2007. augusztus 3.

Prosztó M. Beléndek
Coito ergo sum

Na, pucukák, visszatértem. Hogy mi történt velem? Nem, nem nyaraltam. Benyelt a nagy büdös, kibaszott piacgazdaság. Tudjátok, az, amit azok istenítenek, akik nem értenek hozzá és szenvedik, akik értenek hozzá. Amúgy semmi gond, lekavartam egy kisebb projektet, viszont jövő héttől rohadtul elmegyek szabadságra, aminek egy részét sörivással fogom tölteni, más részét napozással, a fennmaradó hányadot meg napon történő sörivással. Muhaha.

(Megj: kurva élet, hogy most két hétig esni fog az eső és patkánypisi lesz a Borsodiban.)

Azért érzitek ezt a szót, vazzeg, hogy projekt. Miért nincs ennek normális magyar megfelelője? Vagy van? Eljut az ember oda, mikor hajnalban arra riad, hogy ilyen szavakkal álmodik, na akkor tudja, hogy korunk kívánatos embertípusává vált, kivéve, hogy cseszek jojobával hajat mosni és nem képez a lábamon védőhártyát a Lamisil, mondjuk nem is gombás, de azon már gondolkoztam, hogy a zselés védőréteg-konformitás érdekében menstruálni is fogok.

Akkor nézzük a történések sodrát az elmúlt két hétben. Kicsit össze kell szednem magamat, annyi minden történt.

1, Kit kell utálni? A reform mindennemű ellenségeit, most up-to-date a parasztokat. Bocsánat, gazdákat. (Direkt volt!) Ez menni fog egy elitnek.
2, Kit vertek agyon az elmúlt két hétben? Semmi különös nem történt ezen a fronton, még egy vacak szemkilövés sem, ami mellett ki lehetne állnunk a rend és nyugalom letéteményeseiként. Mondjuk, egy változó politikai identitású politikus, akit ennek megfelelően először ki kellett pellengéreznünk, majd vadul sajnálnunk kellett, pisztolyt fogott egy biciklistára. Big thing, nem is lőtte le. Pedig lelőhette volna, ugye.
3, Milyen új adókat vezettünk be? Két hét alatt semmit, kicsit el vagyunk tunyulva. Pedig vezethettünk volna be, ugye. De lesz új adórendszer és jó lesz. (Muháháhá)
4, Mit adtunk el a szent piacgazdaság nevében (amihez nem értünk, de szeretjük)? Itt is uborkaszezont szimatolok, egy szaros kormányzati negyedet gründolunk épp össze, kicsit drága lesz, meg izé, lesznek piacgazdasági anomáliák, dehát, a piac, az nem méznyalás. Meg azért is építjük.

Bulvár, bulvár, bulvár. Semmi építés (kivéve kormányzati negyed), korrekció, megszorítás. Mi van itt, elakadtak a reformok? Míg itt tökölészünk a kánikulában, az olyan nevetséges, múltbaragadt balkáni államocskák, mint Románia, meg Bulgária szufficitet produkálnak és szarrá keresik magukat az idegenforgalmon.

Pedig hol van nekik ilyen budapesti elitjük???

3 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Prosztó, egy nagy fontosságú esemény lemaradt a listáról. A Zorbán beszédet mondott Tusványoson és ismét rárontott ezzel a modern, nyugatos fejlődésre. Mondjuk a Mester ezzel nem foglalkozott, így aztán lehet, hogy nem is olyan fontos ügy ez.

Budapesten disztingváljunk. A külvárosokban nemelit lakik, azért szavaznak rosszul. A véleményformálók a körút vonalán belül koncentrálódnak.

Névtelen írta...

Rózsadomb?:)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Elit dolog még a Rózsadombon lakni, doktor úr?

Szerintem ott már csak lecsúszott egzisztenciák, volt KB-titkárok, efélék laknak.

Ja, meg a kuruc.info-t is onnan szerkesztik.