2008. november 22.

Prosztó M. Beléndek
Arcok a versenyszférából

A befektető

Ő az Isten. Kész, nincs mese, az van, amit mond. Amit mond, arra bólogatunk. Akkor is, ha hülyeséget mond. És sokszor azt mond, dehát ő akkora nagyság, hogy ez elnézhető neki. Valószínűleg egy évet nem dolgozott abban az iparágban, ahová befektetett, de mindenről van egy elképzelése. Csak a topmenedzsmenttel hajlandó tárgyalni. Módszere a "carrot and rod", bár a répa általában a felsővezetői szintre jut csak, lejjebb meg csak rektális implantátumként lehet rá számítani. Nagyon komoly ember a befektető. Számfetisiszta. Büdzsé és előrejelzés fetisiszta, bár nem mindig van tisztában a mögöttes számok jelentésével. De sebaj, lényeg, hogy felfelé íveljen az a grafikon!

Vállfajai:
1, Harminc év alatti, elismert NYUGATI közgazdasági egyetemet végzett elemző. Egy stróman. Két évet dolgozott valamelyik nagy könyvvizsgálónál, vagy egy befektetési bankban. Még arra is EXCEL modellt épít, ha vécére kell mennie. Az alábbi, második kategória lebeg a szeme előtt, azért dolgozik éjt-nappallá téve, hogy elemzőből partnerré/menedzserré válhasson a befektető cégnél.
Kedvenc kifejezései: "ez a szám nem ér össze azzal, amit két hete kaptam"; "biztosítani kell, hogy pénzt takarítsunk meg ezen a területen"; " hogy jön ez ki a mérlegből?"; "hasonlítsák össze a tervvel"; "kérek erre egy rövid kalkulációt"; "ma éjszaka modellezd le"; " holnap délutánra kérem"

2, Ötven év körüli nagytőkés. Folyamatokban, piacokban, globális lehetőségekben gondolkozik. Mindig bennfentes információkra hivatkozik. Ismer mindenkit, aki nemzetközi szinten számít. Két nap alatt audienciát kap BÁRMELYIK politikusnál. Egyes tőzsdei folyamatok mögött ott sejtik a nevét.
Kedvenc kifejezései: "költséget kell megtakarítanunk"; "a legújabb piaci információ"; "a cash folyamatok érdekelnek"; "milyen kihatással van ez a stratégiára?"; "tőkét teszünk bele"; "biztosítani kell a megtérülést"

Megjelenése:
Méregdrága öltöny, mandzsettagombos ing, blackberry, laptop, mobiltelefon. Látható a Marriott étkezőjében vagy a vezérigazgató tárgyaló környékén.

A felsővezetés

Ők azok, akik irányítják a Céget. Ez különböző meetingekből, tárgyalásokból, üzleti ebédekből és a feladatok minél gyorsabb leosztásából áll. Nevetve hivatkoznak arra, hogy mennyit dolgoznak és milyen stressz alatt vannak. Ez hihető is, ha arra gondolunk, hogy mennyi feladatot kell kiosztaniuk, vagy hogy bármikor megfeküdheti a gyomrukat a bélszín, vagy felfekvéses lehet a seggük az audi bőrülésétől.Régebben ők is dolgoztak, de nem mindig csak munkakvalitásuk juttatta őket a bőr forgószékbe. Homályosan rémlik nekik valami abból, hogy milyen folyamatokat irányítanak. Jobb esetben. Rosszabb esetben csak körülbelül van lövésük róla. Ez nem akadályozza meg őket abban, hogy sommás véleményeket mondjanak mások munkájáról, fennen hangoztassák, hogy mi miért rossz és természetesen, hogy másra mutogassanak, ha valami balul sült el. A mutogatás lehet oldalirányú, de egyszerűbb és kevésbé konfliktus-gerjesztő lefelé. A topmenedzser a befektető jelenlétében kivirul. Humoros lesz, könnyed, nagyon okos, sokrétű ismeretekkel bíró és készséges. Elvégre jó az a répa és még annyi mindent le kell tárgyalni.

Vállfajai:
1, A késő harmincas, korai negyvenes nagyarcú yuppie és

2, a negyvenes-ötvenes-hatvanas megfontoltabb üzletember.

A második messze elviselhetőbb és jobb pillanataiban már emberként is tud viselkedni. Az első egyszerűen tökéletes és tévedhetetlen.

Kedvenc kifejezései: "megcsináltuk"; elvégeztük"; "nem jól csináltad meg";"csináld meg"; "ez nagyon fontos projekt"; "ennek top prioritása van"; "értsd meg, hogy ezt meg kell csinálnunk "; " a jelenlegi helyzetben nincs realitása a béremelésnek"; "sajnos, most nem érek rá, meetingre kell mennem, készítsd elő addig az anyagot"; "a stratégiánk szerint"; "letárgyaltam vele"; "a vezérigazgatói értekezleten elhangzottak szeint"

Megjelenése:
Öltöny, bőr diplomatatáska, audiból épp kiszáll, vagy beszáll. Előfordul a vezérigazgatói tárgyaló és saját irodája környékén.

A középvezetés:

Nekik kell elvégeztetni a felsővezetés által kiadott feladatokat. Általában körülbelül értenek a területükhöz, ha nem annyira, akkor taposással és basáskodással tartják fent pozíciójukat. Mivel viszonylag sok emberrel dolgoznak együtt, illetve többel, mint a topmenedzser (tisztelet a kivételnek, a topmenedzser egész munkaideje alatt nem mozdul ki az irodájából, a tárgylójából, vagy az audijából, a munkaterületen csak elvétve fordul meg), általában ők jelentkeznek a nagybetűs Főnökként és általában úgy is viselkednek. Lenyomják, és kamatostul továbbadják mindazt a frusztrációt, amit a topmenedzsertől kapnak. Hatalmukat és hozzáértésüket azzal demonstrálják, hogy ha lehet, összezörrennek a többi területtel. Nem ritkán úgy kezelik a többi középvezetőt, mintha az semmit sem csinálna és vagy nem értene a nagybetűs Folyamatokhoz vagy Szabályzatokhoz. Természetesen, minden, más területről, oldalról jövő kezdeményezés munka-áttolásnak számít és panaszkodni kell róla a topmenedzsernek. Aki felhívja a másik terület topmenedzserét, majd megegyeznek, hogy ezt meg kell csinálni és részükről ez el van intézve, kit érdekel, hogy a következő meetingjük alatt effektíve ki dolgozik. Szép pillanatokat okoz, amikor keresztbe-cseszegetik egymás középvezetőit.

Vállfajai:
1, A feltörekvő fiatalok, akik ambíciózusan, agresszíven eljutottak eddig a pozícióig, és titokban, lélekben felfelé kacsingatnak. Általában jól értenek a dolgaikhoz, viszont rosszak konfliktuskezelésben, munkaszervezésben és természetesen, már a koruk is elég ahhoz, hogy a beosztottak a hátuk mögött megjegyzéseket tegyenek. Az agilis fiatal képes effektíve dolgozni is, nem ritkán éjjel-nappal. Tempója és stílusa halálos. Ennek megfelelően követel, gyakran frusztrált és kiállhatatlan.
2, A középkorú középvezető. Eddig a szintig jutott, ebben teljesedett ki és itt is szándékozik maradni. Lassú, megfontolt, szokásai és munkastílusa rabja. Teljhatalmú úrként igazgatja területét, amihez ért. Öltöny, kosztüm; aláírókönyv felett megfontolt kávézás, fojtott hangok a titkárnői asztal felől, szigorú tekintet a szemüveg fölött. Rend van. Bent ül, ameddig bent kell és az első típussal ellentétben - akit csak az aktuális feladatok és sajátmaga előtérbe nyomása érdekel - sok időt fordít a munkatársak ellenőrzésére. Munkaidő nyilvántartás, szabadságolások, cigiszünet. Rend van.

Megjelenése: Második esetben öltöny, első esetben ez néha elszabotálva. Az aláírókönyv fölött, a topmenedzser irodája felé tartva, vagy onnan jövet kapható el. A munkaterületen is előfordul, olyankor mindenki megfeszített munkát mutat. Ha éppen nem kér valamit, akkor telefonál.

Kedvenc kifejezései: "a vezetés úgy gondolja"; "most hívott ... úr, a következőket kell megcsinálni"; "a projekt határideje ...., nincs időnk totojázni!"; "fél négykor már nem találtalak bent tegnap"; "kizárt dolog, hogy én ezt aláírjam, ez ellentétes a szabályzattal"; "ezt én nem dönthetem el, megkérdezem .... urat"; "bent tudnál ma egy kicsit tovább maradni?"; "most nem mehetsz szabadságra!"

Az irodai alkalmazott

Ő dolgozik. Saját véleménye szerint ő dolgozik a legtöbbet. Mindenki más nem dolgozik. A főnöke hülye, nem ért semmihez és az ő szekálásában éli ki magát. A Cég egy mocskos kizsákmányoló, egy láger, egy rabszolgatartó telep. Fél ötkor ki akar esni a kezéből a toll, ha nem eshet ki valamely oknál fogva, fel van háborodva, túlórapénzt, csúsztatást követel, majd amikor a főnök belép, elhallgat. Udvariasan mosolyog, nevet a főnök által elejtett poénokon. Ha nem a főnök a téma, akkor az éppen nem bent tartózkodó munkatársat és annak családi dolgait pletykálják ki. Leépítésekről, kirúgásokról, a vezető szinten lezajlott eseményekről beszélnek. A dolgok felét tudják, a másik felét hozzáteszik. Bár a főnök egy hülye zsarnok, azért lehetőleg minden döntési pontnál kérdezzük meg. Biztos, ami biztos. Ha a megszokottól eltérő, vagy intenzívebb munkát kap, felháborodik. Őt ezért nem fizetik meg.

Vállfajai:
Sokrétű.

Kedvenc kifejezései: "megszakadok a munkában"; "nem lehet egy percet dolozni, állandóan csörög a telefon"; "könnyen beszél ő az ő fizetésével"; "tegnap is bent ültem hatig"; "itt az ideje új munkát keresnem"; "megint leépítés lesz, na, sejtettem"; "árgus szemekkel figyeli, hogy telefonálok-e, pedig öt percre hívtam a gyereket"; "csak a postára ugrottam ki"; "hallottátok, hogy átszervezés lesz elsejétől? Biztos nincsenek megelégedve XY-nal, nem is csodálom"; "ennyi pénzért üljön bent ő"

4 megjegyzés:

tölgy írta...

Úgy látom szezonja van a tipizálásnak. A kedvencem Balzac "A kispolgár természetrajza".

KK@TT egyetemi tanévnyitója is ilyen volt.
Ha küld KGB meghívót, akkor bőcsészekről igyekszem én is rittyenteni egyet.

Höndör B. Margit írta...

Na!
Ebből az arcosból sorozatot akartam, le lett volna a gond a heti posztolásról...:(
Mindig belepacsázik a terveimbe!

eN írta...

azért a közhivatalnokot megírhatja

Névtelen írta...

Etapa de clasificación de muebles: - A través de esta etapa depende de la identificación de cada mueble y el número de piezas destinadas a llevar a cabo el transporte y los equipos y el mobiliario y todos los servicios que se llevarán a cabo.
Fase de desmontaje de muebles: - A través de este servicio, la empresa está interesada en desmantelar cada mueble hasta el más pequeño de lo que es tan fácil de transportar y manejar.
fase de embalaje: - el cuidado dependiendo de los materiales que se adapten a cada mueble no es Ntekasl para elegir los mejores materiales que ayudan a mantener los muebles que tenemos una burbuja de plástico y ligamentos, cuerdas y otros.
La etapa de embalaje: - Confiamos en las cajas y cajas asignadas en el embalaje, lo que ayuda a obtener el mejor resultado en la conservación de los muebles.
Instalación de mobiliario: - de los servicios más importantes que si tengo que hacer nuestros valiosos clientes en este servicio que está utilizando una empresa que la creatividad para llevar a cabo la instalación de nuevo.
compañía de seguros contra la creatividad distintivos e incidentes de incendios, ofreciendo a Dios no lo quiera, o la exposición a cualquier daño o cualquier problema que no hay necesidad de preocuparse por el transporte Shan o llamar la atención sobre la mejor selección de excepcional.
Tratar compañía creatividad precisión distintivo y tratar con cuidado sobre todo el gran interés en los dispositivos tecnológicos, que ayudan en la transición, se nos da confianza de que podemos obtener sus servicios a cualquier lugar en Riad o fuera de Riad, y el interés en la selección del grupo de trabajo de Nagarien y técnicos profesionales y Alsaiqaan hacer este servicio entender lo que el mecanismo Es mantener el lugar en el negocio del transporte, debe asegurarse de que la principal forma de hacer este servicio sea una empresa de innovación distintiva. شركة نقل اثاث من الرياض الى قطر
شركة نقل عفش من الرياض الى قطر

شركة نقل عفش من الرياض الى الامارات

شركة نقل اثاث من الرياض الى الامارات