2008. december 1.

Kovátsch Gamma Bertalan
Egy fideszes pokoljárása

Vegyünk egy fideszest.

Egy átlagos, nem túl okos, nem túl sikeres fazont, olyan fideszesformát. Aki fel akart volna kapaszkodni az elitbe, de hát a képességei nem voltak hozzá elegendőek, nem azt írta, amit kell, így aztán megmaradt a prolik között szánalmasan, roskadtan, fideszesen.

Felkel tehát a fideszesünk reggel és kezdődnek a megaláztatásai. A boltban szemberöhögi a pénztáros. Hallotta, az Orbán - mondja a pénztáros, teli szájjal röhögve. Azt mondta az Orbán, hogy a holnap ajtaja meg hogy szoborpark - mondja a pénztáros. A fideszes mögötti hivatalnokkülsejű eldobja az aktatáskáját, az oszlopnak támaszkodik és potyognak a szeméből a könnyek. A hivatalnokkülsejű mögött álló suhanc a földön hempereg a röhögéstől. A fideszes nyel egyet és lehajtott fejjel kilép az utcára.

Hallotta - mondja a biztonsági őr a munkahelye bejáratánál - a Navracsics! Az a barom Navracsics! Hogy program meg titkosszolgálat! Drága fideszes, hát ezt maga hogy bírja - kérdezi a biztonsági őr a nevetéstől fuldokolva - hát ez a Navracsics egy barom, egy kretén, egy elmebeteg, hát nem látja?

A fideszes szinte rohanva érkezik az irodájába. Késve. Mehet egyenesen a főnöke irodájába. Nézze, Jenő, kezdi a főnöke (a fideszeseknek ilyen hülye neve van, hogy Jenő vagy Győző). Nézze, Jenő. Én nem bírom nézni, ahogy tönkreteszi magát. A mai újságban is. A maga Szijjártója. Viszaköveteli a 13. havi nyugdíjat. A Parlamentben követeli. Ami olyan, mintha vissza is adná. Mintha ő kormányozna. Vissza akarja adni, pedig megmondta a Feri, hogy nincs. Megígérte a Feri, hogy majd ő visszaadja. Ha lesz rá mód. Ami olyan, mintha már el is vette volna. Nézze, Jenő. Nagyon komolyan. Ez egy szánalmas majom, ez a Szijjártó. Maga egy nem túl tehetséges, de igyekvő munkaerő. Ha szorgalmasan dolgozik, még szerény eredményeket is elérhet. Vegye már észre magát. Ezek nem győzhetnek. Olyan kretének, hogy húznak néhány balfaszságot és az őket nemszeretők elmennek szavazni.

A fideszes előtt hullámozni kezd a világ. A főnöke ... a szoba ... a szőnyeg ... a pálma a sarokban ... egy amorf formává áll össze. A távolból még hallani vél valami szirénázást, aztán végképp elsötétül a világ ...

Ne legyetek ilyenek. Ne legyetek fideszesek.

43 megjegyzés:

Prosztó M. Beléndek írta...

Milyenek legyünk?

tölgy írta...

Az első mondat nem elírás?

"Verjetek egy fideszest"

Öröm, hogy helyreállni látszik a tirpákok alapvető konszenzusa. Gizike is back!

Névtelen írta...

Proszto, ha csak europai ertelemben vett akarmi, pl szocialdemokrata, akkor az boven eleg ahhoz hogy a Mester szobaalljon magaval. Vannak fokozatok, persze.

martonx írta...

KGB ezt saját magán tapasztalta? Vagy puszta science-fiction? És kommcsik lehetünk? Legszivesebben nyugger lennék, de ahhoz még kb. 30 évem hiányzik...

tölgy írta...

Prosztó,
bármi lehet, csak fideszes ne. Látja, Feri is mindenkivel megtalálja a hangot 1-1 szavazásra, csak a fideszesek ilyen retardált köcsögök.

Ezredes K Őrnagy írta...

És ha én rendszeresen templomba járó fideszes vagyok, akkor menni esélyem van bekerülni a Mester blogjába?

eN írta...

Ezredes K Őrnagy írta...
"És ha én rendszeresen templomba járó fideszes vagyok, akkor menni esélyem van bekerülni a Mester blogjába?"

Egyszer már bekerült mint negatív példa ;)

Névtelen írta...

prosztó: független, mi más.

tölgy írta...

Őrnagy TWA tékozló fiúja.

De ugyi ismerjük a sztori végét :)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ugyan mar, Proszto, ne tegye a hulyet. Ezt mar regen megbeszeltuk.


Vannak tehát a HTM-ek, mint kézenfekvő kínaipótlék, most vannak ezek a sztereotípiák, hogy ők nem passzolnak a modern, városlakó, marihuána-szívó, Orbán-utáló, mérsékelten baloldali, Gyurcsányt nem szerető, de legkisebb rossznak tartó, új konzervatív párt alapításán töprengő, de aztán az MSZP-re mégis gondolkodás nélkül leszavazó elithez, de nem úgy van ám! Ismerek a HTM-ek közül olyat, aki már a mobiltelefon használatát is megtanulta, fejlődőképesek ám ezek, nem aféle jobber majmok.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Martonx, ne inszinualjon, mert duhbe gurulok! Hogy en, fideszes? Fideszes eleve nem lehet elit, en pedig elit vagyok, nem kicsit, nagyon.

Amit leirtam, az ugy van, ezt mindenki tudja. Olvashatta a Mestertol: az MSZP ugy nyerhet, ha a a hulyek partja balfaszsagokat mond. Es nezze, balfaszsagokat is mond.

Ezek ilyen megjosolhato arcok. Ha a Mesternek eppen fideszes balfaszsagokra van szuksege, akkor kerul is fideszes balfaszsag.

tölgy írta...

A "fideszes balfaszság" nem tautológia?
Csak kérdem.

Ezredes K Őrnagy írta...

KGB, maga fideszes. Ott van mindig a gyűléseken a Fospumpa mögött. Maga súg.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ne bolcseszkedjen, Tolgy.
Persze, hogy tautologia, de mi nem szotarat irunk most, hanem kommunikalunk. A kommunikacio egyik alapszabalya, hogy ismetelni kell, kulonben nem ragad meg. Ezert helyes, ha bunko, kreten, balfasz, fideszes fideszesekrol beszelunk.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, levettem a kesztyut.
Maga egy fideszes.
Mit szol majd Vadai Agi, ha megtudja, hogy egy fideszes szivargott be a vezerkarba?

Valaszthat: hajnalban a sancon vagy afganisztani tuzszereszkedes.

Ezredes K Őrnagy írta...

Hogy lehetnék fideszes? Katona nem lehet pártnak tagja. Maximum csendes szimpatizáns. Még haladó értelmiségi kérdőíveket sem írhat alá.
Maga a fideszes. Választhat: csősz lesz Olaszliszkán vagy küldök egy bakát Prosztó macskájával.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

A csendes szimpatizansok is kurva veszelyesek. Ma csendesen szimpatizal, holnap meg elkot egy tankot es megindul a Parlamentnek.

A tisztogatasnak ki kell terjednie a csendes szimpatizansokra, mint magara is.

Elmondanam, hogy Olaszliszkan mar az en cegem orzi a szoloket. Talaltam ott egy piaci rest. Alig kerult valamibe a piaci res letrehozasa.

Prosztó M. Beléndek írta...

KGB:

tehát legyek határon túli magyar, vagy félrértem?


Jó, leszek MSZP-s, b...k meg, ha ez kell, hogy a Mester elfogadjon.

Mondjuk, kitagadnak a csládból, de ez van. Az osztályharc nem méznyalás.

eN írta...

Prosztó lehet független értelmiségi. De akkor le kell cserélnie az avatarját vmi haladóra mint pl egy harci robot. És iratkozzon be a miskolci bölcsészkarra.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Proszto, a temahoz nem tartozo HTM-es megjegyzeset a tema komolysagara valo tekintettel most eleresztem a fulem mellett. Lesz megtorlas, de kesobb.

Nem, Proszto, a proli szocikat tamogatni olyan ... erm ... proli dolog. Legyen mondjuk konzervativ. Vagy libertarius. Ezek ritkak Magyarorszagon, ezert folyton hivatkozhat arra, hogy milyen elit maga. A szocikra nezzen le, mint egy darab szarra. A szanalmas fideszesekre egy kicsit jobban. Aztan ha eljon a pillanat, fogja be az orrat es szavazzon a kisebbik rosszra.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

eN írta...:
"És iratkozzon be a miskolci bölcsészkarra."

eN, ne vezesse felre a kezdo elitet. Proszto, mint tozsdecapa mar eleg elit. Hozza esetleg felszedhet valami politologiai gyorstalpalot es csucselit lesz.

A miskolci bolcseszkar csak kezdo lepcsonek megfelelo. Proszto azon a szinten mar tul van.

eN írta...

Elnézést Prosztó, valóban fölösleges a bölcsészkar. Azonban a Mesterhez való kötődését mégiscsak ki kellene fejeznie valahogy. Mondjuk írhatna egy független elemzést "A 2009-es költésgvetés és a Reformok" címmel az indexre.

tölgy írta...

eN,

inkább "A 2009-es költségvetés és Reformok és az Antifasiszta Harcom" cím kellenék.
Maga menthetetlen, pedig mióta csiszolják.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, mit szol ehhez:
Reformok vagy fasizmus: Magyarorszag ket lehetseges utja es ezek megnyilvanulasa a 2009-es budzseben.

Proszto, munkara. Kozgazdasz szakcikket akarok latni, ez nem Nepszabadsag szinvonal. Minimum penzbeszel blogra kell kitenni. Ugy lesz impact factora.

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy nincs igaza. eN képes nagy Értéket is hozzáadni a bloghoz. Már majdnem elit.

KGB és a Piaci résbe egy huszárvágással betörő a cége hány gyerekgyárost likvidált már a védendő objektumok környékén?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Megorult? Likvidalni oket? Akkor miert fizetnenek a szolotulajdonosok holnap?

Nem, a gyerekgyarosok nem threat hanem asset.

Ezredes K Őrnagy írta...

Nem likvidálja őket? Akkor mit csinál velük? Oszt nekik Ingyenebédet? Milyen tanítványa maga a Mesternek? Mi maga, hippi?

tölgy írta...

KGB
megadta a címet.
Közgazdászok, munkára!
eN természetesen ígéretes, de csak közgazda, a Nagy Összefüggésekbe még nincs talán beavatva.
Esetleg, ha két hétig a kapcsolat.hu-t olvasná? Vagy az túl durva?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, maga csak egy buta katona, nem lat be az osszefuggesekbe. Elmondom az uzleti modellt.

1. A gyerekgyarosokkal ellopatok egy kis szolot.
2. A szolotulajdonosoknak orzo-vedo szolgaltatast kinalok.
3. Ha nem fizetnek, ellopatok meg egy kis szolot. Fizetni fognak.
4. Kamubol felberelek egy-ket izomagyut, hogy meglegyen a latszat.
5. A bevetel kis szazalekabol megfizetem a gyerekgyarosokat, hogy ne lopjanak tobbe.
6. A penz nagy reszet megtartom magamnak es a Haladas ugyere forditom.

Leloni a munkatarsaimat? Mit kepzel?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hmmm, Tolgy, igaza van.
Egyfelol kell a kozgazdasz a bullshit meg a grafikonok miatt. Ugyanakkor egy buta kozgazdasztol, akarom mondani kozgazdasz elittol nem varhato el, hogy a tarsadalmi osszefuggeseket is felismerje, ugyismint fasizmus.

Nincs mese. Tarsszerzosegben fogjak megalkotni a cikket eN-nel. eN beleirja a reformot, maga pedig megindokolja, hogyan lesz a reformok elmaradasabol fasizmus. 70-30-as felosztast tudok felajanlani a tanulmany dijabol. A 70% termeszetesen a fasizmusszakertonek megy, az o munkaja a nehezebb.

Gondoljon bele, a plafontorveny es a fasizmus kapcsolata (ugy, hogy a fasizmus megakadalyozasara a plafontorveny kelljen).

Dolgozni, kutyak!

Akarom mondani, sziveskedjenek az elitek elkezdeni dolgozni.

eN írta...

lehetne inkább 60-40% +szolgálati suv?

martonx írta...

Eszembe jutott egy kérdés, amire remélhetőleg ti az elit tud válaszolni.

Szóval a minap aláírtam a népszavazási kezdeményezést, ami a képviselők számla nélküli költségtérítéséről szól.

Ezt valahogy nem akarja se az Úr és csapata, se a Fospumpa eltörölni. És ez megingatott a hitemben. Lehet, hogy én nem vagyok elég haladó? Ezt tovább gondolva lehet, hogy fideszes vagyok???

tölgy írta...

eN
biztosan közgazda.
Ez a kalmárszellem?!
Pedig az ügyről van szó.

De a használt Lancia Thesisekből választhat magának.

KGB,

fent a Haladás címszó alatt véletlenül nem a chicagó-i maffia működését írta le?

tölgy írta...

martonx,

általában az elit semmit nem ír alá, mert akkor még felelősségre vonhatnák. Akkor meg hová lenne a világ?
Hamlet aláírt valamit?
Na ugye.

eN írta...

Tölgy, néha terepre kell járnom, úgymint Soroksári út meg Mester utca. Bárki beláthatja, hogy oda kell a négykerék meghajtás meg fontos a jó rálátás az útra. A használt Thesise ezt nem tudja, főleg mióta a szélvédőjén ott az a pár centis rés. Tudja.

Ezredes K Őrnagy írta...

De még aláírt levelet sem kézbesít az elit, lásd a két balek áruló esete az angol királynak szóló levéllel. Maga is így járhat KGB, a gyerekgyárosok királya, a Fospumpa, olvassa a blogot és kivégezteti, mert rájön hogy mivel űzérkedik a szőlői körül.

Ezredes K Őrnagy írta...

Ehhez mit szólnak a Mester és a harcostársai? http://vastagbor.blog.hu/2008/12/02/kave_helyett_ii_vedendo_fogyaszto

Hol van itt a Verseny, meg a Piac meg hogy nincs Ingyenebéd? Ki is a kommunista Mester?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

tölgy írta...:
"fent a Haladás címszó alatt véletlenül nem a chicagó-i maffia működését írta le?"

Nem, barmelyik videki orzo-vedo szolgalat igy mukodik. Cserebe az uzleti modell fogyasztobarat jellegzetessegekkel bir: minthogy mindenki fizet (a potyautasok rovid uton rajonnek a tevedesukre), a havidij alacsony es a szolgaltatas a fogyaszto fele professzionizmust mutat.

Az orzo-vedo oldal is professzionista, de ott jobb, ha a reszletekbe nem szorozunk bele. Peldaul vegyuk azt a kerdest, mi van akkor, ha esetleg mas teruletrol erkezo, nem megvesztegetett gyerekgyarosok probalkoznanak. Termeszetesen erre a kihivasra is koltseghatekony es hatarozott valaszt ad a ceg, de a reszletek uzleti titoknak minosulnek.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ezredes K Őrnagy írta...:
"Ehhez mit szólnak a Mester és a harcostársai? "

Semmit nem szolnak.
Megertett?
Semmit.
Lelephet.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

eN írta...:
"lehetne inkább 60-40% +szolgálati suv?"

Pofa be es kezdjen irni. A dijban 15 oldalnyi melleklet is benne van. A melleklet minden oldala surun legyen szamokkal es grafikonokkal tele.

SUV-rol ne is almodozzon. Valsag van.

Névtelen írta...

Kedves gyanútlanul ücsörgő tótaiak!

Véres orbáista fospumpa náczik támadtak a Mesterre!

Ha maradt hányadék tollaikban...

tölgy írta...

Nácivadász,

ez a Fuss Pumpa, fuss! komoly Hozzáadott Érték.

De elit nácivadász-e maga?

Névtelen írta...

Azt tudtam, hogy a Mesternek vannak seggnyalói, de hogy ennyien ....
További kellemes seggnyalizást.