2009. március 24.

Ferenczy A. Szidónia
A Lajos

Lajos nem potyautas. Ha belép, fizeti a tagdíjat. Egyszer persze elcsábult, illetve csak majdnem. Erkölcsi kötelezettségnek érezte, hogy a belépésével segítse a haladás pártját. Így akarta meghálálni nekik a beléje fektetett bizalmukat. Azt, hogy kiálltak mellette. De aztán mégis inkább a függetlenséget választotta.



14 éve ugyanazt mondja és képviseli, egyenes ember. Bár a normálisok EP listáját vezeti, nem habozik az országért mindezt feladni. Ha kell, ha ezt kívánja a helyzet, kormányoz. Neki van programja. Teli számmal és kördiagrammal. Nem ám valami frázisgyűjtemény.

Neki nem mondhatja senki, hogy "hol van akkor, amikor szükség van rá". Itt van. Majd 40000 racionálisan gondolkodó magyar az ő kezébe tenné a sorsát.

Ő képviseli a normális politikát, felvállalja a normálisok politikáját. Amikor a normálisoknál is megszalad a ló, akkor segít. Lebeszéli őket a haláladó teljes eltörléséről. Lám, siker lett ez is, de ő csak csendesen meghúzódik a háttérben.
Pedig a párt egésze mögötte áll. Illetve a többsége ezt az irányvonalat képviseli. Vagy legalábbis százak, de Habsburg György mindenképpen.
És a fiatalok is megértik végre, hogy nincs ingyenebéd, arézangyalát.

Ő az első közép(kelet)-európai pénzügyminiszter, aki megszüntette a felsőoktatás ingyenességét, és joggal büszke rá. Meg kell csak nézni, hogy akik nem tettek ilyet, illetve visszaléptek a haladás útjáról, hol tartanak. Milyen színvonalú a felsőoktatásuk.

Ő tudja, hogy helyre kell állítani a bizalmat. A bizalmat a kormánnyal szemben, és a nemzeti valutával szemben. Hát milyen már az, hogy nem lehet kiszámítani a holnapi nap árfolyamát. Bezzeg a jó kis előre ütemezett csúszó leértékelés idejében... nem volt olyan határidős devizaügylet, ami bebukhatott.

De hiába zuhan változik a gazdaság, hiába ingadozik a forintárfolyam, egy dolog biztos: az Ő programja. Az stabil, azon nem kell változtatni, azt nem kell adaptálni. Akár a tízparancsolat, olyan az.

Kérem, Ő itt van. Van programja, ami jó. Ha a pártok úgy gondolják, hogy a meglévőknél konzisztensebb (radikálisabb) elképzelésre van szükség, csak hozzá kell fordulniuk.

Kérdések? Valaki? Ott a hátsó sorokban, esetleg?

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Szidónia kisasszony, maga valóságos bajuszfetisiszta.

Guderian jr.

Névtelen írta...

Végre egy gazdagon dokumentált, komoly, elkötelezett poszt.
Szegény Lajosról úgyse beszél már máshol a kutya sem. Az ember minden szőrszála égnek mered ekkora közönyösségtől!

http://www.funnypicturefunnyphoto.com/funny-picture-photo-moustache-sideburns-dogseat-funny.jpg

Leskelődő

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Szidonia kisasszony! Kerdesem lenne! A bajusz teszi? Vagy az csak mellekes?

Névtelen írta...

Ez a feromoncsapda érdekes kérdéseket feszeget. Mindjárt írok is valamit Érosz és Politika címmel.

Ezredes K Őrnagy írta...

Ez nem is hős 2 bajsza. Kié? Türr István? Viktor Emanuel? Sándor?

eN írta...

Ez Petőfi bajsza lesz.

gabrilo írta...

Mégiscsak Lajos lesz a nyerő.

http://w.blog.hu/2009/03/23/takarodo?fullcommentlist=1#c5319133

De ezekbe kár a szó, a pórnépbe, hiába ugat nekik naphosszat az elit.

gabrilo írta...

Ráadásul ő nem programtalan.

http://w.blog.hu/2009/03/23/takarodo?fullcommentlist=1#c5318649

Névtelen írta...

Tényleg, Őrnagy, maguknál egy ilyen bajusz még beleférne a szolgálati szabályzat kereteibe? Nekem valami olyasmi rémlik, hogy "a katona szakállt nem hordhat, de ápolt bajuszt viselhet."

Guderian jr.

Ferenczy A. Szidónia írta...

Nemsándor. József. Sobri József bajsza.
a maga módján ő is hős volt. Lajosnak is kijár a pozíció pozitív oldala.

Petrovicsot nyugodtan hagyják, nem tényező. egyszerű utcai balhéhős a tőrkardjával együtt. ma már van rá megfelelő szavunk: csőcselék.
a törvényes rend ellen tőrő buta néptömeg.

Lajos a király, megírta a Mester. úgy légyen.
40000 magyar nem tévedhet. ekkorát.