2008. augusztus 27.

Kovátsch Gamma Bertalan
Dolgozat

Hasonlóságok és különbségek Gyurcsány Ferenc és Tóta W. Árpád műveiben.

Bevezetés

Gyurcsány Ferenc és Tóta W. Árpád a XXI. század elejének meghatározó közéleti gondolkodói voltak. Elképzeléseik sokban egyeztek, de voltak különbségek is. Ezeknek a különbségeknek az oka főleg abban keresendő, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, Tóta W. Árpád pedig szuverén értelmiségi. Mégis, hatottak egymásra, így óhatatlanul ugyanarra a következtetésre jutottak gyakran, tükrözve a kor szellemét, amiben éltek és alkottak. Ezt a kölcsönhatást fogom elemezni Gyurcsány Ferenc - vagy ahogy kortársai hívták, Feri - és Tóta W. Árpád - népszerű művésznevén Árpi - két művében. A két alkotás majdnem napra pontosan ugyanakkor jelent meg, Feri írásának címe Megegyezés, míg Árpi Programzene címet adta az írásának.

Tárgyalás

Az olvasót elsősorban a stílus különbözősége üti meg: míg Feri államférfiúhoz illő komolysággal és visszafogottsággal ír, addig Árpi a kor fiataljai körében méltán népszerű könnyedséggel fogalmaz. Más közönségnek készültek a művek, de a korszellem keze nyomát viseli mindkettő. Mind Feri, mind Árpi kesereg a magyarságának elkeserítő erkölcsi állapotán, amely a kor szerzőinél olyan kedvelt téma. "Csempésznép", mondja Árpi, "tisztességes magyar úriember nem üzletel", mondja Feri. Joggal kérdezhetjük: vajon végképp leírták a lesajnált magyarokat, vagy adtak még nekik esélyt? "Van rá okunk, hogy szeressük és becsüljük ezt az országot" - fakad ki Feri államférfitól szokatlan érzelemkitöréssel. Árpi visszafogottabb személyiség, ő nem önti ki ilyen könnyen a szívét. Bólogat az adómorálon, a panaszkultúrán, az európai összehasonlításban való lemaradáson, de érezzük, mintegy a sorok között, hogy ez az ő népe, hogy ezt a népet ő a kor Adyjaként ostorozza, de nem azért, hogy kárt okozzon, hanem hogy a balgák észhez térjenek és elkezdjék építeni a kapitalizmust.

Közösség még, hogy mindkét cikket az optimizmus lengi át. Nagyobb lesz a kenyér, mondja Árpi és Feri is fehéredésről beszél. A fehér, mint a reménynek, a tisztaságnak a színe áll szemben a feketével, az elmaradottsággal, a nem nyíltsággal. Ebben az emelkedett hangulatban az adóról szóló fejtegetések szinte himnuszi magasságokba emelkednek, melyet mi a mai túlracionalizált világunkban meg se tudunk érteni. Olyan kor volt az, amikor ódát írtak az adórendszerről, amikor csodás fehéredések történtek és nagyobb lett a kenyér. Ezt kell megérteni, amikor az adó témáját elemezzük a kor írásaiban.

Mindkét írás a megegyezéshez tér vissza, ehhez a mítikus vadként felbukkanó és eltűnő reménysugárhoz. Míg Feri őszintén, férfiasan kéri a támogatást, addig Árpi inkább észérvekkel próbálja közelebb hozni a megegyezés reményét. Lesz-e megegyezés? Nem tudjuk, de mindkét művet elolvasva nagyon reméljük.

Befejezés

Gyurcsány Ferenc és Tóta W. Árpád habár egymástól függetlenül találtak rá ugyanazokra a témákra. Lehetett-e volna más témákra találniuk? Csak akkor, ha nem tartották volna rajta az ujjukat a kor magyar valóságának ütőerén. Azonban rajta tartották, így nem csoda, hogy a magyar nyomorúság ugyanazon bugyraiba szálltak le. Onnan azonban fel is emelkedtek és így felemelkedve mutatták a reményt, ami abban a sötét korban olyan szükséges volt. Írásműveik nagyban hozzájárultak a Fehéredés mozgalmához, ami a XXI. század legnagyobb hatású eseménye volt.

101 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Nagyobb lesz a kenyér, mondja Árpi és Feri is fehéredésről beszél. A fehér, mint a reménynek, a tisztaságnak a színe áll szemben a feketével, az elmaradottsággal, a nem nyíltsággal."

Nem inkább arról van szó a fehéredés kapcsán, hogy az eddigi fekete (komisz) és barna helyett végre fehér kenyér kerül az asztalra?

Höndör B. Margit írta...

"tisztességes magyar úriember nem üzletel"
ááááááááááá
Hát, leesett az állam, pedig az én vagyok, ez tényleg benne van?

Höndör B. Margit írta...

Értékelés:
A dolgozat jó közepes munka, az érezhető igyekezet sajnos nem írja felül a stílusbeli hiányosságokat.
Fogalmazás: 3
Helyesírás: 4
Külalak: 4

Névtelen írta...

erős közepes de mivel a Mestert és Urat választotta eggyezzünk meg egy négyalában.

Névtelen írta...

BAuer,
a téma adott volt. Így a témaválasztást nem értékelhetjük.
Gyengíti a dolgozatot, hogy kimarad a korrajz és a karakterrajz.


Kis pontatlanság, Fehéredés Mozgalomról, amikor az Fehérítő Mozgalom. Összességében, a felső tagozatba léphet.
De legközelebb komolyabb feladatot kell kapnia. Mondjuk "TWA és Bebe episztemológia és ontológiai előfeltevései a korai Feri-korban".

Höndör B. Margit írta...

"Eszerint a történelmi magyar középosztály képviselői fenntartották jogaikat az államélet csaknem kizárólagos irányítására, a politikai képviseletre és az államigazgatásra, miközben az üzleti élet kulcspozícióitól távol maradva, azokat átengedték a döntően nagyvárosokban élő nem magyar, hanem osztrák, német, cseh és zsidó üzletembereknek. Mi tagadás, az uralkodó társadalmi mentalitás szerint "tisztességes magyar úriember" nem üzletelt."
Na elmegy maga a túróba, KGB.:)

Nos.
Miután alapvető hiányosságai vannak egy szöveg értelmezésében, ezért a fogalmazás jegyét átjavítom kettesre.

Höndör B. Margit írta...

Ja!
Mivel elolvastatta velem az egyik forrásmunkát, ezért a helyesírás és a külalak jegyet is átjavítom hármasra!

Ezredes K Őrnagy írta...

És a tőzsérek? Azok madzsarok voltak.

Ez a Fehéredés dolog politikailag nem a legszerencsésebb elnevezés, ugye Héjjas?

Höndör B. Margit írta...

Belső feljegyzés

Kérek minden pedagógust, és napközis felügyelőt (Tölgy), hogy KGB értékelésénél legyenek méltányosak, szóbeli feleltetésénél gyakoroljanak önmérsékletet. Mint Önök is tudják, 3 éves korában fejreesett egy félresikerült büfiztetés folyományaként, 5 éves korában pedig háromszor is rálépett ugyanarra a gereblyére egy vidéki osztálykiránduláson. Miután akkori pedellusunk,ilyenolyan Őrnagy felelőssége ebben a balesetben azóta sem tisztázódott, a pereskedések elkerülése érdekében mindenképp át kell engednünk az ötödik osztályba.
Megnyugtatásukra közlöm, hogy tárgyalásokat folytatok a bokrétási általános iskola igazgatójával, aki megfelelő pénzösszeg átutalásas után valószínűleg hajlandó átvenni őt a jövő tanévre.

Ezredes K Őrnagy írta...

Az nem gereblye volt, hanem egy ottfelejtett aknavető.

Névtelen írta...

a jövő órára egy Fospumpáról írt dolgozattal javíthat majd

Prosztó M. Beléndek írta...

Én üzletelek...

(Egyszer majd saját pénzzel is szeretnék, muhahahaha)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike, igazsagtalannak tartom a kritikajat. A forrasmunka idezett sora egy masik korrol szol es ez meg nem az erettsegi. A XIX. szazad vege nem volt feladva most.

Olvassa el alaposabban a szoveget es megerzi, hogy Feri a nemuzletelest a XXI. szazad elejeig athuzodo problemanak tartja.

Prosztó M. Beléndek írta...

Feri-kompatibilis vagyok!
(örül-örül)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nem torodhettek minden reszlettel, Ornagy. Ott volt peldaul az Uj Rend is, ott is emlekszem valami tortenelmi athallasra, a XX. szazad kozeperol vagy a XVIII.-rol, mar nem is emlekszem, elozo felevben volt.

Feheredesnek hivtak es szerettek ezt a kifejezest.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mert magara nem hatottak a magyar uriemberek szazadokon athatolo miazmai.
Maga mar mentes a Multtol, Proszto.

Ezredes K Őrnagy írta...

Akkor Proszto a legelitebb, meg a legkifehéredettebb itt, nem vitás.

Én is fehér akarok lenni, ellentengernagyi egyenruhában, fehér lovon beléptetve Gizike félhektáros betonkertjére.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mi az, Ornagy, maga nem vasarol a piacon? A Piacon?

Ezredes K Őrnagy írta...

Szoktam venni a Piacon sonkát, meg halat, füstölt marhanyelvet, stb. Miért kérdezi?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Akkor maga nem uriember.
Uriember nem megy Piacra.

Prosztó M. Beléndek írta...

Fehéredés?

Óbazmeg, tudtam, tudtam!

Innen egy lépés a White Power, meg a lángoló kereszt.

A Magyar Gárda behálózta Ferit!

KGB,

most arra céloz, hogy nem vagyok úriember?

Mert a miazmák azok nagyon is hatottak rám. Egész családfám miazmás, higyje el.

Kedvenc festményem a Bús magyar sors, csak hogy egy példát mondjak.

Prosztó M. Beléndek írta...

http://mek.oszk.hu/01900/01905/html/cd8/kepek/muveszetek/mt075eem417.jpg

Ezredes K Őrnagy írta...

Nem is vagyok úriember. Modern, tőzsdéző elit vagyok. Úriembernek lenni: a Múlt. A nagyapám úriember volt, sétapálcával korzózott a főtéren, be is vitték a törvényes rendet védő ÁVH-ok 56-ban és jól megverték. Csak úgy. Ennyit ért az úriemberséggel.

Ezredes K Őrnagy írta...

A Mester nagyapja ugyanakkor a pártközpontban dolgozott. Őt nem is verték meg az Ávósok. Haladó volt.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Prosztó M. Beléndek írta...:
"A Magyar Gárda behálózta Ferit!"

Azt hallotta, hogy az OCO ellen-gardat akar felallitani? Hiaba, a gardak idejet eljuk. Ideje lenne mar egy garda Tirpakbokretason is.

"Mert a miazmák azok nagyon is hatottak rám. Egész családfám miazmás, higyje el."

De maga kitort a posvanybol es elfogadta a Nyiltsagot, a Piacot es a Versenyt! Most mar csak az maradt hatra, hogy elhatarolodjon a csaladjatol.

Rajta, hatarolodjon.

Höndör B. Margit írta...

Prosztó
nem mondták még magának, hogy minél tovább nézegeti ezt a kehes, szenvedő lovat, annál jobban hasonlít majd rá?

Én kérem egészséges proli és paraszt ősöktől származom, és csak mellesleg jegyzem meg, hogy állítása szerint a nagymama volt a falu legszebb lánya!

Ezredes K Őrnagy írta...

Túl szép volt a nagymamája Gizike, mert elcsábította a gróf, így a maga vérébe is került maradiság meg reakció bőven.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike grofi osokkel rendelkezne?
Mindig is sejtettem.
Nagyon eros benne a Mult. Eleg ha csak a zenei izlesere gondolok.

Arrol, hogyan tozsdezik, meg ne is beszeljunk.

Névtelen írta...

Jön a Nagy Fehéredés, maguknak végük. Feri is velünk van. Mind meghalnak, kivéve Prosztó. Az Őrnagy meg előbb még közlegény lesz a Gárdában és WC-t fog pucolni

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hejjas, te idiota, mit rontod itt a levegot? Az hihetetlen, hogy van az, hogy valaki irni tud, olvasni meg nem. A Feheredes teljesen masrol szol, mint amire a te megzapult agyaddal gondolsz. Huzzal a belbe, kocsog.

Prosztó M. Beléndek írta...

Nekem tetszik az a kehes ló.

A angypapáimról is írtam, de nem ment át, mégegyszer meg nem írom le.

Ezredes K Őrnagy írta...

Héjjas, maga szerencsétlen. A hülye Gárdájukat 10 bakám 10 prc alatt szétszórja. Hogy néznek maguk ki? Pókhas, hosszú haj, tyúkmell, stb. Nevetséges Degenerált Gárda. Húzzon el.

Ezredes K Őrnagy írta...

A maga nagyapja is a Pártközpontban volt, mint a Mesteré? Vagy éppen az ostromlók között?

Ezredes K Őrnagy írta...

Mielőtt elküldi a kommentjét, nem árt betenni a vágólapra.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nem vagolap, hanem trancsirozolap.
Nem vagyunk mit nyalasliberalisok.

Proszto azt akarta irni, hogy elete elso Volkswagen-jet a nagypapaja vette neki.

Prosztó M. Beléndek írta...

Hehe.

Nem, nem ostromolt ő semmit, inkább úgy járt, mint a magáé, csak nem engedték ki sosem. A mostohanagyapámat meg 90 után rehabilitálták.

A nagymama tudott veszélyesen élni.

Prosztó M. Beléndek írta...

Ja, baromi jól el volt eresztve az egész család.

Rögtön a rendszerváltás után vettünk egy halom Volkswagen-t.

Prosztó M. Beléndek írta...

Nosztalgiából csupa feketét.

Ezredes K Őrnagy írta...

Én meg Vitéz lehetnék, ha a dédapám nem szól be Jányi Gusztáv vezérezredesnek. Kicsit mérges volt az öreg, szó nélkül otthagyták a bakáival az állasaikban, miközben Jányi törzskara már pucolásban volt.

Ezredes K Őrnagy írta...

Kár volt emlegetnem azt a kriptofasiszta Héjjast, mert megjelent. Az Úrnak már rég ki kellett volna csinálni az ilyeneket.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, tiltakozzom maga is a fasizmus ellen. Most lehet. Sot, kifejezetten elvart.

Tiltakozas utan elmegyunk Hejjashoz es szetverjuk a pofajat a kocsognek.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Muhahaha, biztos Janyi is ugy gondolta, hogy a maga dedapja nem ad hozza eleg erteket, hat felaldozhato a Haladas erdekeben. Vagy Visszahaladas, mit tudom en.

Ezredes K Őrnagy írta...

Most elszólta magát, maga is náci. Ha-ha
Magával menjek Héjjashoz? Inkább viszek 2 bakát.

Ezredes K Őrnagy írta...

Viszont meg kéne alakítani a Tirpákgárdát. Én szerzek egyenruhát (bár 46-os bakancs nem lesz egyszerű Gizikének). Kötelező a belépés és részt kell venni a kiképzésben. Én leszek a kiképző természetesen. Az első feladat 10 km futás teljes menetfelszerelésben. Én persze Prosztó VW Tuaregjén kísérem magukat.

Prosztó M. Beléndek írta...

Én nem futok.

Majd irányítom a hadgyakorlatot a parancsonoki állából.

Csak úgy, stratégiai szinten, a részfeladatokat majd ledelegálom., ha akarják.

Nem vagyok túl militáns alkat, kedvenc katonás sztorim az egyszeri közlegényé, aki, mikor jött a körletben szemben a százados, mondta neki, hogy "jó napot százados, kér savanyú cukrot?"

Ezredes K Őrnagy írta...

Prosztó, a stratégia vezető én vagyok. De lehet a sofőröm a saját VW-jén ,egye fene. Kell a kísérőkocsi, ha KGB elájul 200 méter után, menteni kell

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

A nev nem jo. Ne legyen Tirpak Garda, legyen Torvenyes Keretek Kozott Mukodo Civil Erdekvedelmi Szervezet Tirpakbokretasert.

Ennek lehetne egy katonai platformja, Prosztoval, mint strategiai iranyitoval es az Ornaggyal, mint a muveletekert felelos tiszttel.

Prosztó M. Beléndek írta...

Még ha a tiszteletdíjról beszélhetnénk egy kicsinység.

Mindannyian a Piacból élünk, ugye.

Ezredes K Őrnagy írta...

Én nem a Nemzeti Gárda lesz Prosztó. A haladásért ingyen hozunk áldozatokat. Maga a Tuareget, én a hangszalagomat, mikor az alaki kiképzést tartom maguknak.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Maga mar eleg jol el a Piacrol, Proszto.
Valaszthat. Ha abbahagyja a vedelmi penzek kizsarolasat a bekes tirpakbokretasi lakosoktol, akkor beszelhetunk tiszteletdijrol. Egyebkent viszont a maga eltartasa tovabbra is tortenjen a lakosok onkentes felelossegvallalasa alapjan.

Ezredes K Őrnagy írta...

És különben is, futni trendi prosztó. Ott az Úr, a független , haladó értelmiségi Winkler. Vegyen példát róluk. És még több, nagyobb is lehet náluk a 20 kilós menetfelszereléssel.

Ezredes K Őrnagy írta...

Hol van minden tölgyfák Legnagyobbika?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Egesz nap targyalasokon ul Ferivel.

Névtelen írta...

vagy együtt futnak vhol ;]

Ezredes K Őrnagy írta...

Nem ,a Ferivel az Ági tárgyal most a téma a hadsereg részvételéről a Kifehérítésben. Kapunk vagy 30 000 új pisztolyt, meg több száz tonna fekete festéket.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Miert fekete festeket?
Egy futo tolgyfa latvanya lenyugozo lehet.

Ezredes K Őrnagy írta...

Az adócsaló zsíros kulákok házait és terepjáróit feketére fogjuk festeni, mint anno nemzetünk leghaladóbb korszakában.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Feherre mit fognak festeni?

Ezredes K Őrnagy írta...

Magukat az adócsaló kulákokat, miután tarkónlőttük őket, de fehér festék van dögivel, ugye készülünk a békefenntartó missziókra. Feleslegesen nem költünk a maguk adójából.

Névtelen írta...

Tölgy az arborétumban van.
Nemrég láttam. Futóbabokkal tárgyal.

Csatlakoznék a Tirpák Gárdához. Én már a légióban is szolgáltam!
Nevem van... de még nem árulhatom el.
Részletes önéletrajzom: http://www.mek.oszk.hu/01000/01044/01044.htm

Addig szólítsanak csak így:
Leskelődő

Ps.: Mondja, Őrnagy úr, hol itt a hálóterem, és hogy gyújthat rá az ember?

Ezredes K Őrnagy írta...

Maga akkor Vanek úr.
Mindent értek.

Itt nincs hálóterem, önkéntes gárda, otthon alszik mindenki, bevetéskor meg sátorban. Cigizni főbelövés terhe mellett tilos.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

"Csatlakoznék a Tirpák Gárdához."

Torvenyes Keretek Kozott Mukodo Civil Erdekvedelmi Szervezet Tirpakbokretasert a mozgalmunk neve, ha kerhetnem.

Höndör B. Margit írta...

Hát én pedig ezt éneklem maguknak akkor:
http://www.youtube.com/watch?v=WnHm_MHfTxE
(sír)

Naponta 10-szer. Minden étkezés előtt.
(zokog)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ez most Marlene Dietrich, a pacifista, vagy Marlene Dietrich, akik haknizni ment a harcolo szovetseges katonakhoz buzditas vegett?

Höndör B. Margit írta...

(sír)

Névtelen írta...

Öööö... elnézést a helytelen névhasználatért.

De jelentkezésem már amúgy is tárgytalan.
Ez az Őrnagy két napja még valami hat csajos BTR-rel dicsekedett. Most meg kiderül, hogy még egy ócska hálószobája sincs.
Ez egy... egy... Kabóca :/
Fogadjunk, hogy egy szimbólát se tudna összecsavarni a kapcájával!

Vanek úr

Ps.: Gizike! Ez gyönyörű volt!
(Élvezeti értékét csak picit rontotta, hogy pillanatnyilag nincs hangszóróm.)

Ezredes K Őrnagy írta...

Mi a baja Marlene Dietrich haknijával?

Ugyanaz, mint az adó és járulékcsökkentés, amikor a Fospumpa akarja , akkor vudu varázslat, mikor az Úr, akkor felelős politika.

Nyugodtan énekelhet Gizike, van rendszeresítve fülvédő.

Van hálószoba magának ha kell Vanek. Tökölön. Ott is rohadhat pár évig, a feljelentésem alapján már az ügyészség nyomoz.

Gorcsev Iván meg buzi.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nekem ugy tunik, Gizike nem enekelni, hanem sirni akar.
Siras ellen is van fulvedoje?

A Fospumpa egy fospumpa. Fogadjunk, ugy csokkentene a jarulekokat, hogy a jarulekok csokkenjenek. Nem ugy, mint Feri.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ja, es Marlene.
Vicces dolog a haboru gonoszsagarol enekelni katonaknak, akiket azert kuldtek oda, hogy kitapossak a masik katonak belet.

Prosztó M. Beléndek írta...

Engem csak az érdekelne, hogy akkor most mikor lesz adócsökkentés.

Meg az, hogy nem lenne gerincesebb az SZDSZ frakció minden tagjának adni 100 milliót, mint előadni megint a zadócsökkentő reformert?

Engem ez fáraszt.

A heti kedvenc érvem az, hogy Feri azért akarja 2010-ig kihúzni, mert öt éva alqtt évülnek el a gazdasági bűncslekmények.

Whatever.

Höndör B. Margit írta...

(énekel)

Nem gondolják, hogy ezzel a frizurával kicsit emlékeztetek az isteni Marlenére?
(csücsörít)
(táncol)

Vacsoraidőben sajnos nem leszek itt ma, de holnap bepótolom az esti énekadagot, ne féljenek!

Tirpák Gárda..
kétszer is meggondolják legközelebb a hülyeségeiket.

Ezredes K Őrnagy írta...

A Fospumpa amatőr. De az a portfolio.hu is biztos a kezében van.
Tudják: hatalmas jobboldali médiafölény van.

Sírás ellen berakjuk Gizikét egy könnygázsátorba gázálarc nélkül:)
Aki volt a néphadseregben baka (mint én ) azt tudja mit jelent ez :DDDD

Ezredes K Őrnagy írta...

Az alakja is hasonlít?
Mellbőség?
Nemi orientáció is?

Höndör B. Margit írta...

Nahát, miért, mi a gond a nemi orientációjával?:)
És honnan szedi ezeket az izgalmas értesüléseit, őrnagy?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Prosztó M. Beléndek írta...:
"Engem csak az érdekelne, hogy akkor most mikor lesz adócsökkentés."

Sajnos az adocsokkentes elbukott. Az Ornagy es Tolgy nem volt hajlando nadragszijat meghuzni, ezert sajnos tovabbra is a maga hozzaadott ertekebol kell beletenni a kozosbe.

Akkor en vinnem a Volkswagen-jet. A csokulccsal verheti Tolgyet es Ornagyot.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike írta...:
"Tirpák Gárda.."

Torvenyes Keretek Kozott Mukodo Civil Erdekvedelmi Szervezet Tirpakbokretasert!!!! Torvenyes Keretek Kozott Mukodo Civil Erdekvedelmi Szervezet Tirpakbokretasert !!!! Nem lehet megerteni, kreten?

Jaj, bocsanat, Gizike. Pont ugy nez ki, mint Marlene Dietrich.

Höndör B. Margit írta...

Hülye manusok.
Most direkt megnéztem vagy húsz Marlene Dietrich képet, hogy megértsem, mi a bánat az Őrnagy problémája a mellméretével!
És nem értem.:D
http://i155.photobucket.com/albums/s290/tracylord/dietrich/MarleneDietrich1935NickolasMuray.jpg

http://rjmantiques.com/images/Marlene%20Dietrich%20photo%20scan.jpg

Höndör B. Margit írta...

Mit kiabál velem, maga szemét disznő??!!
(Sír)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Igaza van, elragadtattam magam.
Bekitesul felajanlok egy plasztikai mutet-sorozatot. Atszabjak magat Marlene Dietrich-ke.
Most van penz, fizeti a Proszto, telik az adocsokkentesbol.

Névtelen írta...

Őrnagynak biztos ez a kedvence:
http://crimideia.files.wordpress.com/2008/04/lesley300.jpg

http://crimideia.files.wordpress.com/2008/04/anita-ekbergold1.jpg

Egyébként, Őrnagy, hálószoba ide vagy oda - én Magával nem Tökölök!
Iván meg lehet, hogy buzi, de _neki_ tizennégy karátos autója van.

És Őrnagyom, ne fenyegetőzzön! Bele kell törődnie: ezt Feri sokkal jobban csinálja :P

Leskelődő

Ezredes K Őrnagy írta...

Gizike.
Marlene melleivel az égvilágon semmi baj nincs, pont ideálisak. Én a maga hasonló szerveit valahogy nagyobbnak, és a gravitációnak jobban engedelmeskedőnek gondoltam. Kellemesen csalódtam magában. De mindez mit sem ér, mert megmaradt liberálisnak belül.
Marlene leszbikus volt, nem tudja? Fura

Leskelődő
Ez nem szexlap, hanem nemzet jövőjét meghatározó blog. Ezért csak max 90-es mellbőségű hölgyek képét teheti közzé.

Névtelen írta...

MAguk miért a múltal foglalkoznak? A végén még történelmet is fognak tanulni, vagy mi?

A Tirpák Gáda teljesen időszerű, feltéve ha nem Gizike budiját védi csak. Azt körülkerítjük egy dróttal, abban dzsal majd a delej. Annyi elég.

Azt hiszem Gizike Jobba Gabi magyarítását kereste, mi tényleg szép.
CSak egy gyengébb változatot találtam magyaul
http://www.youtube.com/watch?v=uzTFAgC32FQ

Viszont, ha más sír Gizike, akko hogy fog síni, ha meglátja, mi volt a Tirpák Gárda első bevetése, termszetesen a maguk adójából!

http://www.youtube.com/watch?v=laOZH29DjTg

(1.10-nél van a lényeg) Muhahaha


Leskelődő,

90-es mellbőség és D-s kosár alatt nem elit az elitnő. De lehet segíteni az ügyón, ne adja fel :)

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy az utolsó mondata nem méltó egy klerikális reakcióshoz. El fog kárhozni.

Névtelen írta...

Őrnagy,
azt én régóta tudom. Mondjon újat. :(

Tetszik a második vidió?

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy, ezek a bakáim. A Pisti, meg a Sanyi De Pozsonyt nem rohanjuk le, baráti ország, megmondta az ÚR, csak a Skodát visszük oda szervízbe, a Mester és a Verseny legnagyobb örömére.

Ezredes K Őrnagy írta...

Különben nagyon jó kis videjó. Meg vagyok magával elégedve. Elkezdet viszketni a kezem, jó lenen már leugrani a lőtérre, előkapni az AMD-t.

Névtelen írta...

Na Őnagy, ezért nem lettem katona. Mit keressek Irakban, Afganisztánban? Nekem a szomszédban lenne dolgom.

Ezredes K Őrnagy írta...

Majd ha oda megyünk behívjuk, megígérem.

Névtelen írta...

A keleti irány is érdekelne :)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

tölgy írta...:
"Na Őnagy, ezért nem lettem katona. Mit keressek Irakban, Afganisztánban?"

Na, aztán énekelhet magának Gizike, mint Marlene Dietrich, hogy hol vannak a katonák. Azokat a Pozsonyt rohamozókat lelövik mind, nem nézte meg alaposan?

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy, a Drag nach Osten veszélyes, és nem túl elit dolog.

Névtelen írta...

Nem azokat lövik le, azok lőnek le :P

De ha Magának lenne igaza, akkor Gizike legalább végleg vidám lehetne.

Őrnagy, mit csináljk? Ha nyugatra indulunk el, elég macerás lesz Brassóba érni.

Ezredes K Őrnagy írta...

AZ Délkelet Tölgy, Délkelet. Arra Halics van, arrafelé sem Kálmán, sem II. István nem aratott túl nagy babérokat

Névtelen írta...

Viszont Brassó fele sok a medve. Azok pedig nem lacafacáznak, megmásznak bárkit és bármit. Legyen az akár egy tölgy.

Pozsonnyal pedig vigyázzanak! A látszat csal.
Álruhában járják a várost a kémek és Szemek. Minden dugiskodást lemeszelnek, még az sem akarja majd Magukat megérteni, aki esetleg tényleg konyít valamit az internacionalista empatikus kommunikációhoz.

A szem

Ezredes K Őrnagy írta...

Medvepörköltet még úgysem ettem. A T-72-est nehezen mássza meg.

Névtelen írta...

Halics É-K :P
Brassó kb. Szeged magasságában van.

Medve? A legtöbb maci Székelylandon van, azok velünk vannak!

Ezredes K Őrnagy írta...

Szegedtől délebre van, az tuti

Halics pedig É-ÉK inkább:)
Tényleg, mi Halics mai neve?

Névtelen írta...

Galícia. Ma Ukrajna.


Szeged
N 46.255 ; E 20.145

Brassó (egykori Sztálinváros)
N 45° 38′ 0″, E 25° 35′ 0″

Egy fokkal van délebbre Brassó, ha akarja mondhattya, hogy délkelet :)

Ezredes K Őrnagy írta...

Budapestől délkelet. Meg nem Brassó a fő cél, hanem Udvarhely.

Én a várost kérdeztem, nem a tartományt.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Száz!

Névtelen írta...

Udvarhely Szegedtől északabba van.
De Brassóval mi a baja? Nagyon szép gótikus temploma van, azonkívül a Barcaságban is vannak magyar falvak.