2009. június 8.

Prosztó M. Beléndek
E!

Itt az ideje egy közéleti összefoglalónak Prosztótól. Először is, szeretném elmondani, hogy én a szocialista EU parlamenti képviselőjelölteknek drukkoltam, mert annyira szexik.

Másodszor, szeretném elmondani, hogy ne igyatok házi pálinkkát viszkivel, tokajival és sörrel munkahelyi rendezvényeken, csak akkor, ha mindenki más is így tesz a kollégák közül. Ebben az esetben, viszont, jó fej vállalatnál dolgoztok.

Elöljáróban ezt szerettem volna elmondani, most választási értékelés és bunkóságok következnek.

Én szeretem Lendvai Ildikót.Tényleg. Kellenek ilyen emberek. Kábé olyan ő az MSZP-nek, mint Gary McAllister volt a Liverpoolnak (laza párhuzam vonása a vörösinges csapatok között). Lassú, nem túl technikás, pályájának végén sokáig tartózkodott a csúcson (nem úgy), csapatot lehet rá építeni, de ideje hogy elvonuljon és amikor elmegy, akkor átvegye a helyét egy Steven Gerrard. Namost. Az MSZP-nek nincs Steven Gerrard-ja. Nemtom, érzik-e az olvasók, hogy itt egy kicsit megbicsaklott az okfejtés. Nem véletenül. Eddig volt a foci.

Szóval, ez az irányító középpályás nyilatkozott a választási eredmények kihirdetése után az MSZP részéről. És számomra ez volt a legérdekesebb nyilatkozat, hisz Orbán hozta a szokásos, végleteig kiszámítható formáját, Vona a felvett szerepnek megfelelően szintén, Horn Gábor már kit érdekel (pezsgőt bont!), Dávid Ibolya meg nem vette észre, hogy egy mandátum ide, vagy oda, nekik már rég lőttek. Csak azt tudnám, hogy Luí bátyánk mit fog csinálni a néppárti frakcióban. Biztosan, majd rendkívül épületes politikát fog felépíteni a közszektor maradéktalan liberalizációjára és a közszolgáltatások beárazására. Szegény bajszos, oldalágon bekerült egy éppen látványosan összeomlott gazdaságpolitika lángpallosú hirdetőjeként egy "konzervatív párt" színeiben. Muhahaha.

Node, Gary McAllister. Aszongya, hogy reméli, hogy minden párt, amely "képes programalkotásra" megfelelően fogja képviselni a magyar értékeket. Túl azon, hogy a Fidesznek, mint tudjuk, nincs programja, kérdezzünk már vissza, hogy az MSZP-nek mi volt a programja? Most nem a szavak szintjén, mert abból volt elég, de úgy igazán. Volt egy program is, amiről nem derült ki egy hónap, két hónap, vagy egy hét után, hogy pillanatnyi politikai érdekből készült, vagy csak retorikailag létezett? Ide kapcsolódóan, nagyon aggódott szegény Ildikó a szélsőségek miatt, de ugyanazon szúrásban (rutinból!), azt a politikát tette felelőssé, amely nem határolódott el kellőképpen az árpádsávosoktól.

Nos, kedves Ildikó. Van egy rossz hírem. A Jobbik (az elkövetkező pár évben átmenetileg kitartó) népszerűségét Önök hozták össze. A társadalmi csoportokat szembefordító, kihasználó, csak retorikával operáló, de átütő intézkedéseket meg nem hozó, az égető problémákat eltusoló, vagy egyenesen elhazudó, velejéig korrupt látvány-politikájukkal. Persze-persze, a válság miatt jönnek fel a radikálisok. Biztosan, ezért is. De maradva kedvenc párhuzamunknál, Hitler sem csak a gazdasági világválság kezelése miatt lett népszerű. Weimar-Weimar, kedves Ildikó, hisz Önöknek kéne a legjobban ismerni ezt a lózungot.

Számomra felfoghatatlan, hogy mennyire nem értik. Még mindig nem értik. Ha az írigység politikájával tudtak operálni évekig, miért csodálkoznak, ha az kirügyezett még néhány, az emberi alapösztönökre építő politikát?

Persze, mennek tovább. Kormányoznak. Menjenek csak, Ildikó. Én úgy gondolom, hogy az országgyűlésire hoznak majd 12-13%-ot, mert ez Önöknek mindig meglesz. De a klíma, ami kiépül addig, kinek lesz jó? A Jobbikkal fognak versenyezni, kedves Ildikó, a következőkben, nem a Fidesszel. Nincs előrehozott választás, mert a Fidesz kétharmaddal nyerne. Ha nem lenne esélye hogy kétharmaddal nyerjen, azért nem lenne.

És mégegyszer, ezt Önök hozták létre. És még mindig tud füllenteni, Ildikó. Milyen forinterősítésről beszél, a devizahitelesek milyen védelméről? Ha egyet tüsszent egy regionális befektető, háromszázig szalad a Forint megint. Nyugdíjemelést ígér? A választási vereség után? Hát van bőr a tisztelt arcocskáján (poénokat direkt nem sütünk itt el).

Amúgy, ne aggódjanak a Jobbik miatt. Semmi különös nem fog történni. Most legyünk patetikusak, nem tud Önöknél rosszabb lenni. Tudja mit? Még a demokratikusságot, a emberi jogokat tekintve sem.

Nem csak Magyarország van változások előtt, a maga elkúrt, eladósított, hosszú évekre stagnálásra, nadrágszíj-húzásra (már megint) ítélt gazdaságával. Egy világrendszer, egy rezsim bukott meg, mint annak idején a Szovjetunió, aminek, már bocsátassék meg, ugyanolyan elvtelenül kiszolgálták az érdekeit, mint ennek a világrendszernek.

Ez a világrendszer a tőke feltétlen, megkérdőjelzhetetlen, határokon átívlő uralmát jelentette, minden helyi érdekkel szemben. Ennek a világrendszernek a torz, magyar, belterjes, versenyt kizáró valóságban keletkezett self-made emberei adták az Önök vezetését, és váltig hitték, hogy azért, mert ők a szépek és jók.

Most egy kicsit ezek a nacionalisták (is) jönnek.
Mindenhol.

Nem kell félni, nem fog fájni.

20 megjegyzés:

bauer írta...

ez a poszt szexista.

Gizike nevében is elhatárolódom Prosztótól.

Höndör B. Margit írta...

Prosztó,

Táncolt már részegen csipőprotézises emberrel? Egyszer próbálja ki

Az elemzése elfogult.
- Orbán beszédét ugyanígy lehetett volna fikázni, volt benne mit.
- A szocikra kenni CSUPÁN a Jobbik megerősödését, tévedés. Egyébként tájékoztatom, hogy fideszes körökben most épp a „nemisolyanszarezajobbik, legalábbleszegyradikálisjobbhangaparlamentben takonyolás folyik. Valamint egy kedves eszmefuttatást hallottam ma arról, hogy ki kellene választani egy megyét Északon, és oda kellene deportálni a cigányokat. Ez a dolgozóban hangzott el az örömködés paroxizmusában a műltkori reprezentatív felmérés két résztvevőjétől.
(És, eleve, hogy kenni kell valakire, mutatja, hogy a szélsőségek miatti aggódásnak igenis van létjogosultsága, maga szerint is)
- „A társadalmi csoportokat szembefordító, kihasználó, csak retorikával operáló, de átütő intézkedéseket meg nem hozó” mindkét nagy pártra igaz megállapítás.

bauer írta...

ja és _elfogult_ is. kösz Gizike.

Prosztó M. Beléndek írta...

Gizike,

megint erőlködik.

"mindkét nagy pártra igaz megállapítás"

Hol van itt KÉT nagy párt? A Fidesznek kellett volna intézkedéseket meghoznia?

Well...

Prosztó M. Beléndek írta...

És fikáztam volna Orbán beszédét is, ha nem tudnám mindig előre, kívülről.

Itt az ideje a nagy igazságokat kimondani. Maga meg mág mindig erőlködik, mintha a léte múlna rajta.

Ejnye.

Prosztó M. Beléndek írta...

Táncoltam én már mindenkivel, Gizike.

Rohadt jól táncolok, buknak rám a nők. A csípőprotkósok (is).

Prosztó M. Beléndek írta...

"ez a poszt szexista"

Perszehogy.

Prosztó M. Beléndek írta...

Különben meg, Gizike, _én_ nem is akarom megjátszani a pártatlanságot. Közömbös vagyok, mivel régen lemondtam a magyar közéletről.

A pártatlanság önámítását meghagyom azoknak, akiknek rossz a szájíze.

Ők egyébként sosem pártatlanok, _viszont_ szenvedélyes rendreutasítók :)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ez a poszt megengedhetetlen nézetek hirdetőivel kokettál.

Elhatárolódok Prosztótól és a blog minden szerzőjétől.

tölgy írta...

A leírás stimmel, de a prognózis nem.
Fájni fog nekik. Én emlékszem 1990-re, sokkal kisebb düh volt, mégis nyüszítettek. Most lesz is miért.

Prosztó M. Beléndek írta...

Nézzék, ha már Gizike "dolgozójában" is ordas nézetek dívnak, ráadásul megközvéleménykutatta is őket, akkor nincs mit tenni.

Itt mindenkinek egyetemes a felelőssége.

Maguknak, nekem, Gizikének persze nem, mert ő alanyi humanista.

Vigyázni kell ezekkel a dolgozós deportálókkal, először ilyeneket mondunk, aztán már azonosítatlan karhatalmisták fognak ártatlan embereket verni az utcán, meg gyorsított eljárásban ítélik el, hamis tanúk alapján honfitársainkat, oszt oda a demokrácia.

Höndör B. Margit írta...

Jól van Prosztó, nem erőlködöm tovább akkor

(Amúgy, igen, a Fidesz is elmulasztotta az intézkedések elmulasztását, mikor megtehette volna)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

"Egyébként tájékoztatom, hogy fideszes körökben most épp a „nemisolyanszarezajobbik, legalábbleszegyradikálisjobbhangaparlamentben takonyolás folyik."

Höhöhöhö, Gizike és a fideszes körök ...

Prosztó M. Beléndek írta...

Persze-persze, deafidesz is, Gizike.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nézzék már meg a legújabb posztot, maguknak csináltam.

Ezredes K Őrnagy írta...

Ez a poszt tagadja a Haladást. Elhatárolódom Prosztótól és KGB-től.
Gizike fejéhez meg vágok egy lapdát.

Ól, Ól, Ól, Buzi Liverpool!

Höndör B. Margit írta...

Pontosítok: Nem kérdeztem senkit, csak hallottam a válaszokat.

Ezredes K Őrnagy írta...

Szakvizsgára mikor megy?
jobb minél hamarabb, amíg még emlékszik az alapra. Ha-ha-ha-ha!

Dr. Kocsis László írta...

Gizike azonnal vegye fel velünk kapcsolatot! Munkahelye kiemelten támogatja a fasiszta eszméket, az ott dolgozó gondosan beválogatott náczi csorda fékezetlenül lépi túl a szólásszabadság határait. Ön, mint szemtanú, illetve csendben egyetértő és mindezek felett szemethunyó bűnsegéd, köteles nekünk bejelentést tenni a nácziskodók kilétéről a saját ártatlansága érdekében!

És a sok látensfasiszta, aki itt kételkedik a 3.birodalom újraszerveződésében, az képzeljen bajszot Morvai Kriszta orra alá és döbbenjen rá mekkora a baj!

Természetesen a jobbikot a fospumpások szövetsége hozta létre, 6 éves munka után ez a prototípus. A következő verzióban lesz tigristank is, magát meg befogják bookmarkolni egy szép sárga csillaggal. Ez nyilvánvaló, igen ez 2009-ben is simán megtörténhet, hiszen mindenhol ez van, ugye?

tölgy írta...

A képe alapján ez a Dr Kocsis komoly ember.