2007. augusztus 2.

Kovátsch Gamma Bertalan
Undoria

Elitek, újabb nagyszerű ötletem támadt. Most mit ijedeztek, az iskolabuszos is milyen jól bejött. Arról van szó, hogy a gyerekek milyen jól megérthetnék a Politikai Igazságot, ha számítógépes országszimulátort vennénk nekik. Fizetnék az adófizetők, azok úgyis mindig állják a cehet. Ebből aztán jól megértenék a kisgyerekek, hogy kinek van Igaza. Még a cigányok is megértenék, pedig azok tényleg nem értenek máshoz, mint a gyerekgyártáshoz. Dolgozni azt persze büdös nekik.

De elkalandozom már megint a cigányok felé! A lényeg az, hogy még az értelmesebb fehér rasszba tartozók se mind értenek meg egy ilyen grafikont, mint ez.

Más módon kell tehát elmagyarázni, hogy mindenért Medgyessy felelős. Itt jön be a játékos tanulás, amit a gamerek és a scenerek annyira ismernek. Mondtam is az én Tomcat barátomnak a szcénán, hogy a Civilization talán túl bonyolult a cigányoknak, mi volna, ha egyszerűbb változatot keresnénk? És találtam is. Az a címe, hogy Undoria és nem hiszitek el, egy másik jó haverom a magyar hangja. Milyen véletlenek vannak ugye.

Undoria egy szokásos, kissé egyszerű játék, hülyegyerekeknek pont megfelel. Lehet adóztatni, lopni, csalni, hazudni, csak a felkelésre kell vigyázni, azt ügyesen ki kell kerülni. Van egy különös fícsöre azonban, ami még a Civ-játékosoknak is új lehet.

Ha jön a választás és a nép elégedetlen, mert hazudtak neki, kipakolták a zsebét és amikor pampogni mert, még jól fejbe is verték gumibottal, be lehet vetni a médiát. Az úgy megy, hogy a játékos rákattint az elnöki rezidencia tetején levő adótoronyra és elkezdi beírni a kulcsszavakat. A-listás bloggerként mondhatom, remek szórakozás! Legnagyobb sikert a "teokraták, royalisták, húszéves rémálmok álmodói, roggyant elmék, akiknek világképe nem politika, hanem pszichózis" szösszenettel értem el, hát láttátok volna a kicsi animált figurákat, akik tapsviharban törtek ki és egyből rám szavaztak, elfelejtve az elmúlt négy évet! Van egy cheat is, nektek elárulom. Azt kell beírni, hogy Re-form-al-ter-na-tí-va és minden választást megnyerhetsz. De ezt csak nektek árulom el, elitek, ne terjesszétek!

Ez kell a kicsi gyerekeknek, minden Sulinet gépre egy. Akkor majd megértik, hogyan működik ez a világ és nem hagyják, hogy agymossák őket. Márhogy csak az Okosaknak engedik meg az agymosást, akiknek Igazuk van. Szokásos ötletdíjamat ezúttal nem kérem, majd az állami szoftverrendelésről csípek egy kis percentet. Mindenki részesedik. Business as usual.


"Azt kell beírni, hogy Re-form-al-ter-na-tí-va és minden választást megnyerhetsz"

Ezt előbb is mondhatta volna, KGB!
Basszus, állandóan veszítek ebben a hülye játékban az "országépítő életerő"-s szövegemmel, pedig már a gyerekeknek is adtam szavazati jogot a végén! Nem rám szavaztak, érti?!! Még így se!! Milyen fos játék ez már, hogy sose nyerek benne, pedig kurva jó vagyok??! Azonnal meg kell változtatni valamit, a szabályokat, embereket, mittomén!

Höndör



16 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Höhö, Margitka, megint nem vette fel a szemüvegét. Maga egy másik játékot játszott, nem az Undoriát. Az "országépítő életerő" a Törzsök játékban a cheat kód. Sose keverje ezeket, még a végén elüti egy kombájn, miközben a médiájával animál feleslegesen. A Törzsök játékban nincs is média, ott mások a szabályok.

Gizike írta...

Ja, bocs.:)
Mindegy, az sosem árt, ha mindkét játékról szó esik egy postban.
(széles mosoly:) )

Én most színes golyókat ejtek egymásra, nagyon bonyolult játék, és képzelje, még Chuck Norrisnál is jobb vagyok!

Névtelen írta...

Csak nehogy begolyózzon!

Gizike írta...

Helló, Minorka, nagyon tetszik ez a blúz magán, megint leárazás van a Pennyben?

Névtelen írta...

Így van az, ha nőkkel beszélget az ember... Képtelenek a lényegre figyelni! A blúzomat egyébként magam varrtam a Fürge Ujjak 1982/4. száma alapján. Miért maga mit látott a 100 forintos boltban?

Gizike írta...

Isteni a szabása, Minorka! Pont egy ilyet szeretnék, csak nem ezzel a nyuszis mintával, mint a magáé, elküldi a szabásmintát?

Áh, semmi jó nem volt ma a 100 Ftosban, vettem egy szempillapödrőt, két WC illatosítót, és kész.:( Esetleg a körömlakkokat azért megnézheti, 120-ért láttam kéket, de nekem már van.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Chuck Norrist másként ismertem a golyók terén. A golyókat rakosgatta ugyan, de azok mind fémszínűek voltak és egy csúnya fekete fegyvernek látszó tárgyba tömedékelte őket.

Minorka doktor, nehezen hiszem el, hogy a Fürge Ujjak 1984-ben "USS Ronald Reagan" feliratot tett volna a blúzaira a hozzá tartozó stilizált repülőhordozó-képpel. Maga megmanipulálta a receptet, vallja be.

Amúgy hogy jön mindez a zseniális postomhoz Undoriáról, kérdem kissé idegesen?

Névtelen írta...

Medgyessy nem 2002ben
került kormányra?

Gizike írta...

Juj! Juj! Maga ismerte Chuck Norrist?
(szuszog)

Kihagyom a golyós poént, KGB, lássa, kivel áll szemben.:)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Anonymous said...:
"Medgyessy nem 2002ben
került kormányra?"

Ez a grafikon - személyesen a Miniszterelnök Úrtól van - költségvetési években van skálázva. Ez azt jelenti, hogy a 2002-es osztás a 2002-es költségvetési év végét, tehát 2002 dec. 31-et jelenti. Ez azért van, mert a költségvetési elszámolás utólagos.

Eredetijét megtekintheti itt.


Gyurcsány Közgáz-show, 2007

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Höndör B Margit said...:
"Juj! Juj! Maga ismerte Chuck Norrist? (szuszog)"

Most nem értem, mi ebben a meglepő? Amíg maga Isaurát nézett, én Chuck Norris leszámolóst. Arra nagyon emlékszem, amikor egyszer a rosszemberek eltemették terepjáróstul, de aztán Chuck Norris erőt vett magán és a betemetett terepjáróval kihajtott a gödörből. Igazi férfi, olyan, mint a Mester.

"Kihagyom a golyós poént, KGB, lássa, kivel áll szemben.:)"

Na ne adja itt a beleérzőt, valójában a kommenteket olvasók körében felizzó lincshangulattól félt maga. Okkal. Mondták már, hogy magának velőtrázó a humora?

Gizike írta...

Áh, most hülyeségeket beszél ezzel az Isaurával, inkább azt mondja meg, még kiket ismert golyók terén.:)
Nemcsak színészek érdekelnek!

(dúdol)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nem tudom, mit emlegeti maga annyira ezeket a golyókat. A mordályokban nincs semmi finomság. Semmi az egész, egy lövés és kész. Műalkotásnak nehezen nevezhető.

A kés, az a nemes fegyver. Meséljek a késekről és arról, hogyan használták ezeket a késeket fel rosszindulatú kommentelők ellen?

Névtelen írta...

Ez a grafikon nem az eredeti.
És én éppen azt nem értem,
ami nem eredeti rajta:
A folytonos függőleges
fekete vonalakat és a feliratokat.
Miért lóg át Medgyessy 2002 elé,
és miért 2001-2002 közt húzódik
az a fekete vonal?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Anonymous said...:
"Ez a grafikon nem az eredeti."
Persze, hogy nem az eredeti. Azon nem voltak behúzva a kormányváltások. Az időpontokról kapcsolatban már írtam fentebb. Ennek a grafikonnak az osztása a költségvetési évnek megfelelő. 2001-es osztásnál a 2001-es költségvetési év vége van, tehát a 2002-es kormányváltás valahol a 2001-es és 2002-es osztás felénél kicsit előbbre van. Pont ott, ahol a fekete vonalat látja.

Névtelen írta...

Már értem!
Érdekes, hogy a linkben nincs
feltüntetve, hogy
költségvetési években
van skálázva.
És hogy a 2002 után 2003. jön.
(Itt a pontozásra gondolok.)
Köszönöm a magyarázatot.