2008. november 10.

Kovátsch Gamma Bertalan
Hogyan válaszoljon egy levélre az Elnök?

Rohanó, elembertelenedett világunkban az illem, az úriemberhez méltó viselkedés sajnálatosan visszaszorult. Ezért üdvözölhetjük csak illemszakértőnk megnyilatkozását, amely az elnöki válaszlevelek írásának rejtelmeibe avatja be az eliteket.

Az Elnöknek írt levél motoros futárral érkezik. A futár érkezéséről az Elnök stábja előzetes értesítést kap. A futár az értésítésben megadott időponthoz képest legfeljebb 5 percet késhet. Ha az Elnök levelét nem tudja a megadott időben kézbesíteni, a levelet visszaviszi a feladó Elnökhöz és új időpont kerül megtárgyalásra. Az időpont hétköznap 10 és 12 óra között legyen, olyan napon, amikor az Elnök a Székházban tartózkodik.

A futárt az Elnök harmadik titkárja fogadja a Székház előcsarnokában. A futár tiszteleg és két kézzel maga elé nyújtja a levelet. A harmadik titkár röviden meghajol, két kézzel átveszi a levelet és szertartásosan felolvassa a címzést. Ezután a futár és a harmadik titkár újra röviden meghajol egymás felé, majd a futár távozik.

A harmadik titkár a feladó Elnök levelét az Elnöki Titkárságon a második titkárnak adja át, aki az első titkárhoz továbbítja. Az első titkár személyesen az Elnöknek adja át az Elnöki Irodában. Az Elnöki Irodában ekkor jelen van: az alelnökök, az igazgatók és az Elnöki Hivatal vezetője. Az ő jelenlétükben az első titkár felnyitja a feladó Elnök levelét és elolvasás nélkül átadja az Elnöknek. Az Elnök ekkor elolvassa a levelet és tájékoztatja a beosztottjait. Az Elnök dönthet úgy, hogy egyes részeket nem mond el vezető beosztottjainak. Amennyiben a feladó Elnök valamely részlet titokban tartására kéri meg az Elnököt, azt a részletet az Elnök semmiképpen nem közölheti vezető beosztottjaival.

Ekkor a vezető beoszottak egyenként, rang szerint haladva elmondhatják tanácsaikat, melyek konstruktívak és szabatosak kell legyenek. Az Elnök rövid biccentéssel jelzi, hogy meghallgatta a tanácsokat. Ekkor az Elnök dönthet úgy, hogy a válasz megfogalmazásának idejére kiküldi a vezető beosztottakat, de bent is tarthatja őket. A választ az Elnök az első titkárnak diktálja.

A válasz lediktálása után az első titkár a titkárságon elkészítteti a válaszlevelet. A levelet az Elnök fejléces papírjára nyomtatják, melynek merítettnek kell lennie. A végleges levelet az első titkár átadja az Elnöknek aláírásra, aki szigorúan töltőtollal kézjegyével látja el. Amennyiben a válasz diktálásakor a vezető beosztottak is jelen voltak, az Elnök levelét ellenjegyzi az Első Alelnök és az Első Igazgató is. A levelet az Elnök személyes futárja továbbítja a feladó Elnöknek. A feladó Elnök levelének átvétele és a válasz átadása között legalább 6, legfeljebb 48 óra telhet el.

Az az Elnök, aki nem így jár el egy hülyeparaszt primitív bunkó és fospumpát a pofájába, mert nem tudja az illemet. Asztakurvaéletbe.

14 megjegyzés:

Ezredes K Őrnagy írta...

Az Elnök egy Fospumpa

Ferenczy A. Szidónia írta...

az úri etikett szent. az úr úrnak születik.
az aljanép ezt nem értheti.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Sajnos van Elnok, aki igazi Ur es van Elnok, aki pedig egy primitiv bunko. El kellene ilyentol venni az elnoki cimet.

Ezredes K Őrnagy írta...

Törvényt kéne hozni, hogy csak az Úr lehet Elnök. A többiek max Vezetők.

eN írta...

Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

El kellene ilyentol venni az elnoki cimet.

Sőt, oda se kellett volna neki adni.

eN írta...

Hová lett a tankja Őrnagy? Megfogadta a titkos tanácsom itt: http://tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2008/10/elitek-ezekben-vlsgos-idkben-sem.html

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ezredes K Őrnagy írta...:
"Törvényt kéne hozni, hogy csak az Úr lehet Elnök."

Nem kell ahhoz torveny, benne van az iratlan Alkotmanyban.

Ezredes K Őrnagy írta...

A Verseny és a Piac imádata fontosabb még a tankoknál is eN.

eN írta...

Igen, ilyesmit rejtettem el a posztomban is.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

eN írta...:
"Igen, ilyesmit rejtettem el a posztomban is."

Yesterday's news.
Es mi van a Versennyel es Piaccal Obama megvalasztasa utan?

Höndör B. Margit írta...

Ó, jaj, hát megint bántották Őt?:)
Nade legalább végre hasznát vette a büfé-ruhatár gyorstalpalójának, KGB!

Névtelen írta...

A Haladás dialektikus. Most nm a Piac és Verseny szakaszban tart.
Ez olyan, mint a NEP vagy a földosztás volt, egykor az volt a haladó, aztán kolhozosítás lett az. Én ezt tanultam tudszoc és dialmat órákon.

eN írta...

KGB,
Ez megérne egy postot. Olvasson csak bele (sajnos az egész szöveg nyilvánosan nem érhető el, csak kivonat, de így is tanulságos): http://thecriticalthinker.wordpress.com/2008/11/11/analysis-of-obamas-policies-taxation/
Obama tanult az Úrtól, ő is úgy csökkent, hogy közben emel(het), hiszen a Bush adminisztráció által adott adócsökkentések 2010 végén lejárnak, így bármit keveset csökkent, azt már el lehet csökkentésnek adni, mégha abszolút értékben nem is az.
Miután a jelenlegi veztés államosította (köh-köh) a bankokat és a nagy biztosítókat, már nem lehet a szabad piacról beszélni, inkább egy európai értelemben vett szociális piacgazdaságról, aminek "Szent" Obama a prófétája. Legalábbis a tengeren innenről (félek lesz még pofáraesés ennek kapcsán bizonyos körökben mikor kiderül, hogy nem is annyira fekete az a fekete).

Ferenczy A. Szidónia írta...

szerintem az lenne a legszexibb, ha az Úr mondjuk le-"Tamásbátyá"-zná Obamát.
méltó folytatása lenne a szaúdi terroristáknak.

egyébként az Elnök már nem elnök. próféta. a válság prófétája. odafestette a falra, és tessék, megjelent a válság. pedig lazán körbefolyhatta volna a kárpátmedencét.