2007. január 29.

tirpak-admin
Kovátsch Gamma Bertalan: Demokráciáról gyerekeknek


Hát a tököm tele van azzal, hogy jönnek a birkák a blogomra és olyanokat írnak ide, mintha még mindig a kommunizmusban élnénk. Vegyétek észre, agyatlanok! DEMOKRÁCIA van. Úgy néz ki, ezt el kell ismételni időről időre, ez a magamfajta véleményformáló értelmiségiek feladata, elég fárasztó, de hát mit lehet csinálni. Fos országban híg fost kell lapátolni.

Tehát dedós szinten. Ablakzsiráf szinten. Demokrácia. Tudjátok, van az a nagy ház, a Parlament.
Biztos láttátok már. Ott ülnek benne a nénik-bácsik. Megválasztották őket. Nektek meg lehet befogni a pofátokat, mert a demokrácia azt jelenti, hogy ha őket egyszer megválasztották, akkor az van, amit ők mondanak.

Na, ez az alap. Valami kérdés ezen a szinten? Ne nézz olyan bárgyún ott hátul! Elegem van, van egy szint, ami alá nem megyünk, kifelé, jöhetsz vissza a pótvizsgára! Az eszem megáll, ez még orrosszmájlit is használna, mint a kőkorban. Ide minden barom beteheti a lábát? Esküszöm, a kínaiaknak igazuk van, hogy cenzúrázzák az Internetet.

Butuskák, na most egy kicsit feljebb megyünk. Lehet, hogy a gondolatmenet nem lesz mindenkinek világos, nem nézek ki belőletek sokat. A végeredményt jegyezzétek meg. Azt, hogy konklúzió, le se merem írni.

Szóval a nénik-bácsik se valami okosak ott bent. Miért is lennének, amikor a birka nép szavazott rájuk? Rám nem szavaznának, mert érzik a bennem rejlő inherens (nem kérdez bele!) okosságot és ti ott lent azt utáljátok. Rászavaztak ezekre a birkákra, de szerencsére van nekik juhászuk. Azt úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc. Bevillant már? Az van, amit Gyurcsány mond, nektek meg hallgass a nevetek, vagy ha különösen jó a kedvetek, akkor mondhattok ilyet, hogy értem,
uram.

Cirkusz ez az egész a birkáknak. Néha már azt gondolom, minek ez a sok bohóckodás, az igazán okosaknak kellene egy felvilágosult diktatúrát bevezetni. A történelem nem ért véget, még meg is történhet. Addig is, a nénik-bácsik nyomják a maszlagot, hogy a gyerekgyárosok is a Jó Ügyre szavazzanak és végre megértsék, hogy nekik is dolgozni kell. A gyerekgyárosokra ne is kommenteljetek, nem fogok válaszolni úgyse. Aki érti, érti, wink-wink, aki nem, az meg hülye és húzzon a blogról.

Szóval kell az adó és ezért nincs alternatívája Gyurcsánynak. Jó, Gyurcsány egy fos, de legalább beszedi az adót, a gyerekgyárosoktól elveszi a pénzt és elküldi őket dolgozni. Kell az adó. Különben honnan lenne a pénz, amit a kormányzati propaganda nyomásáért fizetnének nekem?

Nincsenek megjegyzések: