2007. október 1.

Prosztó M. Beléndek
Égető kérdés

Mai pénzügyi jellegű, égető fontosságú problémánk:

Hogy lehet az egyszeri, gyanús körülmények között, alapítványi pénzekből meggazdagodott honfitársunk - nevezzük mondjuk Z. Jánosnak - annyira hülye, hogy a pénzt takarékbetétkönyvbe teszi?

Körkérdésünk, egyben segítségnyújtás gyakorló, politikai pályán dolgozó (dolgozó, mi?) honfitársainknak: ha Ön síbolna néhány tíz millert, mibe fektetné?

Mai társadalmi jellegű, égető fontosságú problémánk, No. #2:

Minden piac-fetisiszta neoliberális alapból nemhülye, vagy vannak hülye fundamentalista neoliberálisok is, akik nem tudnak atomerőművekről dönteni?

(Avagy, a "suszter, maradj a kaptafádnál" elv jegyében, in English language:)

Are all market-fetishist neo-liberals not-dumb by default or are there also some dumb fundamentalist neo-liberals who can not even decide upon nuclear power plants?

7 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

"ha Ön síbolna néhány tíz millert, mibe fektetné?"

Választókat vennék belőle, abból pozíciót, még több választót és végül megszerezném az ellenőrzést az állami vagyon valamint a költségvetés fölött. Aztán abból dús koncokat osztogatnék mindenféle klientúrának, hogy szeressenek engem és a fenti állapotot fenn is tudjam tartani.

Névtelen írta...

Mit gondol, a rajzfilmsorozatban erről is lesz néhány epizód? Nekem még van mit tanulnom.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Névtelen, nevetnem kell magán. Ha alaposan követte volna a Mester munkásságát, akkor tudná, hogy a képviselői költségtérítések és a kampányfinanszírozás miatt van a korrupció. Ezeket megoldjuk és a korrupció eltűnik.

Esküszöm, feleltetni fogok a Mester főbb gondolataiból, mert így nem lehet reformkommunikációt folytatni, rajzfilm ide vagy oda.

Névtelen írta...

De én azt akarom megtanulni, hogy hogyan szerezhetném meg az ellenőrzést az állami vagyon és a költségvetés fölött. Most még nem tudom, ezért kellenének a rajzfilmek. Aztán, ha megszereztem, megtartani már könnyebb lesz. Majd hazudok valamit, vagy dús koncokat osztogatok, ahogy mondta, mert magától is érdemes tanulni.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Névtelen, maga nem fogja.
Már leírtam, hogy szavazatokat kell venni, először kicsiben, aztán nagyban.
Maga nem lesz erre képes, ha nem tudja kibogarászni a lényeget az én iránymutatásomból.

Szerintem maga csak koncentráljon a rajzfilmre. Kisebb bolt, de ha nem tudja rátenni a kezét az állami költségvetésre, a bevételből kifizetheti a gázszámlát mégis.

A rajzfilmnek arról kell szólnia, hogy tulajdonképpen minden jó úgy, ahogy van, kivéve, hogy a hülyemagyarok hülyék, lopnak, tré, trehány munkát végeznek és még rinyálnak is mellé.

Vállalja?

Névtelen írta...

Igen! Vállalom! Meg még arról is kell szólniuk a rajzfilmeknek, hogy nem szabad ígérni. Aki ígér az csaló. Ezt már előre megtanultam. Ha a fosbálvány ígérni fog, akkor csaló. Erről fog szólni a rajfilm, tudja? Rendben van, egyelőre beérem a rajzfilmmel. Mit gondol, mennyit fognak fizetni? De ne ígéretet monjon, hanem konkrétan kérem akkor.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

200 millió forintot fognak fizetni. Nekem.

Maga majd a piaci árat kapja.