2010. március 18.

tölgy
Évértékelő


Változás és remény

Nehéz napokat élünk, de mikor voltak könnyűek? De most nem a gyülekező sötét felhőkről akarok nektek beszélni barátaim, hanem a fényről, amit látok, a hangokról, amiket hallok.

Magyarország felszabadult a konzervatív erők 1000 éves elnyomása alól, amik visszafogták, és elkezdhettük megalkotni a 21. század Magyarországát, ahol nincsenek kiváltságok, hanem mindenki egyenértékű. Mindenki egyenlően modern.

Be fogjuk fejezni a művünket, és a konzervatívok nem fognak több kárt okozni e hazában. Ezek a kis gonosz lények olyasmiket gondolnak, ami kimondhatatlan Európában, emészthetetlen, életidegen. És mennél inkább kifejezi demokrata népünk megvetését, annál szélsőségesebbek lesznek e gonosz manók.

Nekünk maradnunk kell, és maradni fogunk, mert még sok a tennivalónk.

10% munkanélküli.

Új iskolák és kórházak kellenek.

Sok nyugdíjas nyomorog.

A bűnözés családok életét keseríti meg.

Több százezer gyermek naponta éhesen fekszik le.

És ez mind az eltékozolt 1000 év miatt. Ezt sose feledjétek, demokraták! Amit ránk hagytak, a csalódottság, türelmetlenség, előítéletek, düh, a beváltatlan ígéretek, a meghiusult tervek és csalóka remények világa.

De mi, demokraták megváltoztatjuk ezt. Mi változtatni akarunk, változtatnunk kell és képesek is vagyunk rá.

A változás erői a jövő erői. A jövőbe röpítenek minket. Megállíthatatlanok, nem állnak meg országhatároknál. Nem tisztelik a penészes hagyományt. És mi, csak mi tudjuk mit kíván egy 21. századi ország.

Tudásalapú gazdaságot kíván. Önbizalmat, mint ami nekem is van. Ha velem jöttök, nektek is lesz. És akkor uralni fogjuk a jövőt.

A változás és a jövő záloga pedig ti vagytok, a nép. Az emberi tehetségek felszabadítása, amik ma láncokban vannak. Az 1000 év láncolja le azokat. A magyar ember tehetségesnek születik, de láncokat hord. Alkotóereje kihasználatlan. Nekünk ez a megújuló erőforrásunk.

Amikor egy embert megfosztanak a lehetőségtől, azzal az országot lopják meg a konzervatívok. De nem hagyjuk, én nem hagyom!

A társadalmi igazságosság is azt követeli, hogy mindenkinek adjunk lehetőségeket.

Ez a reményünk a megváltásra. Nem egyenlő jövedelem kell. Az igazi egyenlőség: az egyenlő hozzáférés a tudáshoz, egyenlő esélyek.

Az osztályháborúnak vége. Ne hagyjuk, hogy a jövedelmi és vagyoni különbségek éket verjenek a progresszió hívei közé. A demokraták nem irigyek. A konzervatívok, azok azok.

A történeti küldetésünk az, hogy megszabadítsuk az országot az osztálykülönbségektől, előítéletektől, mindattól, ami eddig a változás útját állta. A haladás legyőzi a konzervatívok erőit. A harc ma nem a kapitalizmus és a szocializmus közt dúl, hanem a haladás és a konzervatívok közt, akik a népet lenyomták és visszafogták. És ha még nem mondtam volna, rasszisták és antiszemiták. A haladás és igazság ellenségei.

A Harmadik Út nem a kapitalizmus és szocializmus közt húzódik. Az én haladó utam a balos és jobbos konzervatívoktól eltérő.

Csökkentjük az adósságokat.

A gázárat.

A munkanélküliséget.

A konzervatívokat kiseprűzzük az oktatásból.

Az igazi egyenlőségért mi harcolunk. Én harcolok. A gyerekeink éhesen mennek az iskolába, de tudásszomjjal, de csalódniuk kell ott, mert csapdába esnek. Osztályozzák őket. Pedig az emberi tehetséget itt kellene felszabadítani, ehelyett osztályzatokkal lebéklyózzák. Mit tettek velem is a tanáraim! De nem hagytam magam. És a Párt sem hagyott magamra.

Egy gyereket, legnagyobb kincsünket, sem szabad kudarcra ítélni, leláncolni egy életre. Mindenki egyenlően értékes. Egyenlő esélyt mindegyiknek az életben. Ki mondta, hogy a süket nem lehet zenész? Tudjuk, milyen zenét szerezne és játszana egy süket? Mitől fosztanak meg minket a konzervatívok 1000 éve?!

Túl régóta vannak a nyakunkon, és akadályoznak minket és a változást.

A törvénytisztelet oda. A jómodor oda. Rettegünk a bűnözéstől. Mi olyan világot építünk, ahol nem lesznek előítéletek, és ezzel bűnözés sem. Törvénytisztelet és rend lesz. És egyenlő lehetőségek.

Az emberek szabadok lesznek az aggodalomtól, hogy kirúgják az iskolából a gyermeküket.

A nyugdíjasok szabadok lesznek a félelemtől, hogy választaniuk kell a fűtés és a gyógyszerek közt.

A fiatalok szabadok lesznek a rettegéstől, hogy nem fognak hosszú és boldog életet élni.

A határ a csillagos ég, és a lehetőségeink határtalanok.

Gyakran nem tudok aludni. Aggaszt a munkahelyek sorsa, a gyermekink sorsa, az öregeink békéje. Aggaszt, hogy gyermekeink drogoznak és 12 évesen szülnek. Igen, a konzervatívok adják a kezükbe a drogot és veszik ki belőle az óvszert.

Mennyi lehetőség, és ha nem csavarják ki kezemből a kormányt, akkor élünk velük. Felgyűrjük az ingujjat, és nekiállunk megváltoztatni az országot, csak reméljetek.

Nekem szerencsém volt. De gondolok rátok. Mindenki tehetséges. Néztétek a Megasztárt? Ugye hogy ugye!

Tudjuk, mit kell tennünk, tudjuk, hogyan kell tennünk. A konzervatívokat le kell vernünk: a visszahúzó erőket, akik a vérünket szívják, akik miatt hanyatlunk. Ha a modernitás velünk, ki ellenünk? Bátrak vagyunk, bízunk a jövőben. Bízzatok ti is, legyetek kemények! Szabadítsuk végre fel népünket a Múlt igája alól!

(A teljes hanganyag részletre is kapható.)

19 megjegyzés:

Konzervatív írta...

Zseniális.

Névtelen írta...

Tirpakbokretas, I congratulate you. At last peace reigns in the heart of man. At last war is but a word whose meaning fades from our understanding. At last, we are whole. Tirpaks, there is a disease in the heart of man. Its symptom is hate. Its symptom is anger. Its symptom is rage. Its symptom is war. The disease is Conservatism. But Tirpakbokretas, I congratulate you, for there is a cure for this disease. And you, as a society, have embraced this cure: Progress. Now we are at peace with ourselves and human kind is one. War is gone. Hate, a memory. We are our own conscience now, and it is this conscience that guides us to destroy all those things that might tempt us. Tirpaks, you have won. Against all odds, and your own natures. You, have, survived.

Lavrentyij Pavlovics

Ezredes K Őrnagy írta...

Nem jó most a nyugatos nyelv
Lavrentyij Pavlovics, mert azt nem értik meg a prolik.

tölgy írta...

Ez nyugatiul van?
Pedig már kezdtem örülni, hogy értek oroszul.

bz249 írta...

Hajrá Haladás! Hajrá Hős Lajos!

Névtelen írta...

Őrnagy elvtárs, ezt nem a proliknak írtam, hanem az elit lelkesítésére.
A proliknak sokkal rövidebb szöveg kell, mert különben nem értik meg: vesszenek a konzervatívok!

Lavrentyij Pavlovics

Névtelen írta...

ööö, összezavarodtam.
akkor mi van az MDF-fel? most akkor ne szeressem a modern konzervatívokat???

Névtelen írta...

Tölgy most vettem észre, hogy maga mégis csak a klerikálfasiszta reakció ügynöke! Mit keres a "hit, remény és szeretet" a címkék között?

Névtelen, ha Lajost, a Hőst követi, akkor a modern, európai értelemben vett konzervatívokat szeretheti. Ha azonban a Haladó Szociáldemokratát, a Köztársaság Védelmezőjét, akkor nem.

Lavrentij Pavlovics

tölgy írta...

Névtelen,

a felvetett kommunikációs problémára stábunk több választ is kidolgozott, ezeket együtt is használhatja, ha ilyen kérdéseket kapna:

- Minőségi különbség: Hős Lajos nem mucsai, hanem európaiértelembenvett konzervatív

- Időbeli, szituációs különbség: most (ma) rossz az országnak a konzervatív, máskor talán nem.

- Leleplező: ki kérdezi ezt? Miért kérdezi? Mire akar ezzel utalni? Mik a hátsó szándékai vannak? Nincs ebben valami rasszizmus?

- Hitelességi: ne akadékoskodjon, ki maga? Nem hisz nekem? Maga még akkor is hazudik, ha kérdez.

- Tematizálós: rossz a kérdés. Inkább beszéljünk a Fospumpa programjáról, ami nincs. Meg a szőlőbányáiról. Meg veri az asszonyt.

Ezeket a paneleket kreatívan váltogatva ki tud jönni szorult helyzetéből.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Most nem ertem, mi ez az egyenloseg dolog a szovegben?

Egyenlosdirol csak a kommerek beszelnek. Tudom, mert a kerdesemre, hogy kik a kommerek, valaszolt az elit.

Maga egy kommer, Tolgy?

tölgy írta...

KGB,

az egyenlőség, amiről beszélünk, nem anyagi, hanem a lehetőségek egyenlősége. A kommerek buzik, azok csak anyagi egyenlőségre gondolnak.
Demokraták számára nem gond, ha nekem szőlőbányám van, maga pedig abban robotol.
A mi egyenlőségünk azt jelenti, hogy nincs férfi és nő, csak személyek, akik bármilyen hajat, ruházatot viselhetnek, szülhetnek kedvük szerint. Mindenki tehetséges és okos, szorgalmas - ezért nincs osztályzat az iskolában, mindenki vezetheti a repülőket vagy koncertezhet a MÜPA-ban. Mindenki lehet 60 gáton első az olimpián, mégha éppen béna is a lába, és akik ezt megakadályoznák, azok kirekesztők konzervatívok.

Szedje össze magát. Már változott a front. Úgy látom, a Verseny és Piac helyett inkább a Szekuláris Haladás és Demokrácia projekt indult el. Készíthetne, egy sorozat-tervet.

Névtelen írta...

Nincs férfi és nő?!
Maga csak úgy kiiktatná a MILF-eket?

Pont most, mikor a főMILFnek olyan sok szép cédulát sikerült összeszednie?

Na tudja mit csináljon a projektjével!
Maga... Maga... gátfutó!

Leskelődő

Ps.: Koncertet mikor ad a MÜPÁ-ban? Feltétlenül ott leszek!
:)

Ezredes K Őrnagy írta...

Zsóti magát koppintja, Tölgy:

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/a_beszed.html

bz249 írta...

Gyozelem, vilagraszolo gyozelem. Hos Lajos listaja az orszag minden megyejeben allni fog... felteve, hogy a fospumpista valasztasi bizottsagok nem szorjak ki a jelolteket.

Névtelen írta...

Jaj, hagyjon már Bézé, hát mit számít ez ahhoz képest, hogy 2001 óta eltékozolt 1500 milliárd forint harmadát a Fospumpa kormánya verte el?
De szerencsére Magyarország ma mégis jobban él, mint 2001-ben!

De hallga! Most jönnek még csak az autópályák!

Leskelődő

Névtelen írta...

Jajistenemdegyönyörűvolt!

Leskelődő
*könnyekkel küszködve*

tölgy írta...

Na nem azért, de _ez_ volt az évértékelő. Leskelődő miről beszél?

Névtelen írta...

Az igaz, _ez_ egy pompás kis évértékelő, na de az Úr nyolcévértékelőt tartott.
Azt mivel tudja überelni? :)

Leskelődő

tölgy írta...

Leskelődő,

nagyon macerál, tartok egy leskelődőértékelőt!