2010. március 16.

Kovátsch Gamma Bertalan
1848, te csillag

Kedves ünneplő közönség!

Azért jöttünk ma össze, hogy emlékezzünk történelmünk egyik legfényesebb eseményéről, az 1848-as szabadságharcról! Szabadság, egyenlőség, testvériség! Ki méltóbb képviselője ezeknek az értékeknek, mint Petőfi Sándor, vagy én? Amint Petőfi is bátran kiállt és gyújtó szavaival megmozdította a nemzetet, úgy állok én is Önök előtt és megkérdem, akarunk-e lenni rabok? Nem, nem és nem!

1848-ban sem tűrték az értelmileg könnyűsúlyúak, a szabadság ellenségei, hogy Petőfinek jó legyen. Ahogy Metternich el akarta venni a szabadságot 1848-ban, úgy akarja most a szabadságot elvenni Höndör B. Margit. Kossuth Lajost Metternich börtönbe vethette, de fogságában csak erősebb lett. Ma a Höndör B. Margithoz hasonló Metternichek dolga nehezebb, és korunk Kossuth Lajosait, például engem nem fogják tudni megfosztani attól a joguktól, hogy az Önök szabadságát megvédjék! Elveheti Höndör B. Margit a szabadságunkat? Nem, nem, nem, kiáltjuk! Margit, takarodj Metternich mellé!

Ma úgy érezhetik a kicsinyhitűek, hogy Höndör B. Margitot és a mögötte menetelő agyatlan, ámde fegyelmezett hordákat senki se akadályozhatja meg abban, hogy a testvériségen alapuló Igazságos Társadalom helyébe egy parancsuralmi egypártrendszerbe kényszerítsenek minket! Értem a félelmeteket! Úgy érzem magam, mint Bem József, aki Windischgratz seregeivel nézett farkasszemet! És tudjátok mit csinált Bem? Nevetett, hangosan és tiszta szívből! Így kacagok én is Höndör B. Margit arcába és röhögéstől fulladozva azt hörgöm: gyere, Margit, vedd el az egyenlőségünket, ha tudod! Olyan leckét kapsz, mint Windischgratz kapott Bemtől Isaszegnél! Nem, nem és nem, Windischgratz-Margit, sunnyoghatnak a droidjaid, ahogy az osztrák droidok sunnyogtak Isaszeg alatt!

Ha hiszünk, erősek vagyunk. 1848 is csak az árulók miatt bukott el. Nézzetek alaposan a mellettetek álló szemébe és kérdezzétek meg szigorúan: nem vagy te áruló, mint Görgey volt 1849-ben vagy mint Höndör B. Margit árulja el a demokráciát nap mint nap? Tudom, hogy a válasz az lesz, őszintén és egyenesen, mert az én beszédeimre nem jönnek olyan sunyi alakok el, mint Jelasics, vagy Höndör B. Margit, szóval a szomszédotok válasza az lesz, hogy én nem vagyok Görgey, Höndör B. Margit az áruló! Nem az árulásra, nem Höndör B. Margitra!

1848 március 15.-e elmúlt, de 2012 március 15.-e még előttünk van! Szükségünk van a ma márciusi ifjaira, a ma Petőfijére, a ma Vasvárijára, a ma Irinyijére! Én felismertem a szükséget és vállalom, hogy a ma Petőfije, a ma Vasvárija, a ma Irinyije legyek! Mint a ma márciusi ifja kiáltom Höndör B. Margitnak: Margit, ne menj a hajóhídra, mert úgy járhatsz, mint Lamberg!

Ez majd visszatartja az áskálódástól.

44 megjegyzés:

Névtelen írta...

KGB, a Mester már smafu?

Lavrentyij Pavlovics

bz249 írta...

Ausztria nem nyugatosan polgárosult? Inkább az oroszokra meg a balkániakra kellene verni a balhét. Mégse illik, hogy egy EU-tagot csesztetünk.

tölgy írta...

Ha rátoljuk a Margitot a Metternich hercegre, akkor mit fog mindehhez szólni a Sándor?
Tetszik az egypártrendszer motívum használata, de félek, hogy a Margittal való hadakozása eltereli a figyelmet a Fospumpáról. Pedig a tét óriási: tényezők maradhatnak-e a tirpákok?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

berija elvtars, a Mester alkotoi valsagban van, azt kerdezi, mi a kommunizmus, ahelyett, hogy megmondana. hagyjuk most ot, mindenkinek vannak nehez pillanatai az eletben.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bz249, errol mar szuletett megmondas. a jot es a rosszat a megmondas idotartamara definialjuk. holnap majd esetleg a nyugatos polgarosulas szimboluma lesz Ausztria. most a regieuropas haladasellenessege volt.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

tolgy, nem vette meg eszre? margit a fospumpa szocsove. ha margitra vereseget merunk, a fospumpa is megrendul. ez lesz a jobber majmok sztalingradja.

Ezredes K Őrnagy írta...

Lincseljük meg Margitot a hajóhídon!
Polgártársak Előre!!!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, en nem mondtam konkretan olyat, hogy Margitot meg kell lincselni a hajohidon.

Ugyan en minden eroszak ellen vagyok, de meg tudom erteni a felindulasat. Ha ugy gondolja, ez a helyes, menjen es lincseljen. En nem tudom megakadalyozni ebben.

Ezredes K Őrnagy írta...

De kéne egy hajóhíd is. Kár hogy Hagyó barátunk terve a hajóhíddal nem sikerült.
Sima acélhídon nem lehet lincselni?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

En a lincseles ellen vagyok, ezt mar leszogeztem, habar megertem, hogy Hondor B. Margit askalodasai egyesekben felhorgasztjak az indulatokat.

Vashidon is lehet lincselni. Elvben, persze.

bz249 írta...

En elhatarolodok Hondor B. Margittol. Ugyanakkor az eroszak eroszakot szul es valahol ki kell lepni az eroszakspiralbol, tehat, ha valaki meg akarja ot lincselni en nem fokozom a kaoszt azzal, hogy eroszakkal lepek fel a lincselok ellen.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Szigoruan elmeleti kerdest teszek fel. Ha 1920-ban elsz es tudtad volna a jovot, megolted volna Hitlert?

Ezen kell elgondolkoznia mindenkinek, aki defetista nyalasliberalis modjara visszaretten a szukseges eroszaktol.

Ezzel nem akarom azt mondani, hogy barkit meg kell lincselni, ez tiszta filozofia.

Ezredes K Őrnagy írta...

Akkor mivel maguk elhatárolódtak a lincseléstől ( nagyon helyesen, az értelmiségi bázisunk maradjon makulátlan) így nekem kell felbujtani a tömeget. Nem probléma:
Höndör B. Margit 100 Nokiásdobozban 100 szelet elsőosztályú bélszínt rejteget, amit Alcsúton akarnak felzabálni a Fospumpával. Vegyék el tőle, miközben a Dunán halad át. Ha ellenáll, dobják a Dunába, ha nem, akkor is. Legalább vér nem fog folyni. Bár a biztonság kedvéért bedobás előtt kössenek a nyakára egy kötelet, ez a nőszemély még képes, és kiúszik.

Névtelen írta...

Margitot megölni nem kell félniük jó lesz ha mindnyájan beleegyeznek én nem ellenzem.

Lavrentyij Pavlovics

Névtelen írta...

Őrnagy elvtárs, van egy raklap, lassanként lejáró szavatosságú cementem. Olcsón megszámítom, nem kell?

Lavrentyij Pavlovics

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, en elhatarolodom az eroszak osszes fajtajatol, de az atomfegyver nem lenne tiszta es hatasos megoldas? Beleepithetnenk a hajohid egyik pontonjaba es amikor Margit odaer a Nokiasdobozokkal, huss ...

bz249 írta...

KGB: maganak van atomfegyvere? Mert momentan nekem nincs.

Mindenesetre azt azert fontosnak tartom, hogy nem szabad hagyni, hogy az eroszak elszabaduljon. Le kellene szogezni, hogy nem tervezunk megtorlasokat, ha esetleg Hondor B Margitot meglincselnek, mert nem hiszunk a bosszuallasban, az csak a szenvedest es az elkeseredest fokozza.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Atomfegyverek leteznek, tehat nekem is lehet. Ezzel nem azt mondom, hogy van, ez szintiszta filozofia.

Egyebkent tagadom, hogy lenne atomfegyverem. Nem kivanom se megerositeni, se cafolni, hogy atomfegyvert adtam at az Ornagynak.

bz249 írta...

KGB: meg mindig nem lepett fel a fenyegeto eroszakspiral ellen. Holnap esetleg meglincselik Hondor B Margitot. Aztan meglincselik a lincseloket, aztan a licselok lincseloit lincselik meg. Ezt mindenkeppen meg kell akadalyozni, legkesobb Hondor B Margit varatlan meglincselese utan megalljt kell parancsolni az esemenyeknek.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bz249, elhatarolodtam a lincselesnek meg a gondolatatol is. Atomfegyverek hasznalatat se javaslom. Ugyanakkor a szellem szabad szarnyalasat miert akarja guzsba kotni? Ha Newton nem dobja le a dinamitot a farol, kapott volna-e Nobel-dijat?

Ezen gondolkozzon el.

tölgy írta...

Maguk mit akarnak Margitnál kilincselni?
Ő már a múlt. Ha valami gondjuk van, ezentúl nekem szóljanak.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, ez igaz? Maga meglincselte Margitot?

Elhatarolodom, de ezzel valoban nagy szolgalatot tett ennek a veraztatta kis orszagnak. Mar persze ha a lincseleshez nem kellett volna eroszakot alkalmaznia, amit en elvbol ellenzek.

bz249 írta...

KGB: nezze tarsadalomban elunk, ugyhogy bizonyos korlatokat tiszteletben kell tartanunk. Ugyanakkor nem lehet minden varatlan helyzetre felkeszulni. Jelenleg pl., noha vannak bizonyos nehezsegek, semmi nem utal arra, hogy az eroszak kitorni keszulne.

Ugyanakkor, ha tegyuk fel Hondor B Margitot meglincselnek, akkor bizony kezzelfoghato jele lenne a gyulolkodesnek. Ami konnyen kontrollalhatatlan eroszakhoz vezetne. Ott mar megall a clear and present danger elve.

http://en.wikipedia.org/wiki/Clear_and_present_danger

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy megelőzött, pedig már el is helyezték az embereim az atomaknát.
Tölgy, hol a szték? Remélem a hullát elrejtette jól.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bz249, ha clear and present danger, akkor muszaj bevetni az atomfegyvert. Ez egyertelmu.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, ne legyen abban biztos, hogy Tolgy megelozte. Szerintem csak sapot huzott a sztekekbol es atengedte Margitot a hajohidon.

Borzaszto, hogy milyen durva ember maga, kepes lenne atombombaval felrobbantani Margitot a hajohidon? Egy eroszakparti vadallat maga.

tölgy írta...

Nézzék,
én elvégeztem a piszkos munkát. Vértől iszamosak a kezeim, könyékig.
De hősiesen magamra vettem a bűn terhét, mint ahogy tanítónk, a Nagy Lukács et. is mondta: Ki vagyok én, hogy ha közém és tettem közé Isten a bűnt állítja, ne tegyem meg?
Feláldoztam erkölcsi integritásomat és Margitot a közjóért.
Most erről nem akarok többet beszélni. Nagyszerű tirpák vagyok.

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy, 50 Nokiásdobozért átengedte Margitot! Árulás. Az atomkanát meg már hatástalanítottam. Kénytelen leszek útközben felrobbantani a Demokrácia Legnagyobb Ellenségét egy atomkézigránáttal. De ezt a dicső feladatot rábízom Lavrentyij Pavlovicsra, én méltatlan vagyok ekkora megtiszteltetésre.

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy pedig a Haladó Köztársasági Demokrata Számonkérő Bizottság elé kerül rögvest.

Ezredes K Őrnagy írta...

Még hazudik is. A vér a véres sztéktől van a kezén, ez a mucsai úgy eszi.

tölgy írta...

Őrnagy,
semmiféle bíróság elé nem állok. Nem akarok biodíszlet lenni.
Az a gyanúm, hogy maga még csak nem is demokrata!

tölgy írta...

Őrnagy, ha magához szolnak, mindig azt tudja válaszolni?:
No, ki a?

Ezredes K Őrnagy írta...

Leperegnek rólam szánalmas támadásai. Maga áruló, és biodízelt fogunk magából préselni.

Azt.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

na eleg az arnyekbokszolasbol. tolgy, adja elo a nokiasdobozokat.

ornagy, maga is.

Ezredes K Őrnagy írta...

Én? Nálam nincs egy se. Viszont Lavrentyij Pavlovics annyit evett valami smeretlen eredetű marhahúsból, hogy kórházba kellett vinni.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nincs nokiasdoboz?

Na jol van, de akkor adja vissza az atomfegyveremet.

Ezredes K Őrnagy írta...

Azt meg Lavrentyij Pavlovics elhagyta valahol Budaörsön valamelyik kocsmában.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, ne idegeljen.
Maga hagyta magat megvesztegetni Margit altal, sot, biztos vagyok benne, hogy eladta neki az atomfegyveremet is. Mi van, ha at akarok kelni a hajohidon es egyszer csak huss ...

Névtelen írta...

KGB! Őrnagy úr!
Az atomfegyvert egy háziasszony találta meg Budaörsön, és undorító célra akarja használni! Maguk mind nagyon felelőtlenek!!

"Herczog Edit szerint reális esély van arra, hogy rövid időn belül a leszerelt atomfegyverek energiájával vasaljanak Európa háziasszonyai."
http://www.168ora.hu/globusz/vasalokba-kerul-az-atomfegyverek-energiaja-52278.html

Azonnal állítsák le!

Leskelődő

Névtelen írta...

Az atomaknáról nem tudok, mi ezt diszkréten intézzük. Sajnálatos baleset történt: az egyik emberem megbotlott Margit mögött, kezében egy bolgár esernyővel és az esernyő beleállt Margitba!

Lavrentyij Pavlovics

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Leskelodo, ez felhaborito. E mogott nyilvanvaloan Margit keze van. Meg az elintezesere szott tervet is a maga hasznara forditja. Azt akarja, hogy Tirpakia neki vasaljon ehberert atomvasaloval!

Névtelen írta...

Ébresztő tirpákok! A Fospumpa és a Páncélvonat együtt veri a Haladás harcosait!

Lavrentyij Pavlovics

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ezek ketten mindig osszekacsintottak, ez nem ujdonsag. En is megirtam egy parszor.

A verest majd meg meglatjuk a vegen.

Névtelen írta...

KG, gondoljon bele: eddig csak összekacsintottak, most pedig nyíltan verik a Haladás Erőit. Képzelje el, hogy mi lesz akkor, ha túl sok Haladó ijed meg ettől és feladja a harcot (azzal a nevetséges reménnyel, hogy a Sötétség Erőinek Vezénylő Tábornoka megkegyelmez nekik - muhahaha: ők kerülnek először a kolbászba). Itt sürgős beavatkozásra van szükség, szerezze vissza az atomaknáját!

Lavrentyij Pavlovics