2010. május 2.

Kovátsch Gamma Bertalan
Populisták, bekaphatjátok

Soha, értitek, sohase fogom letenni a fospumpát a populizmussal szemben. Jöjjön az habár akármilyen párttól, legyen az hülyepárt vagy egy okospárt, ami momentán elhülyült.

Az ingyen BKV egy ugyanolyan kreténség, mint a vizitdíj és a tandíj eltörlése.

Kivéve, hogy míg a vizitdíj és a tandíj eltörlése nettó debil populizmus volt, míg az ingyen BKV igazából jó ötlet, csak rosszul van kommunikálva, így nem számít debil populizmusnak. A szocik az ingyenes BKV-val igazából azt akarták mondani, hogy a BKV túl drága, ami tök igaz. Például az én Lancia Thesisem egy hónap alatt kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint egy bazi BKV busz egy nap alatt. Pedig a Lancia Thesis egy elegáns, elithez méltó, drága autó, ami méltón mutatja, hogy én a Verseny győztese vagyok, a BKV buszain meg csak a csoffadt lúzerek utaznak.

Valamit tenni kell, hogy én is buszra szálljak, például alanyi jogú egyéni buszt kell adni mindent elitnek, amit Hagyó Miklós meg is próbált, csak ott is elkúrták a kommunikációt. Elkúrtuk. Mindegy.

A lényeg az, hogy a populizmus rossz dolog és nem lehet ellene tenni semmit, mivel az a hülyepártiak elemi debilizmusából fakad. Ha viszont az okospártnak hibás a kommunikációja, az úgy nézhet ki, mint debil populizmus, pedig csak nem vettek meg egy újabb képmesesorozatot, ami öreg hiba, de nem populizmus.

Populisták, reszkessetek. Nempopulisták, csengessétek a lóvét. És akkor véletlenül se kevernek titeket össze a hülyeválasztók.

9 megjegyzés:

Lavrentiy Pavlovich Beria (deceased) írta...

KGB, hibádzik a levezetése. Az elitnek nem kell buszra szállnia: ha az ingyenbuszokkal és a dugódíjjal eltakarították a prolik autóit az utakról, akkor végre az elit kényelmesen tud suhanni a Lancia Thesisében (természetesen a dugódíj alól mentesülve).

Béla írta...

már egy ideje olvasom a blogot, és feltűnt, hogy miért nincs facebookon? még csak like-olni sem lehet a cikkeket.
ez nem elithez méltó, még a mandineren is lehet lájkolni, pedig hát az...

egyébként sokkal egyszerűbb lenne, ha a prolik meg lennének győzve, h ne utazzanak, akkor nem kellene BKV meg MÁV sem

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bela, a facebook a proliknak valo. micsoda otlet ez, szavazgatni a megmondasokra, mintha bizony barkit is erdekelne, hogy a prolik lajkoljak az igazsagot vagy sem!

ha legalabb a tumblrt emlitette volna ... lehet ott lajkolni?

eN írta...

Igen, KGB, visszaadjuk a fovarosiaknak a BKV-zas elmenyet, amit a Fospumpa vett el toluk! Meg is van a forras: fizessenek a hulyevidekiek, ha feljonnek Budapestre ronditani a levegot, ahelyett hogy meghuznak magukat a gemeskutjaik toveben.
Esteleg tarthatnank rola egy (fovarosi) nepszavazast, mint a vizitdijrol.

Höndör B. Margit írta...

Maga az igazi Béla?
(elalél)

Névtelen írta...

http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/pop_ups/06/uk_antique_gadgets/html/7.stm

Szippantson, Margitka!

Leskelődő

Ps.: Bocs, hogy késtem kicsit. Ingyen busszal jöttem.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

eN, a budapestiek nagysagrendekkel tobb erteket tesznek be a kozosbe, tehat ugy igazsagos, hogy nagyobb merokanallal is merjenek az osztasnal. a videk az ingyen bkv-vel adjon vissza egy keveset abbol a sokbol, amit kapott. ha igy vegiggondolja, akkor rajon, hogy az ingyen bkv nem populista, mint a vizitdijeltorles-nepszavazas, hanem nagyon igazsagos, csak rosszul van kommunikalva.

tölgy írta...

KGB,

engem mindig lenyűgöz a baloldali éles logika. Elképesztő mennyire igaza van.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

tolgy, ez nem logika kerdese. valakinek vagy van szocialis igazsagerzete, vagy nincs. ezt nem lehet tanulni. a jobber majmok mindig ott kurjak el, hogy a raciora meg a logikara hivatkoznak. amikor ezt erezni kell.