2009. április 30.

Kovátsch Gamma Bertalan
Emberek

Elitblogunk olvasói megszokhatták, hogy nálunk a legszűkebb kör fesztelenül, mondhatnánk házipapucsban nyilvánul meg. De hogy egy Úr avatja be az olvasókat a legemberibb hétköznapjaiba, az még nálunk is nagy szó. Not anymore. Üdvözöljük körünkben az Embert. Halljunk az emberi dolgokról!

Sokszor kérdezik tőlem az átlagos emberek, mint mondjuk ti ott a monitor előtt: ott fenn is vannak barátok? Ilyenkor mosolyogva azt mondom, hogy hát Erzsi néni, higgye el, a politikus is csak Ember (nagy betűvel), a mi legszűkebb köreinkben is vannak barátok és ellenségek, mint a szappanoperában. Van Ronaldo, aki félszeg ugyan, de hű barát a bajban és ha elfogy az út kérlelhetetlen járásához szükséges erő, azonnal átjön egy üveg borral a kettővel arrébb levő villából. Aztán van Fernando, aki egy igazi intrikus és csak azt nézi, hogyan szedhetné el a hárommal arrébb levő haciendát Gustavótól.

Gustavo és Ronaldo jár hozzánk, Fernando nem. Így a váltás, hogy helyettem más van a címlapokon, egyáltalán nem változtatta meg az életünket. Bevásárlok, elmosogatok, sütök-főzök, mint bármelyik más Ember. Mint akár ti, ott a monitor előtt. Este átjönnek a barátok, pattog a tűz, előkerül a gitár és a régi dalok, máskor meg a tévét arra használjuk, hogy témát adjon egy emberi beszélgetésre. Van kaja is, de nem kell nagy dologra gondolni, egy kis csirkeszárny, egy kis pizza, egy kis alföldi bor. Ha az Ember jó, emberi barátok között töltheti az idejét, ugyan, mi kell több?

Akkor ennyit az Emberekről.

Vannak ezen felül az acsargók, a gyűlölködők, a köpködők. Azok viszont nem Emberek, róluk szó se essék.

16 megjegyzés:

bauer írta...

Emberek vs Vérfarkasok

tölgy írta...

Az ellenség nem Ember.
AZ ellenség embertelen.
Következtetés:
Az ellenséggel szemben minden embertelen eszköz megengedett.

bauer írta...

pont, hiszen emberi módon nem is győzhetőek le a nememberek, ezért kell embertelen eszközhöz nyúlni az Úrnak.

fyi:

ma az Emberek majálisoznak a Városligetben, holnap a Náci Vérfarkasok.

TP mottó

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Valhat-e egy kopkodo Emberre?
Milyen felteteleket allitsunk elejuk, hogy befogadjuk oket az Emberek koze?
Egyaltalan, lehetseges ez?

bauer írta...

a köpködő nem ember, kihalóben lévő faj. a haladás kiveti magából ezeket szóval semmi gond.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Barcsak igy lenne, bauer, barcsak igy lenne. Sajnos azt kell latnunk, hogy a kopkodok szaporodnak es az Emberek szorulnak kisebbsegbe. Olyanok mar az Emberek, mint egy szuk elit a kopkodes, acsargas es gyulolkodes viharos oceanjaban.

tölgy írta...

KGB,

tudom bántja a font mostani árfolyama, de ne adja fel. Az Emberek vannak többen, tartson ki, megéri. Győzünk, és lesz mogyi, lesz lágy kenyér. És gondunk lesz azokra, akkor megfáradtak a hosszú harcban.
De a Progresszóra kérem, ne adja fel. A vérfarkasok nem győzhetnek.

[csomagolni indul]

bauer írta...

eggyel lejjeb kéne de ide rakom sry. már vártam a nicknévrokonom megnyilatkozását:

A kommunista rendszer korai szakaszában szörnyűséges tömegterror volt, de nem hajtott végre a nácizmushoz hasonló, szisztematikus népirtást, ezért sem hozható azzal úgy közös nevezőre, ahogyan azt a kelet-európai jobboldal egy része s benne a Fidesz szeretné

http://nol.hu/belfold/bauer_tamas__legyene_buncselekmeny_a_hazugsag_

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ezzel szemben nyugat-európai jobboldal tudja, hogy a kommunista kísérlet az Emberekért, az Emberek által volt.

Igazából titokban ők is kommunisták szeretnének lenni, de tudják, hogy a Haladás katonája nem lehet olyan reakciós, mint ők.

tölgy írta...

Titokban a vérfarkasok is Emberek szeretnének lenni. Minden jobber a szíve mélyén nemes balos, sőt, minél jobbosabb, annál inkább vágyik titokban a balosságra.
Úgy van ez, mint a melegséggel: a homofóbok mind rejtett langyik.
Ezért segítenünk kell nekik, hogy a mát lepattogjon, és valódi balos énjük érvényesülhessen. Azért ez más sikerült néhány korábbi vérfarkasnál, mint Debrecezi et., a komplett MDF.

bauer írta...

tölgy, Magyarországon 8 millió Ember van, 2 millió fertőzött Vérfarkas akik látens Emberek. Kigyógyíthatóak a jobber vírusból? (sztem nem)

tölgy írta...

bauer,
de hiszen vannak csodás gyógyulások. Pl. Debreczeni et.

Gabor Paller írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Bauer, maga javithatatlan optimista. Magyarorszagon legfeljebb egymillio Ember van. A tobbi ... megbuvoltek, felvampirok, vampirok ...

Attol tartok, ujabb sotet kozepkor ele nezunk.

martonx írta...

Jó látni, hogy más is olvas kapcsolat-ot.

Nekem mindig felvidámítja a napomat.

Fogadjunk, hogy ezt KGB írta a kommentek közé:

" #488644 | Yokin1 | 2009-05-02 12:20
Gyurcsány úr,
az utolsó mondatához csatlakozom azzal a Fejtő Ferenc által tett gondolattal, hogy az Ön politizálásának tartalmával, stílusával szociális érzékenységével és emberi kapcsolat rendszerének alakításával jóval MEGELŐZTE e kort!!!
Kijelentette Fejtő úr, hogy Önt, Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a magyar nép nem tudja, nem fogja megbecsülni, azt is, "aki Magyarország mindenkori miniszterelnökét NEM tiszteli, az az országát sem tiszteli"

Ezek a Fejtő-i gondolatok hosszú időre belénk vésődtek, akik ennek tartalmába mélyen belegondoltak, azok most rövid távon látják ennek elértét.

Az már a csúcsra járatás az MSZP-ben, hogy hagyták elmozdítani a posztjairól! - Szili hátba döfése után következett Ön! -

A barátkozásáról, érthető volt, hogy miniszterelnökként vissza kellett fognia magát,

de egy rövid pihenő után ezt NE tegye! - mosoly épüljön bele a választói környezetébe kacsint , hiszen Önből még lesz és hosszú távon lesz Magyarország MINISZTERELNÖKE. Ön az a típusú ember, aki soha nem adhatja fel ezen szándékát! - ezt várják Öntől a szimpatizánsai - szándékosan nem MSZP szimpatizánsokat írtam -.

Legyen a szimpatizánsainak ne csak blogon keresztül a barátja, hanem konzultációk, rendezvényeken történő közvetlen barátkozás, kapcsolattartás révén is!
Építsen és hozzon létre egy ÚJ PÁRTOT, sokan tudni fogják, hogy oda tartoznak, csak bízni kell, optimistának lenni.

Egy szélhámos, aljasságra, mocskolódó programmal rendelkező, nem ellenzéki, hanem ellenségként viselkedő Orbán-párt hosszú távon nem maradhat hazánk élén, hacsak...... még elgondolni is rossz.

Bízom, hogy reflektál a gondolatainkra, gondolataimra is. "

Névtelen írta...

"Vannak ezen felül az acsargók, a gyűlölködők, a köpködők. Azok viszont nem Emberek, róluk szó se essék."

Kivéve persze, mikor erős felindulásból elkövetett, mondhatni önvédelmi köpködésről van szó. Mer' az persze teljesen más:

http://atv.hu/hircentrum/090504__szetverem_a_fejedet____mszp_s_politikus_fenyegette_a_fideszest_.html

Leskelődő