2009. június 11.

Ferenczy A. Szidónia
A trójai faló

Botcsinálta politikai elemzés összeesküvéselmélet a főzőkanál mellől.

Miután Bokros Lajos az MDF diadalra vitte Bokros Lajost az MDFet, megindult az erjedés. Hát szem nem marad szárazon, ha belegondolunk, hogyan hullanak az egykori rendszerváltók prominensei. A hupikék és a hupizöld törpikék.

Mint reguláris állományban lévő bajuszfetisiszta, nagyon örülök, hogy az igaz haladás prófétája, a (egykor) politikai ambícióktól mentes gazdasági szakértő az őt megillető helyre került. Kicsit kurvás volt ugyan az előadás, ami előadódott miniszterelnök-keresés közben, de minden jó, ha a vége jó.

Amikor Eörsi Mátyás saját szavaival indítványoz kollektív harakirit a trikolór madaraknál, az már jelent valamit. Mert, hogy is fogalmazott? Adja vissza mindenki a mandátumát. Ügyvivő és képviselő egyaránt, adjuk át a helyet az új, fiatal liberálisoknak.
Mert az ő arcuk még nem használódott el.

Eközben a normális magyarország pártjából a pártelnök és fullajtárja lassan már a takarítókat is kizárja, ha nem értenek egyet az új iránnyal. Mert új emberhez új irány is kapcsolódik. Konzervatív kutyából liberális szalonna, bajusszal ékítve.

Sokakban merült fel a kérdés, vajon a szadesz nagy agóniájában miért nem csapott le Lajosra, mint egy gyöngytyúk a takonyra? Hát nem biztos nyerés az egyetlen igaz szakember? Lehet, hogy nem voltak elég taktikusak. Vagy a környezetbarát srácnak még túlontúl nagy volt a szava. (Mindegy, mert már úgyis lelép)

Kérdés persze, hogy az elfáradt arcú liberálisok mikor tervezik az átejtőernyőzést a főnixként pislákoló, de erőteljesen megkopasztott normálisokhoz? Mert olyan lesz az, mint ha hazamennének. A liberális értékek ott élnek tovább.

A feltörekvő hülyegyerekeknek meg megmarad a kivérzett SZDSZ, a tényleges és jövőbeli politikai hullákkal. Lehet, még a másfajtapolitikás kiugrottak közül is lesz egy-két ambíciózus majom, aki visszamegy a madarakhoz új irányt mutatni. Nem baj, majd a frissarcú fiatalok egymás szavazóit lopkodják el. Választáson ugyanis mást nem nagyon lehet lopni. Majd csak utána.

A Magyar Demokrata Fórum, vagy Magyar Liberális Fórum, vagy mittudomén pedig halad előre. Ott nem akar egyszerre senki miniszterelnök és pártelnök lenni. Mr. Faló lehet a kormányfőjelölt, a nagyi meg a pártelnök. A politikai szkeccsek koronázatlan királya meg megmarad pártelnökhelyettesnek. A madaras ejtőernyősök közül meg majd csak találnak valami rendes formájú frakcióvezetőt - de ez most úgy sem égető, mert a frakció per pillanat szünetel.

20 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Meg lett mondva vagy nem lett megmondva?

Meg lett mondva.

"Az SZDSZ-ből kiszereljük a neoliberálisokat, azokat beszereljük az MDF neokonzervatívjai mellé, az MDF-ből kidobáljuk a hülyéket, az SZDSZ maradékát elküldjük eprészni és máris megszületett a motorját bőgető versenyautó."

Az elit olyan zsenialis, hogy lehetove tette ezt a Hosnek, a Mester pedig olyan zsenialis, hogy ismet a Jo Oldalra allt!

Prosztó M. Beléndek írta...

Kicsit könnyezem.

bauer írta...

az MDF az új SZDSZ, csak még nem szóltak a webproliknak, nem is kell - majd egyszer

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Bauer, majd ha eljon a valasztas ideje, akkor megmondjak nekik.

Helyesen egyebkent konzervativ-liberalis. Aztan majd ha megint 5% ala kerulnek, akkor hozza lehet adni meg valamit, mondjuk konzervativ-liberalis-anarchista.

eN írta...

nem az lmp az új szdsz? és az mdf az új mszp?

martonx írta...

Maguk szavaztak a Goldenblog-on a Mester blogjára?

Szomorú lennék, ha nem ő nyerné meg a versenyt. :-)

Höndör B. Margit írta...

Szétröhögtem magam:)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Vigyazzon, a tulzott nevetes megart.
Csak kis tetelekben, ugy jot tesz.

Haha. Hahahaha. Hahahahahaa.

bauer írta...

eN: a Jobbik az új MSZP ;]]

Ezredes K Őrnagy írta...

KGB buzi Ha-ha-ha

eN írta...

na most jól összezavartak
kéne már erről egy megmondás, csak hogy tisztán lássunk.

bauer írta...

eN: a Mester hamarosan megírja az LMP-ről mit kell gondolni, ahhoz igazodunk.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, ez nem volt vicces.
En vagyok a viccellenor, en mondom meg, mi vicces es mi nem.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Az LMP a'lliberalis hippibanda. Gyuljenek csak a dobozgitar kore es enekelgessenek, a kapitalizmust pedig hagyjak az elitre.

bauer írta...

Ja az LMP inkább egy biomosópor mint párt - de azért lehet rá szavazni mert trendike

eN írta...

alig varom az uj megmondast, aludni is nehez uj irany nelkul. hatha kerul melle egy uj program is. mondjuk 100 hanyateses vagy valami

tölgy írta...

A liberális ma nem menő, a konzervatív a menő. Mondjuk mint 1990 után a liberók voltak. Volt nekik 4-8 nagyon fölényes évük, azóta csúsznak. A konzerveknek nem adok annyit.
De Ibi és Herényi örök. MEg az Optimum Intézet.

tölgy írta...

Gizike,

látta a LAjost?
Ő volt megbízva, hogy az Ibolyából senki ne mehessen ki a temetésre. Most már értem miért fizetett mindenkinek akkor, életében először... és utoljára. Azt hittem csak örül.
http://index.hu/belfold/1989/2009/06/11/nyilvanossagra_kerultek_hogy_kik_voltak_a_besugok_nagy_imre_ujratemetesen/

bz249 írta...

Kedves Szidónia meg kell, hogy feddjem Önt ugyanis a Szakértőt kis betűvel írta... ami egyébként is nagy bűn, pláne ha személyesen Ész Lajosról van szó a legnagyobb Szakértőről tizenhat fényéves körzetben.

Ezredes K Őrnagy írta...

Mag csak akkor feddheti meg a Kisasszonyt, ha nagyobb mellbőséget tud felmutatni. Maga még kezdőelit.