2009. augusztus 7.

Kovátsch Gamma Bertalan
Sárga

A tököm is tele van azzal, hogy egész politikai irányzatokat alapoznak olyan zsigeri indulatokra, mint az irigység.

Akkor vegyünk egy szigorúan elméleti példát. Van mondjuk ezer webproli. Mindegyik lakik egy webproliólban, ami előtt szetkúrt kockalada áll. Lásd ábra.


Vegyünk most akkor egy modern, szuverén, befolyásos véleményformálót, aki a Piacon olyan ügyesen vett részt a Versenyben, hogy véleményformálását a Verseny szigorú, részrehajlástól mentes, ámde igazságos bírái egy mediterrán hangulatú házzal és a hozzá tartozó Lancia Thesissel honorálták. Lásd ábra.


Büszke a véleményformáló az eredményére? Az kurvaisten, hogy büszke. A webprolik szívhatnak a kockaladával és a fejükre szakad a vakolat a webproliólban, míg a Lancia Thesis simán duruzsolva repíti el a mediterrán hangulatból az Érték Hozzáadásának helyére a véleményformálót. A Thesis ablakán kipillantva a véleményformáló szinte érzi, ahogy a webprolikból süt az irigység, de irigykedhetnek is. Tessek Értéket Hozzáadva helyt állni a Piaci Versenyben és akkor nekik is leeshet egy képmesesorozat és a hozzá tartozó zsozsó.

Na most mi lenne, ha a webprolik is mediterrán hangulatban laknának és a mediterrán hangulat előtt ott parkolna egy-egy Lancia Thesis? Ábra.


Hová lenne akkor az irigység, mint hajtóerő, ami a véleményformálót a Verseny Bíráinál való agresszív, ámde hatékony lobbizásra sarkallná? Amit a webprolik tiszta irigységből seggnyalásnak és bértollnokoskodásnak hívnak? Kurvára nem lenne semmilyen hajtóerő, nem keletkezne Hozzáadott Értek és a világ szegényebb lenne a Modern Képmesék újabb 100 részével.

Ezért fospumpa az egyenlőség meg az egész baloldal.

11 megjegyzés:

tölgy írta...

Gizike budija jobban mutat, mint ez a műmediterrán izé.
De a szomszédom nem fog örülni, hogy kirakta ide a háza képét.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, maga nagyon teved. Ismerem a hazat, amire maga gondol, de ez nem az. Ami a kepen van, az Berkenyemagoson talalhato, egy gyuttment ugyved-musorvezeto hazaspare, ket gyonyoru gyerekkel, akiket egy varosi alapitvanyi iskolaba hordanak. A ferjnek Lancia Thesise van, az asszonynak egy Honda Jazz. Politikai kapcsolataik nem elhanyagolhatoak, az asszony meg a Mestert is ismeri, mert egyszer meghivta a musoraba es azota is rendszeresen uzenetet valtanak, most eppen a Facebook-on, de a Twitter is nagyon jon fel. A ferjnek ket megbizasa volt az Urtol - pontosabban a MeH-tol kapta, pont az hozta a dontest, aki a Modern Kepmeseket jovahagyta. Egy igazi nyugati eletetstilust elo csalad, az iden is Hollandiaba mentek nyaralni kethetes korturara. Amszterdamban allitolag kiprobaltak a coffee shopot!

Szoval a mediterran hangulatu haz az oveke es nem a lepukkant szomszedjae.

tölgy írta...

Igaza lehet, mert a szomszédban is Honda Jazz az asszonka autója, de apunak Mazzeratija van. Ha érti, mire gondolok..

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hat persze, hogy ertem, mire gondol. A Lancia Thesis csak egy szimbolum. Azoknak szol, akik nem kovetik, mi az Elitauto.

bz249 írta...

KGB: aztán a szimbóleum nehogy metamfórába fulladjon, mert abban tölgy a jobb. (Én figyelmeztettem, szóval ne akarja rámtolni a munkát)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ne piszkalja Tolgyet, eppen eleg baj neki az alkoholizmusa. Igen, egy nap akar egy metaforanyi bort is felhajt.

Miert is ne toljam magara a munkat, amikor az elitnek ez a dolga?

bz249 írta...

Elsősorban azért ne tolja rám a munkát, mert akkor az sose lesz kész. Remekül tudok mellébeszélni és kifogásokat találni valamint illegálisan letölteni munkaidőben. Mindezeket szeretem is csinálni.

Dolgozni viszont utálok és ezt a tevékenységet hanyagolni szoktam.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ne aggodjon, bz249, ha en valakire ratolom a munkat, akkor az ra van tolva.

Korbacsom is van.

Jobban teszi, ha melozik. Posztot irt ma mar?

tölgy írta...

Bz
egy metafórás posztot most már tolhatna, de nagyon!
Olyat, amit csak a webelit ért, és az se igazán.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mi az, Tolgy, hianyzik a napi metafora? Azert remeg a keze.

Elvonora kellene mennie. Metaforaelvonasra.

bz249 írta...

Tölgy, egy szörnyű titkot kell elárulnom. Egyetemi tanulmányaim alatt diákmunkaként a metaforagyárban dolgoztam Ebesen. Azóta utálom a metaforákat.