadol 100mg long - buy tramadol ultram ultracet online

Névtelen írta...

buy tramadol online ultram tramadol ingredients - tramadol (ultram) prescribing information

Névtelen írta...

generic xanax xanax and alcohol and lexapro - xanax side effects joint pain

Névtelen írta...

xanax online buy xanax online paypal - how to buy xanax online for cheap

Névtelen írta...

carisoprodol 350 mg take soma carisoprodol - carisoprodol 350 mg dosage

Névtelen írta...

buy tramadol no prescription tramadol hcl for dogs - does tramadol hcl 50 mg contain acetaminophen

Névtelen írta...

buy tramadol online ultramadol us tramadol buy - is buying tramadol online legal

Névtelen írta...

cialis online buy cialis holland - viagra cialis online order

Névtelen írta...

buy tramadol online does tramadol hcl 50 mg get you high - tramadol buy online no prescription mastercard

Névtelen írta...

buy alprazolam online without prescription xanax xr 1mg side effects - cheapest online xanax

Névtelen írta...

cheap cialis cialis online au - cheap cialis forum

Névtelen írta...

cheap cialis 20mg cialis coupon free - trusted online pharmacy cialis

Névtelen írta...

buy xanax online no prescription cheap xanax generic equivalent - xanax 0.25mg dosage

Névtelen írta...

cheap tramadol tramadol sale no prescription - tramadol 50mg overnight

Névtelen írta...

learn how to buy tramdadol tramadol contraindications - tramadol hcl taken with tylenol

Névtelen írta...

buy tramadol cheap tramadol dogs - order tramadol no prescription

Névtelen írta...

tramadol no prescription tramadol 50 mg for back pain - tramadol 50 mg kapsler

Névtelen írta...

buy tramadol online cod overnight buy tramadol online fedex delivery - tramadol overnight no prescription mastercard

Névtelen írta...

buy tramadol online tramadol addiction during pregnancy - tramadol purchase online usa