2009. szeptember 19.

Kovátsch Gamma Bertalan
Értelmiségi vita

Elég az ALDI prolijaiból. Barátunk, az értelmiségi újság főszerkesztőjének jóvoltából következzen egy igazi értelmiségi vita egy eltévedt levélíró és az Elit Értelmiségi között.

Zoltán: Cigánybűnözők és trollok

Pökhendi, ásatag szerepjátékosok vagytok, eláshatjátok magatokat.

Biztos nem haladtatok még egy centit sem a punktuacionális vonalzón az evolúció óta, ti paleokonzervatívok. Jaj, ez akkora baromság, hogy beszarok. Tudod, te mi a haladás, te kockásinges cigánybűnöző? Majd pont te tudod. Jobbkézszabály, az. Régen volt történelemóra, mi? Azóta csak a kördiagrammok mennek.

Mi a jó fene egyáltalán ez az egész agybaj? Ezekkel a szatír izékkel kinél akartok eredményt elérni, hülye zsidók? Ne lepődjetek meg, ha hamarosan bűncselekmények áldozatai lesztek. Hallottatok már a Ramapithecus Akciócsoportról?

A szerző egy websenki és terrorista

Kovátsch Gamma Bertalan: A Ramapithecusok fasizmusa

Zoltán írása (For a better Tirpákbokrétás, 2009 szeptember 19.) mélyen elgondolkodtatott. Az antropológia eddig úgy tudta, hogy a rasszizmus az előemberek körében még ismeretlen volt, mivel az a homo sapiens azon civilizációiban erős csak, ahol a zsákutcás fejlődés a nyugatos polgárosulás elmaradását okozza. A legújabb tudományos eredmények azonban azt mutatják, hogy a Ramapithecusok is fogékonyak lehettek az autokratikus fasizmusra, rasszizmusra, sőt, akár a nácizmus saját változatát is kifejleszthették.

A tudomány számára páratlan lehetőség adódott most, hogy ezt az elméletet a gyakorlatban vizsgálhatja meg. Adva van Zoltán, a Ramapithecus, aki úgy cigányozik és zsidózik, mint egy zsákutcás fejlődésű homo sapiens. Egyesek szerint a Ramapithecusok rasszizmusa csupán utánzás és morálisan nem elmarasztalhatók. Morálisan azok a homo sapiensek elmarasztalhatók, akiknek rasszizmusa mintegy immunreakcióként okozza a Ramapithecusok rasszizmusát.

Szövegelemzéssel azt kívánom megmutatni, hogy Zoltán rasszizmusa saját eszmefejlesztés eredménye, tehát a Ramapithecusok is a fasizmus bűvkörébe kerülhetnek. Zoltán írásában a "hülye zsidók" szókapcsolat a szatírával szerepel egy mondatban, tehát ez a Ramapithecus önállóan képes alkalmazni a szatíra-zsidók gondolati kapcsolatot. A kockásinges cigánybűnöző ugyancsak egy gondosan kimunkált, saját gyártású sztereotípia.

Zoltán tehát egy rasszista Ramapithecus, akire egy fasiszta, vagy akár náci választási program vonzerővel bír. Hány Zoltán lehet a magyar társadalomban? Gizike legújabb felmérése szerint akár a magyar szavazók 25%-a is rasszista Ramapithecus lehet.

Kesereghetünk Bibóval az eltorzult magyar alkaton, bár ahogyan Zoltán, az előember példája is bizonyítja, tennünk is lehetne, kellene egyet s mást „kiegyenesítése" ügyében. Nem hiszem, hogy az ilyen típusú projekt finanszírozásához számíthatunk az Unió támogatására.

A szerző elit értelmiségi és véleményformáló, a Tényező Alapítvány kurátora

66 megjegyzés:

Ezredes K Őrnagy írta...

Az kimaradt, hogy mivel Zoltán kisebbségi előember) így náciod-fasizmusa még súlyosabban nyom a történelem ítélőszékének mérlege előtt. Meg kell tőle szabadítani a társadalmat. Javaslatom: Lidlis kötél.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

ovatosabban a kovetkeztetesekkel, Ornagy.
Ertelmisegi vitank egyelore ott tart, hogy Zoltan lehet fasiszta, sot naci is eloember volta ellenere is. Azt is tudjuk, hogy mindez az eltorzult magyar alkatbol adodik, hogy a zoltanok kabe 25%-nyian vannak es hogy nincs mogyi az EU-tol.

Ezek a tudomanyos tenyek.

Mi a teendo? Ez az ertelmisegi vita kovetkezo lepese. Velemenyem szerint elso lepesben el kell Zoltantol hatarolodni. Ez szukseges, de nem elegseges. Arra is ugyelni kell, hogy Zoltantol nem eloembersege miatt kell elhatarolodni, hanem vallalhatatlan nezetei miatt (barmelyikunk lehet eloember).

Ha megvolt az elhatarolodas, akkor donthetunk a tovabbiakrol. En, mint konzervativ-liberalis ugy gondolom, hogy a nacikat fel kell akasztani (szemben a nyifogo nyalasliberalisokkal).

Vita, konszenzus, racionalitas. Ezeket tartsa szem elott, Ornagy, mielott akasztani kezd. Ha ezek megvannak, johet az akasztas.

bz249 írta...

KGB: igaza van a nácik ellen minden eszközzel fel lehet lépni. Javaslom tartsunk egy esernyős tiltakozó nagygyűlést!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

nagyszeru otlet, bz249. Hozzon mindenki esernyot, kozben alairhatja az elhatarolodast. Ott rogton meg is beszelhetjuk a tovabbiakat es akar azonnal akaszthatunk is, hogy az Ornagynak is jo napja legyen.

Csak az eso ne essen, nehogy tonkretegye azt a szep esemenyt.

bz249 írta...

KGB: eső esetén a rendezvényt tegyük át az Ibolyába. A Kispipacs mostanában egy fasiszta fészek.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

az Ibolyaba befernek az antifasiszta tomegek? Van eleg hely az akasztashoz?

bz249 írta...

Már foglaltam is asztalt az antifasiszta tömegeknek. Kettőt is, hogy biztosan elég legyen. Gondoltam, akkor is jobb ilyen helyen tárgyalni, ha szép idő van.

Az akasztás az viszont tényleg nehéz ügy, az Ibolyában csak lövetni van hely.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

ket hely nem lesz eleg, jovok en, maga, Gizike, az Ornagy es Zoltan. Az ot. Aztan Zoltan helye az este masodik feleben felszabadul, akkor eleg lesz negy hely is.

bz249 írta...

Két asztal és asztalonként 3 szék, az hat hely, még tölgy is jöhet, ha akar vagy martonx. Ha még Prosztó is benézne, akkor meg majd kérünk plusz széket a szomszéd asztaltól.

Ki van ez találva kérem!

Loxon írta...

Maguk mit cicáznak itt ezzel a jelentéktelen Zoltánnal, nem értem. Ahelyett, hogy békésen rendeznék a viszonyt, és kimoderálnák, ahogy elit blogokon szokás.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

fuj, Loxon, mit nem mond.
Torolgetni az olyan diktator szokott, mint amilyen az Orban is, ezen felul Gizike is szokott torolgetni.

En nem csak elit ertelmisegi vagyok, hanem konzervativ-liberalis demokrata is. Akasztas szigoruan ertelmisegi vita utan.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bz249, Proszto amugy is keson jonne, addigra zoltan helye mar felszabadulna. Helyere odaulhetne Tolgy, az Ornagy nagyon akarna beszelgetni vele a falangistakrol.

Höndör B. Margit írta...

Halvány gőzöm sincs arról, mi folyik itt, mindenesetre én nem törölgetni szoktam, hanem törölni, óriási különbség! Törölgetni KGB szokott, ha az asszony ráparancsol, mondjuk még mindig jobban járt, mint a tizedes, aki mosogat is, miután levitte a szemetet.

Nem lehet, hogy maguk kicsit bezizzentek?

Ezredes K Őrnagy írta...

Gizike, az első dolog a lakodalmi pénzből a mosogatógép volt. Nem lehetne tölgyet Zoltán mellé akasztani? Jól mutatnának.

bz249 írta...

Egyébként ezen a "hülye zsidók" dolgon gondolkodtam egy kicsit. Ugye ez a jobber majom nem azzal vádolja a tirpákblog elitjeit, hogy hüjevallásosak?

Ezredes K Őrnagy írta...

Zsidó is lehet vallásos.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike, elmagyarázom. Az előző post kommentjeiben egy Zoltán nevű kommentelő határozott, bár kissé nyers véleményeket fejtett ki. Hamar lebukott, hogy egy jobber majom próbált itt zavart kelteni.

Állásfoglalását szerkesztett formában (kizárólag a jobb olvashatóság végett) közzétettem és egyben értelmiségi választ is adtam rá.

Tartok tőle, Zoltán feladta a vitát az érdemi és nívós érvek hatására, mert azóta nem hallottunk róla.

Ez bizony az értelem diadala a papagájkommandó felett.

tölgy írta...

Én nagyon örülök, hogy végre valaki ki merte mondani.
Igen, maguk mind paleokonzervatívok. annyira dohosak, hogy ideáig érzem a szagukat.
Az értelmiségi vitákban természetesen esélyük sincs!

bz249 írta...

Őrnagy: épp ez a problémám, mert ahogy az egyik megmondó is kifejtette, ha zsidóknak osztanak mogyit, akkor zsidó vagyok, ha afrikai fekete proliknak, akkor afrikai fekete proli, ha törülközőfejűeknek, akkor törülközőfejű sőt ha hüjemagyaroknak, akkor hüjemagyar.

Eddig bele se gondoltam, hogy ezek némelyike hüjevallásos.

Ezredes K Őrnagy írta...

És akkor mi a baj? Ha a hüjevallásososnak osztanak mogyit, akkor az lesz. Na és?

bz249 írta...

Őrnagy: köszönöm, hogy feloldotta a morális dilemmámat.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, maganak csak a szaja nagy. Ha kell, magat is kihivom ertelmisegi vitara. Ne feledje, hogy en meg tudom szerkeszteni a maga posztjait, mig maga nem tudja megszerkeszteni az enyemeket, ami egyebkent igy igazsagos, mivel en torodok az olvashatosaggal, maga meg nem.

Van egy olyan erzesem, hogy magabol militarista irredentat fogok csinalni.

Ezredes K Őrnagy írta...

Nem lehetne hozzá még evolúciótagadó is? Jól illene tölgy terepszínű katonanadrágjához.

bz249 írta...

Tölgy értelmiségi? Vagy az értelmiségi vitában nem értelmiségiek is részt vehetnek?

tölgy írta...

Nézze,

ha még egyszer leértelmiségiz, Zolika mellé állok. Inkább evolucionista leszek, mint értekmességi!

Ezredes K Őrnagy írta...

AZ elit nem lehet értelmiségi, mert azok hülyebölcsészek. Kivétel a miskolczi angolszak diplomája.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ertelmisegi vitaban csak ertelmisegiek vehetnek reszt. Tolgy nem ertelmisegi, igy ot az ertelmisegi vitabol diszkvalifikaltam. Egyben elso bevitt utes Tolgynek: milyen alapon nyilatkozik Tolgy az ertelmisegi vitakban meglevo eselyeinkrol, ha o maga nem ertelmisegi? Pancser kibic.

Ornagy, az elit felveheti az ertelmisegi szerepet, ha eppen kell neki, peldaul ertelmisegi vitaban akar reszt venni, vagy lehet proli is, ha eppen prolikhoz akar szolni.

bz249 írta...

Nekem is úgy tűnt, hogy tölgy nem kinyúlt pulóverben jár és hát rendszeresen szokott tisztálkodni. Minimum hetente egyszer. De akkor viszont ez így nem értelmiségi vita.

tölgy írta...

Hülyék!

Az elit nem vitatkozik, ezt azért már megtanulhatták volna :(

eN írta...

HAHAHA.
Amíg maguk a hülyeértelmiségi vitájukkal voltak elfoglalva, addig az Igazi Elit (én) sikeresen hazatalicskázott 10 zsák EU-s mogyit a "A zoltánok és más paleofasiszták hatása a környezetváltozásra, avagy fenntartható fejlődés a barna eső elleni esőernyők és esőköpenyek előállításával és ezek hatása a XXI. századi európai értelemben vett haladó gondolkodásra".

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, le van maga maradva a tudomany legujabb vivmanyaitol.

A vitatkozas es az ertelmisegi vita az ket mufaj. Nincs nagyobb elvezet egy elitnek, mint amikor a foldbe dozerolja a hulyet, akinek nincs semmi eselye amugy se.

Olyan erzes ez, mint egy allami Lancia Thesissel leszoritani a hulyesuzukist.

Ezredes K Őrnagy írta...

Maga gyáva. A barna eső ellenszere a kötél, nem az esernyő.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

eN, olvassa el a szerzodeset.
9 zsakot abbol vissza kell fizetnie a Tenyezo Alapitvanynak.

eN írta...

lemaradt:

... tanulmányommal. Külön köszönet martonx-nek, hogy legépelte, itt egy marék lyukas mogyi a munkájáért.

eN írta...

KGB,
az a 90% az én szerződésemből kimaradt, cserébe ott a martonx sikerdíja, a 9 darab lyukas mogyi, ő nem zsírozta le Leskelődővel a szerződéskötéskor, amit maga elolvasás után aláírt.
De hogy ne érezze magát kihagyva, beküldtem a fenti cikket az Elitalapítványnak, holnap küldik érte a mogyit.

eN írta...

a mogyi elköltése nagyon megviselt, ma nem megy a fogalmazás.
"amit maga elolvasás után aláírt."
helyett "amit maga elolvasás nélkül aláírt." értendő

bz249 írta...

eN: Feri a múlt, az nem mogyicsap, hanem annak egy illúziója. Ráadásul megint vallhatom magam zsidónak (mégpedig a hüjevallásos típusnak) vagy környezetvédőnek.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Bz249, nezze a kis szerencsetlent. Lefejt egy kis penzt, egy nap alatt elkoltotte es most boldog.

Fogadjunk, vett egy lapostevet.

Szanalmas alak.

Loxon írta...

Lapostevét, naná, hogy szánalmas. Még puputevére sem futotta.

eN írta...

Maguk csak irigyek.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Loxon, maga mennyit fejt le a Feritol?

Probalom megfurni a Tolgyet, de most nem figyeltem elegge, bevallom. Mindenki azt mondja a Tancsicsnal, hogy Tolgy fogja irni Feri neveben a kurvajo konyveket.

A rohadt kavarogep.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

eN, irigyek, mi, a lapostevejere?

Ha ugy tetszik nekem, a Parlamentre vetittetem ki a tevet es ugy nezem a Napkeltet.

Zoltán írta...

Loxika, azt hiszed, elsütöttél egy szóviccet, akkor már felülmotivált az IQ-szinted? Nem jöttél még rá, hogy ki vagyok? :DDDD Segítsek, trollika? :DDDDD

Ebben az értelmiségi vitában azért nem veszek részt, mert ez a KGB vagy KBG vagy mi nem elég kompetens. Azt hiszi, hogy a modus operandi-jától helikopter lesz.

A francba, bárcsak értenék az evolúcióhoz, akkor most lecsapnék rá a saját fegyverével, de az a helyzet, hogy fingom sincs, mi az a genetika.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Micsoda, Zoltan???
Nem vesz reszt az ertelmisegi vitaban? Megfutamodik, mihelyt az ertelem fenyszorojanak fenye belehasit a vakondjaratanak sotetjebe?

Maga egy megfutamodo, defetista websenki, Zoltan. Arra se melto, hogy lekopjem.

Loxon írta...

Zoltán, már rég lelepleződött, csak nem vette észre. Kínos. Bár csillogó fegyverzetű dragonyosnak hiszi magát, a Maga kommentárjai vakondtúrások az univerzum sötétanyagán.

Névtelen írta...

Hmm, a búzablogon és itt is ugyanaz az érv negyedórán belül...

"Doomhammer · http://tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2009.09.21. 11:58:30
@tölgy:
Sunyi alak maga, Tolgy. Mit hallok? Maga fogja Feri neveben irni a kurvajo konyveket a magyar baloldalrol?"

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Elitek, az elozo komment egy berkommentelotol szarmazik es torolve van.

Csak meg nem talalom a gombot, amivel torolni lehet.

Mindenki hagyja figyelmen kivul!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Loxon, maga ezt az embert ismeri?
Miota szokott beszelgetni kukaturokkal?

Ejnyebejnye.

bz249 írta...

KGB: Loxon nyilván cociológiai tanulmányra nyert egy kis mogyit és kellően hibásan állt hozzá ezért megpróbált a proletariátussal szóba elegyedni. Azóta szerintem nem csinál ilyet.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Bz249, le vagyok dobbenve. Loxon szoba elegyedett a proletariatussal? Mint egyenlovel????

Az egy dolog, hogy az elit kinyilatkoztat a proliknak is. Az a munka resze. De hogy akarmelyik webproli visszadumaljon??? Ki hallott meg ilyet???

bz249 írta...

KGB: meg kell védenem Loxont. Nem mint egyenlővel, de valóban szóba elegyedett vele, sőt tölgy is.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ha Loxon es Tolgy nyilvanvalova tette a rangjat, akkor hogyan mer a webproli visszadumalni? Egyaltalan, hogyan tud meg visszadumalni?

Loxon írta...

Ezek után elvárom, hogy kivégezzenek, mint elhajlót.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

loxon, mit kepzel? Elkurja es meg ki is akar venni a kozosbol? Ongondoskodasrol nem is hallott?

Ott a lidles kotel, akassza fel magat.

Ezredes K Őrnagy írta...

Így van. Az én szakértelmem drága.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ne hedozzon Ornagy, meg nem kereste meg a vacsorajat. Az elvarasom az volt, hogy furgen es buszken felajanlja, hogy sajat kezuleg koti fel Loxont.

Az a gyanus, vekony sparga mi a kezeben? Arra nem tud embert felkotni, ebben tuti biztos vagyok.

Loxon írta...

Elitek & Zoltán, KGB elszólta Magát akasztásilag, hogy is van ez a Kövérrel meg a mogyival?

bz249 írta...

KGB: véletlenül nem olyan spárga volt, amilyenre a sonkát akasztják fel a fészerben? Mert valaki titokban felfalt egyet...

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Loxon, ha akarja, lehet szo lovetesrol is.

Ornagy, miert is akasztunk mostanaban? Lovetes olyan katonas dolog volt, most meg az a sok osszeszart hulla ...

Ezredes K Őrnagy írta...

Most ez a trendi. A lövetés olyan véres. De Loxont személyesen lövöm tarkón egy Tokarevvel, ha akarja. Az agyvelőt meg vért majd Zoltán eltakarítja az akasztása előtt.

martonx írta...

Ez a Zoltán nem a folyton ellenünk áskálódó Doomhammer?

Ez magukban fel sem ötlött?

A Zoltánokat elnézve, ideje lenne egy jó kis maoista kulturális forradalmat meghirdetnünk, és ennek keretében átnevelni a jobber majmokat.

Recsket a magyar kultúrális átnevelő tábort is ideje lenne újra megnyitni.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

martonx, biztos vagyok benne, hogy Doomhammer tobb nikket hasznal. Zoltan talan ezek egyike lehet.

bz249 írta...

KGB: tudom, hogy nem látogatja a proli búzablogot, pedig érdekes megfigyeléseket tehetett volna.

Szóval kiderült, hogy Doomhammer nem egy személy, hanem egy egész szervezet! Most már csak azt kell kideríteni, hogy ki áll mögötte.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

"Doomhammert" martonx penzeli. Ez teny.

tölgy írta...

KGB a múlt. Igen, ő írta a köteles beszéd eredeti példányát. Aztán megírta a szöveg felhasználásának kampánytervét Ferinek. Így lett a Tényező Alapítvány kurátora, igazi értelmiségi.

Loxon írta...

Zoltán természetesen nem más, mint a hétköznapi életben a Doomhammer polgári nevet viselő egyén. Ez a napnál is világosabb.

Ezt még el kell mondanom, mielőtt a vele való szóbaelegyedés folytán lelövetnek, mivel Doomhammer lesz az, akinek takarítani kell ezután, s akit aztán felakasztanak.

Két légy egy csapásra. (Kacajt hallat.)