2009. december 7.

Kovátsch Gamma Bertalan
Kardfogú tigris

Tényleg az lesz a legjobb, ha a tudomány felől kezdem. Az a baj, elitek, hogy a közéletünk annyira elharapózott, hogy a politikai megmondásnak egyáltalán nincs értelme. Szekértáborok vannak, fanatikusok, meggyőzhetetlen dumagépek, a magyar Obama pedig sehol se látható. Maradok tehát a racionalitás talaján, a tudományos tényeknél, azok talán eljutnak egy-két intelligens koponyájába.

Tehát volt a kardfogú tigris. A kardfogú tigrist úgy kell elképzelni, mint egy tigris de luxe-ot, hosszított karosszériával, turbófeltöltős motorral és mélynyomóval - az utóbbival morgott. Baszott nagy vadállat volt a kardfogú tigris, azt hitte, hogy akárkire ráirányítja a mélynyomóját, az mindjárt be is szarik az ijedtségtől.

Egy valamire nem számított azonban a kardfogú tigris. Arra, hogy jön a jégkorszak és a mélynyomógyárak melegebb éghajlatra költöznek. A tigris meg ott maradt a bundájával a hidegben, a mélynyomói teljesen befagytak. Ha jött egy gyáva nyúl, a tigris mélynyomójából kiszűrődő fagyott nyikorgásra nem dermedt kővé, hogy a tigris megehesse, hanem hívta a többi gyáva nyulakat is röhögni.

Szomorú időszak következett volna a kardfogú tigrisre, lesöpörte volna a fajok palettájáról az Evolúció vaskeze. Neki azonban eszébe jutott Darwin intelme és alkalmazkodott! Rájött, hogy a röhögő nyulak egy Piaci Rés és onnantól kezdve stand-up comedy-t nyomott a nyulaknak.

Mi következik ebből? Ha egy ország bajba kerül, keressen egy sikeres állatfajt. Mondjuk a krokodilt. Nézze meg, mitől sikeres a krokodil, aztán kövesse a receptet. Alkalmazkodjon az az ország, hogy olyan legyen, mint egy krokodil. Mert különben úgy járhat, mint a kardfogú tigris, aki azóta is közröhej tárgya a vacak stand-up comedy-jével.

20 megjegyzés:

bz249 írta...

A krokodilt egy René Lacoste nevű csigaevő teniszező tette sikeressé, amikor elkezdett krokodilmintás ingeket és pólókat gyártani.

Jelenleg csak egy olyan (ex-)megmondóról tudok, aki textilipari termékek ügyében kompetens. De most már árulja el KGB, hogy miért akar itt fasiszta propagandát terjeszteni a pólóra nyomtatott krokodilokkal?

Guderian jr. írta...

Hűha! Én erős vagyok és intelligens, azt hittem ez elég a túléléshez, erre most látom hogy nem. Vajon meddig húzom még?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bz249, az altalanos iskola nem dolgozik a kezem ala (sohajt).

A krokodilrol nem azt kell tudni, hogy egy alkalmazkodasra keptelen, Versenyben vesztes nemzet tagja felvarrta a polora azt gondolvan, hogy ezzel a krokodil sikeressegebol valami ra is sugarzik.

A krokodilrol azt kell tudni, hogy szazmillio eve henteregnek mocsaras partokon es tovabbra is a taplaleklanc tetejen vannak.

Ehhez kepest a kardfogu tigris nem keres am jol a stand-up comedyvel es megalaztatas a sertes tetejere, hogy minden gyava nyul kirohogi.

Ezeken gondolkozzon el es felejtse el a kurva poloboltot.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

guderian, amig a Krokodiltreningen reszt nem vesz, fennall a veszelye, hogy maga is odaallhat a kardfogu tigris melle, hogy nepszeru kartyatrukkoket mutasson be.

Gondolja meg. Csupan 78 ezer Ft+AFA (4x1.5 ora+bucsuzo koktelparty)

tölgy írta...

A példázat lényege, hogy a krokodil túlélt, mert hidegvérű, mint egy angol klerikofeudális arisztokrata.

Ez egy nyilvánvalóan rossz példázat. Elitnek elit a kardfogú és a krokodil is, de téves következtetésekre juthatnak a prolik.

bz249 írta...

Ha maganak a mocsar partjan henterges a sikeresseg jele, akkor nagy gondban van KGB... egyebkent mar hogyan lenne a krokodil a taplaleklanc csucsa. Vagy maganak ez a taplaleklanc csucsa?

http://www.cosmopolitan.hu/rw_termek/cipo/utcai_cipo/krokodilbor_balerinacipo_v

gloire írta...

Nagyon nagy írás, fogadja őszinte gratulációmat.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, maga teljesen felreertelmezte a peldazatot.

A peldazat lenyege az, hogy aki hulye, mint a kardfogu tigris, az kenytelen stand-up comedy-t bemutatni rohogo nyulak elott, dacara a kardfogainak. Aki meg okos, mint a krokodil, az eleve nem koltozik hideg videkre, hanem olyan helyet keres, ahol a gnuantilopok es az emberek belesetalnak a kitatott szajaba. Igy az ido nagy reszet a mocsarban valo sutkerezessel toltheti.

Tehat a kardfogu tigris elit volt, de ma mar csak egy proli, mig a krokodil elit volt es elit maradt. Mert jol alkalmazkodott. Eleve nem is ment olyan helyre, ahol Verseny van.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Bz249, a taplaleklanc csucsa relativ. A taplaleklanc csucsan en vagyok, ma is egy csomag szaritott-sozott bz249-cel kezdetem a napot.

A krokodil ugy van a taplaleklanc csucsan, hogy idonkent a krokodil eszi meg a bz249-et, idonkent bz249 a krokodilt, de amikor eljon az ido, akkor KGB eszi meg mindkettot.

Gondolkozzon el ezen.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gloire, gusztustalan talpnyalas termeszetesen jol esik nekem, azonban nyilvanosan kenytelen vagyok elharitani es megkerdezni szigoruan: megertette a peldazatot?

bz249 írta...

KGB: evett mar maga krokodilt? Ha meg elmondanam, hogy nem jo izu, a krokodilt a fogaert es a boreert olik le, hogy aztan a husat a feherje-feldolgozoba vigyek, ahol csirketapot csinalnak belole.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nem, a krokodilt maganak hagyom. En bz249-eket eszem sozva es szaritva.

gloire írta...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2009.12.05. 13:53:24
@Loxon:
Gyonyoru peldany.
Ez egyebkent a "ne eroskodjunk, inkabb hajoljunk el, mint a fuszal a szelben" baloldali lozung egyik valtozata, ezuttal Darwinnal eloadva.

Darwin azt biztosan nem mondta, hogy barmely eloleny evolucios elonyre tett volna szert azzal, hogy a napi "harcolni vagy menekulni" dilemmakban mindig a menekulest valasztottak.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.12.05. 14:35:53
@Doomhammer: De, a (gyáva)nyulak azok igen. Túl is élték a kardfogú tigriseket . )

Ha jól látom ennek a párbeszédnek a folytatása lenne az ön gondolatmenete. Ha megértette volna a példát, és belátja tévedését, talán el is jutott volna valami értelmes következtetésig, de ez láthatóan nem sikerült. Így, az előzmények elhallgatásával, és azok feldolgozatlansága miatt persze nem is sikerülhetett más, csak egy zavaros, tanulságok nélküli,se füle, se farka állatmese.

Irónikus, már-már cinikus gratulációmat persze lobogtathatja, de ez nem változtat azon, hogy a kardfogú tigris alakját így csakis saját magáról mintázhatta, s valjuk be, ez nem egy túlzottan fényes szerep . )

bz249 írta...

gloire: a kardfogu tigris egy vonzo kullemu eloleny, ami konkretan nem igaz KGB-re... a kardfogu tigrist biztosan nem magarol mintazta volna.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gloire!!!!!!!
Maga itt Doomhammer hozzaszolasat masolta be??????
Hat megis, mit mer maga??????

Azonnal kerjen bocsanatot.

tölgy írta...

Kérem az, amit aligátor néven árulnak az étteremben, semmi különös.

A Versenyt természetesen a prolik számára találták fel. Micsoda feltételezés, hogy az elit versenyezne? Az elit a versenybíró. Aki versenyez, az kiiratkozott az elitből. Már régóta figyelek itt némelyeket!!

Höndör B. Margit írta...

Aggyá neki, gloire!
Nyomjál be neki, KGB!

Khm.

Ugyan, uraim, ne vesszenek össze semmiségeken.
Tényleg, gloire miért nem ír a blogba? Valami jó kis öszzeesküvésről, pl?:)
És akkor KGB jól megmondana neki, akkor gloire jól leverbalizálná KGB fejét, akkor KGB visszaverbalizálna, mi többiek pedig istenien szórakoznánk!

Hazafelé a buszon az jutott az eszembe, hogy tudják mi védi meg a fospumpistákat a h1n1től? Az országépítő életerő!

tölgy írta...

Gizike,

mit csinált a buszon? Tudta, hogy azt tömegközlekedésnek nevezik?

Höndör B. Margit írta...

Vezettem, tölgy.
Na.
Most megtudta.

tolgy írta...

ok, a tömeget vezetni szabad eliteknek.