2007. október 12.

Kovátsch Gamma Bertalan
Ad astra

Elitek, a fiatal versenyzők interjúja miatt elgondolkoztam arról, hogy bizony már 30. Mennyi Népszabadság, mennyi Élet és Irodalom és mennyi marczipántorta. Sok minden megváltozott, főleg a marczipántorták állagában.

Vajon én is változom? Biztos. De vajon igaz az, amit néhány roskadt elméjű nemelit állít, hogy árnyéka volnék magamnak?

Árnyéka sem.

Bullshit, hogy pestiesen mondjam.

Egyszerűen arról van szó, hogy meg kell válnom az értetlenektől. Ne aggódjatok, kerül helyettük más, akik felismerik, hogy éppenséggel régen írtam szarokat, mára pedig egyre okosabb vagyok.

Ez is itt, ez a kis bülbülpacsirta. Még nem teljesen alázatos a hangnem, de rátalált a jó útra. Hát igen, régen felületes voltam és lehet, hogy elfogult is. Talán hiba volt Medgyessy Petyáról azt írni, hogy egy fasz, találkoztam vele a minap a MeH-ben, hát egy igazi úriember az a Petya. Kedvesen meg is intett, hogy ne könyököljek az asztalra legközelebb, ti tudtátok, hogy ez nem illik?

Én nem.

Na mindegy. Maradjunk abban, hogy régen is kurvajó voltam, ma meg már egy isten vagyok. Lehet küldeni a további bátorításokat.

25 megjegyzés:

Névtelen írta...

Milyen szép címet választott a mondókájának, gammabé. Ad Astra...a csillagokig. Hiába na, csillag lett a mester, a mi csillagunk. Sztár, ha nem is iszunk a cipőjéből. Dehogy árnyéka önmagának, dehogy. Hiszen szárnyal, mióta miniszterelnöki rajzos főfőtanácsadó és beszédíró lett. És sok lesz benne a szeretet, régen nem volt. Még majd Orbánt is megszereti, ha találkozik vele a Parlamentben a folyosón. Meg a többi maszopost. Azt úgyis muszáj lesz neki, munkaköri kötelesség. A tévében meg majd megtanít bennünket mindenre a mester. Addig rajzol, ja nem , addig ír, amíg meg nem okosodunk. Rám például rámfér. Nem tudom, mijaz az államháztartás, meg az adó. Majd elmagyarázza jól.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Szárnyal, bizony. A dögkútra meg olyan magasról szarik, hogy azt a dögkutasok akár istenítéletnek is vehetik.

Jó, konkrétan lényegesen kevesebben olvassák, mint régen, de nem az számít, hány hülyemagyar olvas egy cikket, hanem hogy ki. Nem jobban megéri valamit írni, amit csak az Úr olvas?

De.

A többiek pedig vagy megértik a bölcsességet, vagy húzhatnak a mélymagyar picsába.

A cipő dolgon most elgondolkoztam. Eddig nem ittak politológusok cipőjéből, de ez nem indok arra, hogy ezen a téren is ne történjen reform.

Egy valóságshow keretében lehetne ez egy feladat.

Névtelen írta...

A Mester régen kurvajókat irt, mostmár az Igazságot, Történelmet, Államtitkokat, Kormányprogramot, Reformeséket irja.*

Ennyit erről.


*Proliknak: Evolúció, ti hülyék !

Névtelen írta...

Komoly, hogy kevesebben olvassák? Azt hittem viccel. Szegény mester. Amiatt is sajnálom, hogy ő elitklubot akart, de az elitek mind elmentek onnan. Már csak nemelitek kommentelnek. Talán ezért húz a szíve a minszterelnökhöz. Őt is sokan utálják, és két megbántott szív ha megfogja egymás kezét...hát azt majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Reformmese az már most is van Bauer, azt minek megírni? Szilágyi Örzsébet az oka mega Zorbán. Az. Az írt olyan nyomatékos levelet, hogy meg kellett verselni, azóta tudjuk, hogy a megírás milyen fontos. A Zorbán meg alapból az oka mindennek, a mestertől tudom. De én szeretem a Zorbántot. Meg a tulipántot.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Igaza van, Bauer.
A Mesternek ideje volt abbahagyni a l'art pour l'art jópofizást és belehúznia a kurvaország fellendítésébe.
Mi pedig követjük őt ezen az úton.

Nem könnyű út, nem a népszerűség útja, de hova lenne az ország a Mester nélkül?

Sehová.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tudja, névtelen, az elitekről szólva van egy aranyszabály.

Aki elitnek hívja magát, az nem az.

Ez alól csak a mi elitklubunk a kivétel.

A Mestert pedig lényegesen kevesebben olvassák és ez a trend tavaly tavasszal kezdődött. Utána átment blogba, az egy másik nagyságrend (lényegesen kevesebb), de aztán volt egy fellendülés, ami nagyjából az afrikai neutronbombáig tartott. Azóta a blog is rohad, Index címlap ide vagy oda.

Még jó, hogy a mi kis elitklubunk viszont élénk forgalmat bonyolít. A Mesterhez persze nem hasonlíthatót, de nincs gondunk az olvasottsággal.

Névtelen írta...

Gammabé, szerintem a mester hamarosan abbahagyja a blogolást. Talán visszatér az Index főoldalához, oda ír majd jegzetet, véleményt, ilyesmit. Be fogja látni, hogy inkább abba kell hagyni, mint ilyen siralmas minőséget produkálni. Pénzre úgysincs szüksége, mióta beszorult a mézesköcsögbe. Csak azt nem tudom, hogy a blogot abbahagyhatja-e szabad akaratából vagy azt kell tennie, amit a főnöke mond. Uj Péter a főnöke? Mert akkor hamarosan szólni fog. Ő igényes és elit. Gondolom.

Az a baj, hog a mester mindig a saját feje után megy és nem hallgat a jó szóra. Pedig ez a blog is azért van. És ha nem tetszik neki valaki, akkor szarik a szájába. Még csak nem is fospumpa.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mit nem mond, névtelen?
Abbahagyni?
A blogot?
Azt nem lehet!
Szegényebb lenne egy Igazsággal ez a kurvaország!

Alkossunk akciótervet a blog megmentésére.
Javaslataim:
1. Még intenzívebb blogolás a rajongói lapon.
2. Petíció Uj Péterhez, hogy garantálja a blog túlélését, akármit is mondanak az ellendrukkerek.

Esetleg gyűjtést rendezhetnénk a wéblog látogatói között, aztán a Mesternek adhatnánk, hogy lássa, pénzben is megbecsülik bloggeri tevékenységét.

Mit szól?

Névtelen írta...

Jól van. Maga lesz a felelős, Gammabé, én meg a helyettes. Nálunk van felelős, mert mi példát mutatunk. Viszont majd én megmondom, mit csináljon, mert mindenhol a helyettesek szoktak kitalálni is, meg dolgozni is. Maga írjon sokat, többet, mint eddig, zengedezze a mester dícséretét. A petíció jó ötlet, majd én beviszem a főszerkesztőségbe, ne magának kelljen szaladgálni. A pénzgyűjtést meg bízzuk Bauerra, ő olyan kis úttörő típus, ahol tud, segít. Bár nem mondta meg, mijaz a marcipáni torta, így most azt nem tudom.

Höndörnek meg mondja meg, hogy írjon egy verset a mesterről. Nagyon szép verseket tud írni. Legyen lírai, csak egy egész kicsi neutronbomba legyen benne, ne nagy. És az is szívecskével meg masnival. Remélem, vállalja.

Megvédjük a mestert saját magától, nem hagyjuk, hogy cserbenhagyjon minket.

Csak ilyen szerényen tudtam megfogalmazni az üzleti tervet (vagy ez haditerv?:) mert mint tudja, nekem nincs IQ-m. A fene tudja, hova lett. Mintha kiskoromban lett volna.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Várjon csak.
Nem arról volt szó, hogy a Mesternek kell sokkal többet és jobbat írnia?
Nem értem, ezzel milyen kapcsolatban van, ha én írok többet és jobbat.
Attól ezt a blogot fogják többet olvasni, nem a wéblogot. Felesleges versenyt nem támasztunk a wéblognak ezekben a nehéz időkben.

Höndör lelépett. Már ő se olvassa a Mestert. Ismét egy szomorú példa egy elkallódott rajongóra.

Petíciót ki írja?

Névtelen írta...

Pontosan úgy írjon, mint eddig, Gammabé, csak többet. Tudja maga azt. Ha a mester végleg abbahagyja, mert nem tudunk hatni rá, akkor majd itt kell írni helyette, hogy ne okozzunk csalódást a sok rajongónak. Mert ez nem csak a mester rajongói blogja, hanem a rajongók mesteri blogja is. remélem, érti.

Höndör? Hogyhogy lelépett? Nem jön ide sem többé? Ez rosszul érint. Akkor komoly bajban van a mester, ha Höndör is ehagyta. Alig páran tartunk ki a mester mellett, szegényke:(( Asszem megyek zsepiért. Maga írja a petíciót, én nem tudok írni. És még azt hittem, hogy Höndör a Bauer. De nem lehet, ha lelépett.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Félek, hogy nem tudom tartani a blogunktól megszokott magas színvonalat, ha növelem a termelést.

Tudja, a dinnyefölddel is így van ez.

Bauer egy rejtélyes figura, aki nem Höndör. Semmilyen módon nem derülhet ki, hogy Bauer maga Uj Péter.

Tartsa titokban, ha kérhetem.

Névtelen írta...

Akkor ne növelje. Maga az elit, maga tudja. Jujj maga Uj Péter? Gyorsan lekuporodom akkor egy sarokba titkot tartani. Az jó hely az ilyesmihez. Nekem hiányozna mester, bár már nem olvasom. csak nagyon ritkán. De megszoktam, hogy ott van a neve a címlapon meg hogy nézhetem a tévében. Onnan nem megy el remélem. Legalábbis míg ez a kormány van. Sietnie kell a rajzolással. Ezért nem jó, ha valaki függő.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hát igen, a Mester már aféle intézménnyé vált.

Tudja, a zsörtölődő öregember, aki időnként kimegy a főtérre és elmondja, hogy modern idők meg erkölcsök.

Szórakoztató látvány, bár senki sem hallgatja meg, amit mond.

Igen, az lenne az igazi, ha a Mester is rajzolná az adóval foglalkozó részt. Kíváncsi vagyok, milyen tankot rajzolna.

Névtelen írta...

Egyébként télleg elég öreges. És ez furcsa, mert fiatal. Tankot rajzolna, vagy ufót. Vagy neutronbombát. Tudja Gammabé, hogy miért nem jönnek hozzánk ufók? Megmondom. Mert a mester elvenné a kis lényektől a járművüket és beleülne. Mint ahogy a tankokba is. Mindenbe beleül, ami vasból van. Ilyen a mesterünk, vasrajongó. Különösen, ha pukkan is. Na akkor aztán nem lehet bírni vele. Lelövöldözte a barátját is, aki alig tudott elmenekülni a gumicsónakkal. A pilótarádióban hallottam ezeket még régen. Bár játékból csinál ilyesmit, együtt szoktak játszani Gy.vel, na ő a másik nagy játékos de csak hétfőig. Hétfőn már nem. Hogy akkor mi lesz a mesterrel, nem tudom de asszem nekünk kell majd megvígasztalni.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Milyen kriptikusan fejezi ki magát, kedves névtelen.

A Mestert veszély fenyegeti? Vagy a számítógépes játékait?

A blogunk köré tömörülő elitek nem fogják hagyni. Harcosan kiállunk mellette.

Névtelen írta...

Aham

Höndör ma reggel benézett a blogra, ami persze baromság volt tőle, ráadásul nemcsak az utóbbi két hétben írt postokat, hanem a kommenteket is elolvasta, ezt a magatartást nem is minősítem.
Mindazonáltal megmelegedett a szíve, hogy szóba került a neve e kommentekben, még a szeme is könnyes lett, de csak a bal.
Höndör úgy érzi, válaszolnia kell a kétségkívül többezres olvasótábort mardosó kérdésre: hol van Höndör??? Miért tűnt el???
Nos, Höndör azért lépett le a blogról, mert véleménye szerint egyoldalú politizálásra kezdik használni, és ezzel olyan irányba mozdult el, amivel már nem tud azonosulni.
Ez a véleménye a legutóbbi postok elolvasása után megerősödött.
Höndör ezt a folyamatot sajnálatosnak tartja, a blogot nem erre találta ki, nem ezért nyitotta.

Versrajongóknak:
"Búsdüle dékei denHuszt nakrom várameg állék
Csendvala, fellega lól szálltfelaz éjjeli hold"

Mintha csak Höndör írta volna...
(sír, zokog)

Névtelen írta...

Höndör ne tűnjön el, mert szeretjük. És kellenének azok a versek. De abban igaza van, hogy a politizálás egyoldalúvá vált, hiszen mi a mestert követjük és a mester egyoldalú lett, mióta maszopbödönbe esett. Csak fel ne dőljön az ólban, mint a fél disznó. Vagy ez nem jó ide? Nem baj. Mindent nem tudhatok. Nem vagyok én elit, ki is kérem magamnak. Én vagyok a nép.

Különösen a fellega ló(l) t szeretem, mindig vonzódtam a lovakhoz.

Höndör jönnie kell, hogy ne legyünk egyoldalúak. Magunktól nem megy, látja.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mit nem mond, Margit!
Hogy itten politikai kiegyensúlyozatlanság lenne? Amikor pedig a független politikai véleménynyilvánítás főszabályát magától a Mestertől tanultam?

Akkor független, ha mindenki cikizve van.

Esetleg lenne ezen felül valami, ami kell a függetlenséghez és szuverenitáshoz?

Nem hiszem. Ha a Mester nem tud róla, akkor nem hiszem.

Látom, a jelszavát szokás szerint megint elfelejtette. Miért nem írja fel kicsiny cetlikre?

Én a modernitás jegyében Excel táblát használok.

Névtelen írta...

Miközben önök itt egymást ápolgatják, a Mestert meghivta börtönviselt barátja, a Tomcat saját műsörába a Bombagyárba. A Mester irt egy emailt irt Polgár Tamásnak, amiben kifejti hogy nem ér rá mert teli van fontos munkával és amugy sem ülne olyan székbe ami még ki sem hűlt a buta zsidózástól. A többit a felvétel elején.

Ja, Höndör maga ne sirjon, irjon.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Höhöhö, Bauer, magának aztán vannak tippjei.

Tóta W. levelében azt írja, hogy a nemzetvesztő Gyurcsány-kormány rajzfilmjét csinálja.

Kár, hogy a hangklip nem vágható be ide, mert Tomcaték nagyon szigorúan kopirájtoltak minden tartalmat a Bombagyár blogon.

Ettől függetlenül Tomcat az adásban megvallja, hogy emberileg sokra becsüli Tótát.

A fenébe, hogy ezt a részletet nem lehet onnan elhozni ... :-(

Névtelen írta...

Meghallgattam a bombagyárat, télleg nem tudott elmenni a mester, sajnálom. Hallgathattuk volna. Tomcat szereti, de az nem baj, az jó. Mi is szeretjük. Nincs ideje a mesternek, sokat kell rajzolnia és buzis székbe nem szeret ülni. Most ez rasszizmus? Jó lenne, ha valaki elmagyarázná. Vajon én ültem már buzis székben? Milyen lehet az? Talán sosem fogom megtudni.

Névtelen írta...

Jajjj, teljesen összekevertem. Zsidós szék volt, nem buzis. Mindig keverem ezt a kettőt.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Elkeverte, névtelen.
Se nem zsidós, se nem buzis, hanem zsidózós.

Nem akar olyan műsorban szerepelni, ahol bután zsidóznak, amint azt Bauer precízen megfogalmazta.

Okosan lehet zsidózni, ezt már megírta a Mester.

Névtelen írta...

Igaz, zsidózós volt.A végére már elfelejtettem. Még hallgatom, most cigányoznak. Okosam cigányozni is tud a mester szerintem. De én nem szívesen hallgatom ezeket, mert sajnálom a cigányokat, a zsidókat is ha bántják őket és a buzikkal sincs semmi bajom, kivéve, mikor virágszálakkal meg pávatollakkal a seggükben vonulgatnak mindenfelé. Na, azt nem bírom.