2010. január 3.

Kovátsch Gamma Bertalan
A fordulat

A hülyevallásosok utálata szép volt, jó volt, de ma már olyan passzé, olyan 2009-es. Ma az öngondoskodás és kapitalzmus pártján álló teológia a trendi. Megmondás helyett prédikáció következik.

Uralkodik a Tőke. Ő a leghatalmasabb ezen a Földön, sőt még a Földön kívül is. Magasztaljuk a Tőkét, boruljunk le előtte. Dicsérjük a Tőkét az e heti Énekeskönyv Slágerlista III. helyezettjével.

Mindenki feláll és karaoke-zenegép kíséretével a Money, money, money című. ABBA-slágert énekli.

Drága Tőke! Köszönjük, hogy ezzel kezdhetjük az új esztendőt, hogy imádunk Téged. Tavaly is Téged imádtunk, bár hitünk meg-megbicsaklott a szűk esztendőben. Segíts, hogy ebben az évben is belefogózhassunk a beléd vetett hitbe és biztos támpontot jelenthessenek nekünk. Szabadíts meg minket a tőzsdeindexek gonosz hullámzásától és add, hogy a Kapitalizmus fényében sütkérezhessünk, akik hiszünk benne és nyomorúságosan szűkölködjenek, akik nem. Dúskáljanak azok, akik öngondoskodnak és legyen a sok éhenkórász ingyenélő keze elütve a bőségszarútól.

Kevésszer adatik meg a Tőke hívőinek, hogy bepillantsanak az Ő munkájába. Néha azonban, ritka kegyelmi pillanatban a felhők feloszlanak egy pillanatra és csodálkozó tekintetünk elé villan az Élő Pénz misztikus működése, amint mozgat mindent a környezetünkben, a természeti erőket és az embereket is. Szűk évek vannak mögöttünk, amikor az Öngondoskodás már-már vereséget szenvedni látszott, miközben ellenségei a pincében űzték sötét üzelmeiket. Amikor azonban a legnagyobb a sötétség, amikor a remény végképp elhalványulni látszik, akkor cselekszik a Tőke. Közénk küldött egy Hőst, aki bizalmat önt a kételyektől űzöttekbe és porba sújtja a hitetleneket. Ritka pillanat ez, amikor a Tőke egy Hőst küld, aki egy Párt élére állva terjeszti az egyetlen igaz hitet, a Tőke, a Kapitalizmus és az Élő Pénz uralmának a hitét. Ezen a ponton akár be is fejezhetném a prédikációt, de talán a testvérek ezt furcsának találnák. Hadd mutatom egy példával, hogyan uralkodik a Tőke, mekkora hatalmat ad a Hősnek az Élő Pénz.

A Pártot, a Hős Pártját kicsinyes huzakodás osztotta meg. A történelmi nemesség és a liberális polgárság, habár mindketten a Jó Konzervativizmus és ezzel együtt a Tőke letéteményesei voltak, nem tudtak összefogni és megvalósítani a Tőke tervét ezen a Földön. A Hős szavára azonban a nemesség és a liberális polgárság egységbe forrt, a Párt mögött felsorakoztak és ez a sereg reménytől telve terjesztheti az örömhírt, hogy a pénz a pénztárcánkban nem halott pénzdarab, hanem öntudatra ébredt Élő Pénz, ami a Tőke megtestesülése ezen a Földön.

Ekkora hatalma van a Tőkének, ekkora hatalmat adott ő a Hősnek. Adjunk ezért neki hálát!

A gyülekezet felállva a Money című dalt énekli a Pink Floydtól. Angolul.

15 megjegyzés:

bauer hangosan énekli Money, Money! írta...

Lajos! Nyomd le a Fospumpát!

A Mester mikor fog írni a Hetekbe???

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bauer, ha hit van, akkor van remeny is, ha remeny van, akkor a remenytelenseg emberei kushadnak. Ebbol az kovetkezik, hogy a Fospumpanak bealkonyul.

Nem latom okat, hogy a Piacnak es Versenynek megfelelo teologiaju modern (es nem asatag) egyhaz lapjaba miert ne irhatna a Mester.

bz249 írta...

KGB: nem jut eszembe Hit, Remény, Öngondoskodás vagy Hit, Remény, Szociáldarwinizmus? Mi a vallásunk alaptétele?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bz249, az uj vonal szerint ugyanolyan keresztenyek vagyunk, mint a fospumpistak.

Kiveve, hogy a fospumpistak koszlott, multba nyihogo szimbolumokkal magukat egeto osemberek, mi pedig a Kapitalizmusban, az Ongondoskodasban es a Haladasban hivo progresszivok vagyunk.

Haladasban hivo progressziv neoprotestansok. A valtozas a korabbi helyzethez kepest olyan kicsiny.

tölgy írta...

twa rovatot kap a Hetekben, és ha bevállik ott, akkor állandó betelefonálós műsora lehet az ATV-n is.
(Azt hiszem kezdi felismerni, hogy a legjobb Üzleti Vállalkozás még mindig az egyházalapítás: tőke nem kell hozzá, vám- és adómentes. És ott megbecsülik a megmondást.)

tölgy írta...

Mondjuk, mi a végén mindig ezt énekeljük el

http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q

bz249 írta...

A katkokat szoktak keresztenynek hivni. A protik keresztyenek. De maradjunk a neoproti kifejezesnel, ez egyebkent jol is hangzik, majdnem olyan elites, mint a neolib vagy a neokonzi. Jovobe mutato, Halado, korszeru.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

a proti nem jo szo. Ugy hangzik, mint a proli.
Ami egyfelol igaz az asatagprotikra, akik (mint azt a Mestertol megtudtuk) fasisztak, de aztan a neoprotit nehogy valaki osszekeverje a neoprolival!

bz249 írta...

Én is utánanéztem a protestáns jelentésének, azt jelenti, hogy tiltakozó, tüntető, kukaborogató. Tényleg nem jó szó.

Mit szól a karizmatikus egyházhoz? Az Elit az karizmatikus. Esetleg újjászületett mogyihívő? Viszont nem tudom az Evolúciót, hogy lehet összhangba hozni ezzel a hittel. Bár tudja mit sokkal jobban hangzik, hogy az Elitet az Élő Pénz teremtette a maga képére, a prolik meg a majmoktól származnak!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

van egy szuk elit, aki tudja az Igazsagot es a korulottuk levo vak - es lassuk be, proli - tomeg szemet ki akarja nyitni.
Aki kinyitja, reszesulhet az Igazsagban, aki nem, az sajnos megy a levesbe. Kepzeljen el egy ozonvizet vagy egy meteoritot peldaul.

Ez egy progressziv tortenet, nem gondolja?

bz249 írta...

Esetleg van egy város tele gyerekgyárossal, akik nem hajlandóak az öngondoskodásra, de a légierő hajlandó eltekinteni a gyújtóbombás támadástól, ha találnak tíz igaz kapitalistát... sajnos csak egy ilyen család akad az állami csecsen lógó gyerekgyárosok között őket kimentik, de a feleség éppen akkor nem hajlandó a jövőbe tekinteni, amikor legórják az atombombát és emiatt megvakul és később sugárbetegségben elhalálozik. Nekem ez a kedvenc történetem.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tessek, latja, megy ez. Es itt tetten erheto az Evolucio munkaja is: az asszony proli volt, felajanlottak neki a felsobb osztalyba lepes lehetoseget, de a prolimultjat nem tudta levetkozni, hat ment a szemetesbe a tobbi proli

Legyen ez figyelmeztetes a blog egyes kommenteloinek is.

Ezredes K Őrnagy írta...

No de ezek a haladó hitesek is holmi őskori mesekönyvet használnak alapnak. Ezt hogy oldja meg a Mester?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Oskori mesekonyv, de ujraertelmezve a Modern Idok kovetelmenyei szerint.

Vegyen peldat bz249-tol es ertelmezzen ujra.

Névtelen írta...

Fogalmam sincs, KGB kire célzott a figyelmeztetéssel, de a biztonság kedvéért hazajöttem és levetkőztem. Ám még így is akadt egy kis problémám:

"van egy szuk elit, aki tudja az Igazsagot es a korulottuk levo vak - es lassuk be, proli - tomeg szemet ki akarja nyitni."

Mi a fenének akarja kinyitni az elit a tömeg szemét?
Nagyobb lesz tőle az a cuki tőke? Vagy ezt most hogy?

Leskelődő
megint nem érti :(

Ps.: Jó, hogy látom, Őrnagy úr :)
De ne izéljen már, nem lehet gond a mesekönyv modern értelmezése. Figyuzzon:
http://www.napvilag.net/mindenmas/20090409/biblia_es_menedzsment_modern_menedzsment_oktatas_a_bibliabol