2009. október 4.

tölgy
Ki lesz a megmondó?


Hörcsögbeszéd

Kész. Vége. Kifogyott a kevert, az utolsó rekesz sörnek is annyi. Nincs tovább. Be kell zárnunk az Ibolyát. A kapu előtt pedig itt toporognak az Újak. Akiknek új csaposra, új emberekre lesz szükség. És új megmondásokra. hogy az Ibolya friss, eleven és lendületes legyen.

Emlékszem, amikor elkezdett csírázni, majd kivirágzott az új haladáseszme: jöjjön végre az európai modernizáció Höndör B. Margit néni legvidámabb barakkja helyett. Ne lefelé, de fölfelé, ne a tegnappal, hanem a holnappal mérjük magunkat. S ennek a haladáseszmének az oldalán, azzal vitázva, versengve, született az új tirpák eszme. Legyen egység, szeressük egymást, csak egy elit van.

De most a csapolt

sőr kifogyott, a régi eszmék elkoptak, kigondolói elbuktak. Be kell zárni az Ibolyát. Új, dinamikus megmondás kell. A régit Margit néni magával vitte a politikai sírjába. A nem létező, tizenkét és fél pártot, mozgalmat, klubot és tébolydát alapító liberálisok tele vannak eszmékkel, csak döglenek a libáik.

Az új bérlő minden további nélkül nyerhet megmondás nélkül. Eszmei újdonságuk, hogy nincs újdonságuk. Kivárták, míg kifogytunk a Koccintósból. Összeomlás van. De ettől még nem született meg semmilyen megmondás Fospumpánál sem. Kommunista, szoci, sőt kádárista. És kifejezetten megmondásellenes. Azt meg nem lehet! Azt hirdeti: A "császárkörte legyen császárkörte”. De nem, azt meg kell mondani mi micsoda, és mennyiért.

De ki szállít új eszmét a Fospumpának? Mert megmondani csak mi tudunk. Leginkább: én.

De majd új emberek jönnek, ugye? Fiatalok, erkölcsösek, hozzáértőek, nemzetközileg versenyképesek? Nem kell többet látnunk ezeket a rablókat, alkalmatlanokat, nemzetközileg szégyenteljeseket? Egy frászt. Mondom: csak egy elit van, az pedig én vagyok

Ki mondjon meg, ha nem mi? A gonosz Gizike? A zsarnok KGB? A kikapós Szidónia? A szivacs Űrnagy? Vagy a mindig homályos Loxony?

Igen! Vagy örökre bezárhatjuk az Ibolyát.



27 megjegyzés:

bauer írta...

én inkább csomagolok...

Névtelen írta...

Tölgy, ez dagyod széb volt.
Dáthára is tud valabi új eszbét bondani?

Leskelődő
*zsebkendőibe temetkezik*

bz249 írta...

Eljen tölgy!

Bar en meg bizom benne, hogy az uj pincerruhaba oltozott Haladas valahogy diadalmaskodni fog, de ha nincs mas megoldas, akkor hajlando vagyok megmondani a Fospumpa helyett.

gapinthebreath írta...

Minek ez az elkeseredés? Inkább ünnepeljenek, mert a Haladás egyik Fő motorja, az Úr megmondta, hogy nincs tovább business, mert érdektelen. Azt csinálja az asszony, úgy sincs jobb dolga. Ő már elkötelezett az Ország Jobbítása mellett, itt marad velünk, örökre és holtomiglan. "Ez lett az élete!"
http://www.origo.hu/itthon/20091001-dobrev-klara-lesz-az-altus-vezerigazgatoja.html
Nyavalygásra így semmmi ok, nincs semmi veszve. Ami van, rugalmas elszakadás. A hálátlan prolik majd meglátják, mit kezdenek nélkülünk! De csak 1 vagy 2 évig maximum. Esetleg 3 hétig. Utána megkönyörül az elit és ismét kezébe veszi népét, mint a jó dajka.

Gizike írta...

Gizike jó.

Ferenczy A. Szidónia írta...

Elmondom, mi lesz.
Új helyzet program.
A fospumpáék a páncélvonaton elfoglalják a parlamentet. Egy csatát elvesztettünk.
De az elit a háborút nyeri meg.

Az igazi kihívás most jön, hiszen a szuverén véleményformálóknak kell lerántani a fátylat a népinemzeti-katkó-kriptofasiszta világösszeesküvés helytartóiról. Ez simán megér annyit, hogy ne szakad Thesise legyen a jó oldal megmondóinak, hanem valami hangsúlyosabb.
A thesis egyébként is olasz, és a Berlusconi is olasz. A haladásnak ennél többre van szüksége.

Még a félidő előtt fordul a kocka. Ki fog derülni, hogy az elmúlt négy év vállalhatatlan lejáratókampányát Joszip Tot és Kaya Ibrahim pénzelte abból, amit a négy fekete év alatt elloptak.
Végre az is kiderül, hogy drónok ülnek a magyar igazságszolgáltatásban, lélektelen gépek - a valódi bírókat mind a szőlőbányák tárnáiba temették, mert nem voltak hajlandók együttműködni a haladás ellenében.

Ezek után rituálisan átütik a fő-fospumpa szívét, és végre nyugalom költözik kis hazánkba.

tölgy írta...

Kéne maguknak is a kertbe egy 40 centis kilátó 39 misiért, hogy kicsit messzebbre lássanak.
A Fospumpa a múlt.

http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, ez itt mi???
"Az új bérlő minden további nélkül nyerhet megmondás nélkül."

Azt kerdeztem, ez itt micsoda???

Hogyhogy felesleges a megmondas? Hogyhogy a megmondasban nincs Hozzaadott Ertek???

Addig helyesbitsen, amig jo kedvem van. Az Ornagy ma meg nem akasztott.

Az, hogy zsarnok vagyok, az rendben van. Egy zsarnok jotevonek szeretem latni magam.

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgynek stílusosan tölgyfából ácsoltatom az akasztófát.

bz249 írta...

KGB: tölgynek van némi igazsága... azt hiszem be kell ismernünk, hogy tévedtünk. A Fospumpa nem Náci. A Nácik egyrészről Haladó Erők, csak másfelé haladnak, kiterjedt megmondó- és ajándéktárgyiparral. Egy Náci formációba minden további nélkül átigazolhatnánk.

A Fospumpa azonban egy maradi, mucsai, konzerv, ideológiamentes, hüjevallásos hüjamagyar tapló. El fog bukni, mert ideológia nélkül nem lehet élni, de most négy szűk esztendő lesz.

Egyébként az ökoszociális életmóddal hogy fér össze az erdőirtás? Vagy a fertőzött tölgyeket ökoszociálisan is ki lehet vágni?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Sulyos filozofiai dilemmat vet fel, Bz249. Mi a rosszabb, a maradas vagy a rossz iranyba meneteles? Tartozhat-e megmondas a maradashoz?

En, mint ujdonsult konzervativ-liberalis-baloldali azt gondolom, hogy a maradashoz is tartozhat megmondas, csak a mucsai Fospumpa nem hajlando kikohogni a penzt.

Tartsunk tobb vasat a tuzben. Megmondhatunk a naciknak (de csak ha europai ertelemben vettek!) es megmondhatunk a maradoknak. Felteve, ha felmutatjak a valutat, mert most mar kurva kenyelmetlen, hogy a sivakaciora sincs meg a forras, nem am Phuketre.

Ezredes K Őrnagy írta...

Elitek! Valahogy nem látom a kitörő lelkesedést, hogy a hülyeíreket végre megtanították, hogy mire kell szavazni. Üdvözlőposztot követelek minimum. Tölgyet jelölöm ki a feladatra. Különben kötél.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Amig a Tolgynek adott ultimatum hatarideje ketyeg, merithet innen megmondast.

bz249 írta...

Őrnagy: akkor van remény, hogy a hüjemagyarok is Haladás mellé állnak! Ha mást nem a pincérruhás változat mellé!

martonx írta...

Egy megmondás olyan, mint egy mosoly. Az elit megmondásai pedig olyanok, mint egy szépségkirálynő mosolya.

Ergo az emberekben az igény továbbra is ott van/lesz a megmondásainkra. Viszont annyiban változik a helyzet, hogy eddig a piac házhoz jött a megmondásainkért. Ezután magunknak kell felhajtani bizonyos piacokat, igényt teremteni a megmondásainkra.
És azért nincs vész, mert a Fospumpa - mindannyian tudjuk - tehetségtelen, hipp-hopp meg fog bukni. Ezért ha ügyesen helyezkedünk csak pár hónapig kell látszólag a nácikkal menetelnünk, utána már lehet óvatosan kezdeni új irányt mutatni, az emberek zabálni fogják a rendszer kritikáinkat. Majd amikor a Fospumpa végleg megbukik, magunkat fényezni, hogy mi ezt már rég megmondtuk.
És ami a legszebb, közben végig dőlni fog nekünk a mogyi.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ezt a "vegig dolni fog nekunk a mogyit" hogyan ertette?
Ki ez a "mi"?

Ezredes K Őrnagy írta...

Ezt én se értem. Maga martonx max morzsákat csíphet el. Az elit egyénekből áll, nincs mi.

bz249 írta...

Martonx, egy üzleti tervet be tudna mutatni? Ha van kördiagram hozzá még jobb!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

A legrosszabtol tartok.
Martonx meglopott minket.
Megmondasert mogyit kapott es nem adta be a kozosbe.

Az ilyenert csak egy itelet lehet: halal.

Ornagy, keszuljon.

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy nemes tölgyfa bitójára Martonx kerül? No végül mindegy, majd levágjuk, és jöhet Tölgy is.

bz249 írta...

Őrnagy: nem kellene megalázni tölgyet egy bükk- vagy diófa bitóval? De az igazi a fenyő lenne, véletlenül van a fészeremben pár fenyődeszka, ha kell eladom.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Magukat nem is erdekli, hogy martonx sajat zsebre mond meg?

Ha a szolidaritas tovabbra is igy hianyzik az elitbol, fel fog kopni az allunk!

bz249 írta...

KGB: "fel fog kopni az allunk"

Akkor majd lehet spórolni a borotvahabon és a pengén. Ez meg növeli a Versenyképességet. Meg csökkenti a Környezetterhelést, hogy ilyen Ökoszociálisan fogalmazzak.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Megorult? Maga penzugyi kerdesekbol idetlen vicceket farag???

Ember! Fogja mar fel! Akar a Lancia Thesist is elvehetik!

tölgy írta...

Egész nap megmondtam, szivacs a fejem. MAguk mit tette? Készülnek már A kördigrammaok?

Természetesen megmondás nélkül a Fospumpa csak ideiglenesen és csak látszólag győzhet.
Akié a megmondás, azé a hatalom.

martonx írta...

ööö elfelejtettem volna mondani? A legutóbbi megmondásomért utólag persze, és váratlanul, meg csak ajándékba, de kaptam némi mogyit.

Ez ekkora probléma?

Ezredes K Őrnagy írta...

Nem, nem. Csak nem tette le a százalékot. És most, mivel nehéz idők vannak, jönnek, a legkisebb bűnre is ugrunk.