2009. augusztus 4.

Höndör B. Margit
poszt

Ej, de nagyon tetszik nekem Árpi legújabb szösszenete. Meg kell nyilatkoznom, hiába.
Ez az írás egy csoda! Mérföldkő a magyar újságírás történetében!
Itt vannak például az ábrák. Megannyi kidolgozott, megkomponált műremek!
A témafelvetés pedig...hát, hogyismondjam, éppen ideje volt, na.
Lássuk csak.
Mi a társadalmi egyenlőtlenség? Az, hogy egyeseknek több helikoptere van.
Jó ez? Igen, jó.
Mit akarnak a balosok akkor, mikor harcolnak a társadalmi egyenlőtlenség ellen? Azt, hogy mindenkinek egyforma mennyiségű helikoptere legyen.
Seggfejek ezért? Igen, azok.
Vajon mér' ekkora seggfejek? Mer' írígyek, azér'.
Kijött rá erre, és nyomja nagy bátran bele a képükbe hirtelenjében?
ÁRPI, TE VAGY AZ ISTEN!

Namost
A balosok tulajdonképpen nem is helikoptereket akarnak, hanem azt, hogy mindenkinek csak biciklije legyen, mégpedig merő gonoszságból. Következő írásában erről a tulajdonságukról rántja majd le a leplet merészen a Mester.


Még valami.
Árpi irÁnymutatása szerint azonnal fogjanak neki a Tirpák Értelmező Nagyszótár szerkesztésének. Felelős: KGB és Bokor Zoltán Jenő.

23 megjegyzés:

bauer írta...

Gizike, maga mégis olvassa a Mestert?

Gizike írta...

:)
Teljesen üres a gépem, képzelje. Minden könyvjelzőm elveszett, hogy mást ne mondjak. Most töltögetem le a szükséges dolgokat szépen lassan.
Így hát a reggeli kávémhoz ma rendelkezésemre állt az Index és a tirpákblog, és az innen elérhető oldalak.
Elolvastam, igen, bevallom..
Nem érez valami felsőbbrendű akaratot ebben? Hogy éppen ezt, éppen most?
(füstkarikákat ereget)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike, maga félreértelmezte a Mestert.

Ne ragadjunk le a helikoptereknél, vegyük csak a számítógépet. Magának van számítógépe? Van. A szudáni menekültnek van számítógépe? Nincs. És mit tesz azért, hogy neki is legyen? Füstkarikákat ereget.

Mert egy deklasszálódott elem maga, azért.

Gizike írta...

KGB.
Értem én, hogy elsőre valóban kicsit bonyolultak azok az ábrák a Mester posztjában. De csak nézze meg figyelmesebben! 2. ábra, felülről a második képecske.

Az egyszerűen nem fordulhat elő, hogy én félreértsem a Mestert. Maga viszont..."mit tesz azért" kérdezi.
Hát mi vagyok én? Büdösszájú, gonosz forradalmár??

Olyan elszomorító, hogy még a legvilágosabban kifejtett gondolatok, a legalaposabban alátámasztott, kidolgozott érvelés is értetlenségbe ütközik ebben az ótvaros mocsárországban: http://w.blog.hu/2009/08/04/a_szomszed_tehene_2/fullcommentlist/1#c6688984
Áh.

Gizike írta...

Ém azt hiszem, ebben a blogban egyedül Tölgy érti meg a maga teljességében a Mester posztját.

tölgy írta...

Gizike,

engedve a maga kedves nógatásának megnéztem ezt a twa gyereket.
A rajzok a libertáriusok - Ayn Rand Fan Club - Weekly Standard háromszögből lehetnek kilopva. A szöveg pedig H. Schoeck könyvének a képmesés változata.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

H. Schoeck? Az a szelhalmos, akit lesitteltek azert a dollarmilliardos pilotajatekert?

Na, maga is szep emberektol olvas, Tolgy. Legalabb tanult nehany trukkos csalastipust?

bauer írta...

Gizike, köszi őszinteséget. Kávé mellé én is belenéztem elárulom, de képtelen voltam végigolvasni mint egy MDF-es prospektust vagy HősLajos interjút.

Megéri?

tölgx írta...

KGB,

van, csak a maga számára, néhány arany gyűrűm és használt lovam. A Kispipacsban átvehetők.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

H. Schoektol csak ennyit tanult? Amator. En jelenleg hitelnyujtasban utazok. Olyan feltetelekkel kotok hitelt, hogy abba a hitelt felvevo tonkremenjen es akkor potom aron elveszem a vagyonat. Lakashitelekkel kezdtem, de kinottem magam.

Jelenleg csak szuveren orszagokkal foglalkozok.

tölgy írta...

KGB,

minek ez a lassú hitel-cucc? Oda megy, és elveszi, amit akar. Nem egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb? Le fog maradni az evolúcióban.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

En nem vagyok egy brutalis vadallat, hogy csak ugy elvegyem, ami nem az enyem.

Meg kulonben is, igy sokkal tovabb tart az aldozat agoniaja.

Olvasta azt a Robert Sheckley novellat, ahol az aldozat kivansagteljesito gepet kap? A vegen le kell dolgoznia az arat. Meg szerencse, hogy orok eletet is kert a legvegen.

Gizike írta...

Tölgy
maga leszólja a Mester forrásait, ez nem szép. És nem tagadhatja, hogy a végkövetkeztetéseik megegyeznek.:)
Súg neki, ugye?

B.Stokes alaptézisét ismeri?

Gizike írta...

Bauer
Nem:)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike, szogezzuk le.
A Mestenek *van* forrasa.
Ha felteszi neki valaki a kerdest, hogy forras?, akkor azt tudja mondani, hogy S. Hoechst.
Ami azert sokkal tobb, mint amit a fospumpa Proszto el tud mondani magarol.

S. Hoechst. Nekem is kell egy jol hangzo, kulfoldi nevu forras. Legyen K. Hohenzollern?

Gizike írta...

A Hoechst jobb, tömör, kifejező.
Az igazi nagyok ilyen nevet választanak. Maga szerint hogyan kell kiejteni? Holnap ki akarom próbálni egy vitában.

A maga forrása legyen Vanke,Ivan keresztnévvel. Szerintem piszok jó, ha nem lenne meg nekem B.Stokes, sose adnám oda magának.
A B nem Billy ám! Találgasson.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

ejtse, ahogy akarja, aztan ha valaki belekot, akkor fensobbsegesen mondja azt, hogy friz tajszolasban mondta, ahogy Hoechst baratai szoktak nevezni ot. ja, es semmikeppen se *az* a Hoechst, amit a vitapartner esetleg ismerhet.

stokes? Rohognom kell. Esetleg egy gyarmataru-kereskedes tulajdonosa lehet Stokes, de semmikeppen se egy Tudomanyos Szaktekintelye. Ivan Vanke pedig legfeljebb bergyilkosnak jo, tudomanyos vitaban az erteke meglehetosen kerdeses.

A Waverley-csoport kulturantropologiai kiserleteirol hallott mar? Dr. Keith Waverley, vilaghiru kulturantropologus-kozgazdasz utan, aki a csoportot vezeti.

Gizike írta...

Magának egyáltalán nincs érzéke a finomságokhoz, KGB. Ez a Waverley kifejezetten gyenge, a Keith viszont nem rossz. Ha ragaszkodik hozzá, legyen kreatívabb! Hivatkozzon Keith Bhawanra! Az indiai nevek mostanában menők.

Ha nem kell magának a bolgár anyától és sziléziai német apától született, a kommunista rezsim elől menekült státusszal Bad Schwengraberben letelepedett Ivan Vonke, akkor megtartom én második forrásnak. Ezentúl minden állításomat kettővel tudom majd bizonyítani.

Barbara Stokesról pedig le lehet zizzenni!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

te jo eg, egy kommunista rezsim elol menekult maskent gondolkodo! Ez olyan '70-es evek, olyan hideghaborus! Felolem hivatkozhat ra, akar mintha Ptolemaioszra hivatkozna!

Tud a Waverley-csoport azon kutatasarol (Nature, publikacio folyamatban) amely szerint a bankarpalyan elert siker nagyban fugg a mitokondrialis RNS-tol, amely (mint koztudomasu) anyai agon oroklodik? Nem tud? kar. Errol beszel az egesz tudomanyos elit. Mar persze az, aki szamit benne.

Gizike írta...

Tudja, mit mondott Ivan Vonke professzor az ilyenekről, mint maga Die Alte Bürgerversteckspielen c. kprszakalkotó kultúrantropológiai munkájában? Der Idiot.
Vonke kemény és tömör. Az ún. tudományos elit felkapaszkodott szobatudósai gyűlölik is érte, ám munkássága megkerülhetetlen, Maga csak csevegjen tovább velük az idétlen fogadásokon, ahová Ivan sose teszi be a lábát. Ivan ugyanis dolgozik, amíg maguk csámcsognak a lazacos szendviccsel, de a haladás szuperszonikus rakétájának még integetni se tudnak majd

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Die Alte Burger ... micsoda? Lefuttattam egy keresest az intezet Libline hozzaferesen (maga valoszinuleg nem is hallott rola, eves elofizetes 100 ezer dollar, Magyarorszagon meg az Akademianak sincs ilyen) es megtalalta a konyvet. A szerzo adta ki 100 peldanyban 1987-ben, a Humboldt egyetem selejtezte az utolso peldanyt 2001-ben. Tartok tole, a maga forrasanak nincs valami magas citacios indexe.

Ennyit akkor Ivan Vonkerol, a nyugallomanyba vonult bergyilkosrol. Van valamilyen forrasa valakitol, akit akarcsak egy kicsit is jegyeznek tudomanyos korokben?

tölgy írta...

Mondanám, hogy az elitnek csak önmaga a forrása. --> Oak.

bz249 írta...

KGB: a Magyar Répatermesztők Lapja az tudományos folyóirat vagy nem?