2010. június 23.

Kovátsch Gamma Bertalan
Giccsország

Az egész bagázs egy kurva giccszabáló. Reggel felkeltek a giccses Ikea-ágyból és a leggiccsesebb módon a fehér kenyeret barna kolbásszal faljátok. A türkízkék Suzuki Swift-ben, amit vezettek gusztustalan pink üléshuzat van és bólogató kutya a hátsó ablakban. Hiába terveznek nektek modern, nyugatos irodaházat, az íróasztalt muszáj teleraknotok csecsebecsékkel, figurácskákkal, szívecskékkel, biszbasszal. Ha boltot nyittok, a portált elrondítjátok a rikító tábláitokkal. Este zöld spenótra piros debrecenit tesztek, utána pedig bambuljátok a giccssorozatot a lapostévén. Zene helyett reklámdzsinglét dúdolgattok, vers helyett a gazdaságos mosóporra rímelő szavak motoszkálnak a fejetekben.

Ilyen mocsmány ízléssel nem csoda, hogy még a Nemzeti Színház is tetszik nektek.

Jaj, bocsika. Nem az eliteknek akartam most beszólni, hanem az ízlés nélküli jobber majmoknak. Akiknek még a hülyeország címere helyett is az ásatag, royalista értelmezhetetlenség kell. Angyalbögyörőim, ne hüppögjetek, nem akartalak titeket megbántani. Hiszen tudom, hogy ti sose néztek lapostévét, kivéve ha Truffaut-t tesztek be DVD-ről. A gazdaságos mosóporra csak akkor tudtok rímet, ha netán közgazdasági közírásaitokat dobjátok fel néhány lírikus utalással, tisztában vagytok vele, hogy a Nemzeti Színház alá igazán épülhetne megint metró, mert akkor le lehetne robbantani az egészet a francba és csakis a magaskultúra olyan sasfészkeit olvassátok, mint a Tirpákblogot.

Ahol én is dolgozom és amelyet egy kicsit se fenyeget a giccsadó magasröptűsége mián.

Már persze ha igazságosan vezetik be.

3 megjegyzés:

Doomhammer írta...

KGB, ha tudná. hogy a Duna alatt haladó metró terve, amelyik összeköti a szentendrei hévet meg a déli vonalakat, épp a Nemzeti alatt menne...

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ha nem metró, akkor majd más miatt kell lebontani. Ilyen épület ott nem maradhat. Külső díszek vannak rajta, mint egy kőkori fakunyhón. A modernitás sík üveglapokat követel meg, amint a post illusztrációjában is láthatja.

Ez volt ott régen, fújj.

Lavrentiy Pavlovich Beria (deceased) írta...

Sasfészek?! Lebukott, maga kriptonáci ügynök!