2007. november 6.

Kovátsch Gamma Bertalan
Elmúlt egy év

Egyéves lett egy újabb fontos blog. Haladó hagyomány, hogy az ilyesmit megünnepeljük, persze csakis a Fontos Blogoknál. Az Úr Blogja fontos, meg is ünnepeltük. Lujza blogja az nem fontos blog, szarunk rá, hány éves. Most azonban egyértelműen Fontos, sőt Kiemelkedő blog lett nagykorú, egy olyan blog, ami állócsillagként világít a magyar blogoszféra mélykék egén, úgy az általa sugárzott intellektuális mélység, mint a körülötte zsibongó boldog kommentelők életöröme mián.

Naná, hogy a Mester blogjáról van szó. Happy birthday, Wéblog!

Ennél nagyobb ünnep már csak az lesz, amikor mi leszünk egy évesek. Nagy buli lesz, ki ne hagyjátok! Itt emlékezzünk meg egy pillanatra alapító-rossz szellemünkről, Höndör B. Margitról, aki sajnos már nem lehet velünk. Nem volt könnyű kifúrni, az a legkevesebb, hogy könnycseppet ejtünk érte.

Könnycsepp.

Na most nyomok egy kis intellektuálisat, ami ilyenkor kell. Jó-e, hogy van a Mester blogja? Ez persze csak költői kérdés, mi lenne a magyar közélettel, ha nem jönne a Napi Megmondás? Még ha csak háromnaponta is jön. Honnan vennék a közéleti szereplők, úgyis mint politikus faszok a véleményüket? Főként, ti, birkák, honnan tudnátok, mit kell gondolni? One stop shop for all.

Apropó, ha már a shopnál tartunk, a kilépéskor ne felejtsetek el fizetni a bannerre való kattintással. Igen, a baszóbogarakra kell.

A blog kényelmes, testreszabható keret. Nem kell aggályoskodni, hogy egy tolvajcigány esetleg orrba vágja az embert a megmondás után, vagy egy feldühödött ellenforradalmár T-34-est ragad az alternatívtörténelem-előadás után ami személyes műfajoknál kétségkívül veszély. Ha meg valaki nagyon ugrál, hát ki lehet vágni a picsába, hadd ugráljon ott a hidegben. Mi tagadás, a praktikus megfontolások mellett azt az örömérzetet se hagynám említés nélkül, amit ez a Mesternek okozhat.

Most, hogy ezt így megbeszéltük, égetően jelentkezik a következő kérdés: lehetne a Mester blogja jobb? Lehetne-e? Jobb-e? Nem kevés-e az a háromezer látogató, ami az Index címlapok ellenére odakolbászol - enyhe vonakodással - vagy az a nagyjából 30 kommentelő, aki rendszeres látogató a Mester blogján?

Nem, elitek. Mert nem a mennyiség számít, hanem a minőség. Amíg érdemi és nívós, magas hozzáadott értékű kommentek születnek, mint ez itt, addig nem.

Ez a cikk kurvajo... bovult a szokincsem arpad.. "godzillaskodas" tetszik.. nem kicsit. nagyon :)

Nem azt kell kérdezni, jó-e a Mester blogja, nem. Az a kérdés, ti mit tehettek hozzá magas hozzáadott értékű kommentekkel, mint a fenti is. Ez most az elitfeladat és ehhez most ezúton én is hozzájárulok.

19 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bolyhoska, aki 30 éves - Isten éltesse őt is, pont egy éve bámul ránk.

Elitet és pontagyúakat egyaránt. Nem irigylem.

Hatalmas marcipántorta (nem CBÁ-s) jár neki ezért, mintahogy Marcipátank jár az elmúlt 365 napért a Mesternek is.

Megérte belefognia, kár hogy sokan kikerültek időközben a hidegre, dehát egy ilyen 'országban' nem lehet mindenki részese a Jónak.

Szóval Úr éltesse a w blogot ezen a fényes napon.

Ma újraolvasgatom a Válogatott Lényeg-et egy üveg roséval, ha lesz időm és kedvem.

Most el.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Szerintem ne aprózza el rozéval. Nyisson mindjárt 50 fokos pálinkával, vizespohárban felszolgálva.

Aztán ha rájött a Válogatott Lényegben levő cikkek egymással való kapcsolatára, világosítson fel minket.

Névtelen írta...

Boldog, boldog, boldog születésnapot
kívánom hogy legyen még sok ilyen szép napod! Elénekeltem a mesternek. Vagyis a blogjának, na. Hiányzik Hondör, már mondtam? Szülinapi vers kellene és csak ő tud írni. Imbecil szerénységemnek is írt, hát az valami gyönyörű volt, a kis virággal a repedésben. Hoztam egy szál virágot a wéblognak, dugjátok a marcipántankba, örülni fog a mester.

Igen, hidegre tette Kiszerát is, az én jó Lajosomat, bár azért már megtaláltam, jobb helyet talált és még jobbakat ír. De titok.Pszt. Még onnan is kivágja a mester, nagy az Ő hatalma.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Muhahaha, végül Höndör is hidegre került, akármennyire is szép verseket írt!

Látja, mi történik, ha valaki ujjat húz a Mesterrel? Jobb lenne, ha nem virágokat vinne neki, hanem túlélőkést, hátha attól jobb kedve lesz.

Csak magának elmondom, hogy a Mester már tud Lajos rejtőzködési helyéről, csak még nem volt ideje foglalkozni ezzel a csip-csup üggyel. Most fontosabb, hogy az Igazság eljusson a birkákhoz, akarom mondani a tömegekhez. Még a végén félreszavaznak a népszavazáson.

Mihelyt elindul a gőzhenger, a Mester megbünteti, akik nem voltak hűek hozzá.

Én hű voltam.

Névtelen írta...

Jaj de siet kijelenteni, hogy hű volt, mikor mindenki látja, hogy hű volt. Elég olvasni a blogját, Gammabé. Rózsaszín lepkécskék és szerelmes szívecskék repdesnek a blog fölött ide-oda, ahogy olvasom. Tudnám, hogy csempészte oda. Szerelmes a mesterbe és hűséges, na és. Én is hűséges vagyok, láthatja. Csak nem kérkedem vele.

Tudja a mester, hol van az én Lajosom? Nem, ne már, nem akarom, hogy együtt legyen Höndörrel a hidegen.ben. Vagy hol. Legyenek csak külön. Asszem az úgy lenne helyes, ha megvédenénk majd a mestert, ha bajban lesz. Mert bajban lesz, azt még nem tudom, hogy miért, de biztos, hogy bajban lesz. A Nagy Megmondók mindig bajba kerülnek, csak nem mindenki olyan szerencsés hogy hatalmas rajongótábora van, mint a mi mesterünknek. Megyünk, megvédjük osztjóvan. Talán a rajzolásos munka lesz a baj, ki tudja? Bár lehet, hogy felmarkolja majd a nagy zsét és elköltöznek Dominikára. csak utazni ne kellene odáig, azt nem bírja a mester. Majd segítünk abban is. Olyan segíteni akarás van ma bennem. Talán a szülinap miatt. Van egy annyira cuki rózsaszín tortás fotóm, betettem volna ide csak nemtom hogy kell.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nem az én blogom, csak én írok rá.
Ez azért van, mert a többiek lusta disznók.

Nem véletlenül hajította ki Mester őket a hidegbe. Szemben velem, aki bennfentes vagyok ott.

A Mestert nem érheti baj, ez egyértelmű. Ha valaki irdalkozni kezd, majd kap egy postot az orcájába.

Névtelen írta...

Magát is kihajította csak akkor nem volt hideg. Engem is ki szoktak hajigálni innen-onnan, meg lehet szokni, nem halunk bele. csak mindig visszamegyek (jövök) mert van egy velemszületett hűségem, azé'. Mindig megsajnálom, hogy senki nem ír a blogjába és akkor jövök és írok. És azt is elmondom, hogy a legjobban az számít, hányan olvassák a blogot, de ezt úgyis tudja, gammabé. A mesterét is tízezrek olvassák és csak 30-an kommentelnek. Hiszek magának, én még nem számoltam meg soha. Nem bánnám, ha a mester írna a delfinekről.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hát mi tagadás, nem valami szorgosak a kommentelők itt.

Kivéve persze Bauert, aki nem egyszerűen kommentel, de ötleteket is ad.

De nem itt kell szorgosaknak lenniük a kommentelőknek, hanem a Mester blogján! Én naponta kommentelek ott, nem vagyok hidegre téve. Maga mivel járul hozzá a Wébloghoz?

Névtelen írta...

Nem tudom, hogy maga milyen néven kommentel. Ha tudnám, olvasnám. Hááát...én jobbára semmit sem csinálok ott. Nem szeret engem a Mester. Legalábbis azt hiszem. Azzal járulok hozzá a Wébloghoz, hogy népszerűsítem. Mindenhol mindenkinek mesélek róla az elragadtatás hangján. A piacon, a fodrásznál, az állatorvosnál, a közértben, a buszon, - ja ott nem, autóval járok - az autómban, itthon, szóval így.

Ha akarja, megmondom, hogy miért nem kommentelnek itt. Csak az árában kell még megállapodnunk. Megtanultam a mestertől, hogy üzlet az üzlet. Ez az első lecke. A többit megnézem majd a tévében, ha megrajzolta.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Haha, szeretné csak tudni, milyen elitnevem van!

Nem árulom el. Találja ki.

Esetleg ha megmondja, miért kommentelnek kevesen itt, elmondom magának.

Névtelen írta...

az hogy kevesen kommentelnek nem jelent semmit.

sokakat ismerek akik olvassák a TETÜKET, sőt.

válogatott lényegolvasás elmaradt, a Mester sehol.

Csaknem hivták meg őt is válságstábolni?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hát annyira talán nem bejáratos még a Mester sem.

Ott ül a többi megmondóemberrel telefonvégen és várják az üzenetet.

Aztán az üzenetet feldolgozzák, mint a hurkát és holnap teleöntik különböző sajtótermékeket a késztermékekkel.

Mondjuk a Mester műve kimagaslik majd, mint szokásosan.

"Fél reform nem reform"

Névtelen írta...

Azért nem kommentelnek mert zavarban vannak. Nem mindenki olyan okos mint Bauer meg én. Bár én imbecil vagyok, de azért okos. Mi értjük, miről szól ez a rajongói elitblog. Ők meg nem értik, hogy maga most szidja vagy dícséri a mestert és emiatt nem tudják, hogy mit írjanak. Aki a mester blogjába kommentel, az kétféle: vagy rajongó, vagy utáló. A rajongó csak oda ír, az utáló meg nem tudja, mit írjon ide. Olyat nem írhat, hogy milyen király a mester, mert nem így gondolja. Szóval a sok szó között nehogy elvesszen a gyerek, az a lényeg, hogy maga, Gammabé, olyan magasra tette a lécet, hogy a mester blogjába kommentelő elitek nem értik ezt a blogot.

Most gyorsan mondja meg a nevét, hogy mehessek olvasni magát. Vagy írja meg emilben, úgysem árt, ha belenéz a postaládájába.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Igaza van.
Túl magas itt a színvonal, ez a gond.
Ennek a kurvaországnak a sívó homokjában csak úgy tenyésznek a meg nem értett zsenik.

Vakapad néven kommentelek ott.

Névtelen írta...

Maga vakapád???? Úristen, most miért árulta el így nyíltan, a mester ki fogja tiltani.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Úgyis már unom ezt a nickemet.
Ideje új nicken benyitni a wéblogra.

Névtelen írta...

De akkor majd kacsintson, hogy melyik nick alatt találom. Nincs időm sajnos elfilózgatni a nikkeken. Vakapádot szeretem, egyetértek azzal, amit a gyűlöletbeszéd-törvényről írt. Jó, hogy lesz egy ilyen törvény.

Névtelen írta...

KGB elvtárs!
Igazán furdal a kíváncsiság, hogy mit szólt a mester, mikor megtudta, hogy vakapad valójában titkon ilyen lánglelkű rajongó?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Vakapad user már nem kommentel. :-/