2007. szeptember 18.

Kovátsch Gamma Bertalan
Büdös komcsik

Van ez a zavar a fejekben a büdös komcsikkal kapcsolatban. Hogy ők jók-e vagy rosszak, mit kell róluk gondolni, ki kell-e taposni a belüket vagy csak jól kupán kell-e őket vágni egy önkényuralmi jelvénnyel. Úgy is mint, kalapács.

Agyacskát megnyitni, hadd zúduljon bele az Igazság.

Turmixolják a szirszart az okoskák, de az Igazság nagyon egyszerű. Mint az Igazságok általában. Mint az én Igazságaim általában. Az úgy volt, hogy kezdetben a komcsik divatosak voltak. Gondolok itt Kádár Jánosra, úgyis mint az 1956-os forradalom legnagyobb vívmányára. Komcsi volt, mi tagadás. Komcsi és fontosember. Igazi vívmány. De ez akkor nem volt baj, egyáltalán nem. Akkor a kommunizmus divatos volt, ott volt a Szovjetunió, mindenki oda volt a szovjetekért meg vissza, szputnyik, T-34, rakéták, mifene. Egyszerűen jó volt kommunistának lenni, na.

Aki akkor volt komcsi, jól csinálta.

Aki azonban ma komcsi, az nem a divatot követi. Hülyegyerekek, a depesmód lehetett valaha nagy dolog, ma azonban végtelenül elavult! Ma mást kell mondani, ahogy Kádár idejében minden nemzetköziség volt meg munkásparaszt, úgy ma minden nemzetköziség és torzítás nélküli szabadpiac. A komcsik kimentek a divatból, mint a lódenkabát. Csak a retardáltak komcsik manapság meg akikről azt mondom.

Igen.

Kitaláltátok.

Orbán a komcsi és vele együtt az egész Fidesz.

És milyen kellemes ez nekem. Mert legszívesebben elhánynám magam Orbántól - tudom, ti is így éreztek - és most van egy újabb érvem erre.

Büdöskomcsiorbán.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Népszava-ztat vagy a Magyar Nemzet-ért kiállt. Hol komcsi, hol náci.

Egy klasszikus Fosgejzir.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nem tudom, megfigyelte-e, hogy a fosgejzírekből is hol vörös, hol barna eső hullik.

Már csak ezért is találó a hasonlat Orbánra.


Csak hogy egy olvasható, értelmezhető és vitatható véleménnyel dobjam fel ezt a blogot.