2009. július 28.

Kovátsch Gamma Bertalan
Bér és toll

Öt percig pofát súlyba, mindenki rámnéz meredten.

Beugatott nekem itt egy Névtelen, hogy evolúció meg bértollnok. Hát jól figyeljetek ide, suttyók. Mit tanít az evolúció? Azt tanítja, hogy vannak a Körülmények és ha a Körülmények vaskeze megszorítja a véleményformáló tökét, akkor vagy alkalmazkodik, vagy kihal. Ez nem takonygerincűség vagy bértollnokság kérdése, hanem ez az Evolúció Törvénye. Ha fú a szél, akkor elhajlunk, mint a fűszál, a tölgyfa meg kettétörik és megeszik a tölgyfarágó férgek. Akkor már inkább a fűszál, ha kérhetném.

Nehéz kenyér a véleményipar. Véleménye mindenkinek van, de akkor mi a Hozzáadott Érték? Mi az, amitől a Piac és a Verseny szereplőinek megmozdul a zsebében a mogyi? Nagyon egyszerű a válasz. Véleménye a Tényezőknek is van. Sőt, azt is szeretnék, ha másoknak is az lenne a véleményük. A véleményiparos pedig frissen, fürgén felismeri, merről fúj az Evolúció és alkalmazkodik a környezeti feltételekhez.

Megírja azt a kurva véleménycikket.

Nem tehet róla. Az evolúció kényszeríti rá.

Pihenj, folytathatják.

33 megjegyzés:

Loxon írta...

Maguk kóklerek. A Kategorikus Imperatívusz nagyon is jól jövedelmez. Az Evolúció maga is kiesett az Evolúciós Versenyben. A természetes szelekció a Teremtést részesítette előnyben. Ezt világosan bizonyítja az, hogy egy évvel azútán, hogy megteremtettük a teakrácia alapjait, a Mandíner linkjei közé is bekerültünk egyszer egy evolúcióellenes poszttal.

A Mandínertől meg már csak egy lépés a Kövér László zsebe.

Maguk elértek ilyet egy evolucionista poszttal? Nem értek el ilyet egy evolucionista poszttal.

Lehet, hogy mi kipusztulunk, de a géneink továbböröklődnek, mígnem létrejön az a helyzet, hogy a Teremtés jobban áll majd a Piacon, mint az Evolúció. Mi előre tervezünk.

Továbbá: Prosztó a buzulási agitprop javaslatával mikor állt elő? A teakrácia Tölgy jóvoltából már 25-én népszerűsítő poszttal állt elő, Prosztó meg csak 21-én írta meg javaslatait. Számoljunk csak, 25 az mégiscsak előrébb van, mint 21.

A Maguk bére a félelem bére. A mi tollunk meg libákból van.

Ennyit Kovátsch Gammma és Prosztó Beléndek álelitekről, meg rólunk, igazi elitekről, és az Evolúció Törvényéről.

Névtelen írta...

A Tényező nem azt szeretné, ha mi is az ő véleményét fújnánk. A Tényező azt szeretné, ha az általa kitalált véleményt fújnánk, és az ő véleményéről mégcsak sejtésünk se legyen.

Nagy különbség ez, egy véleményipari szakmunkásnak ez az első, amit tudnia kell. Nem a Tényező véleményét kell megírnia (sőt!), hanem azt, amit a Tényező szeretne mások szájából visszahallani véleményként.

Emiatt KGB nem tekinthető elitnek, mert fogalma sincs az egészről, így nem is lehet képes Hozzáadott Értéket előállítani.

Ezredes K Őrnagy írta...

Maga szerencsétlen! Ez a tirpákblogg maga a Hozzáadott Érték. És ez a blog, sajnos be kell ismerni, KGB nélkül nem létezne. Tehát KGB tényező. Úgyhogy el lehet végre húzni. Mit írogat itt munkaidőben.

De Loxon, soha nem győzhet a Piacon a Teremtés, mert az olyan mucsai. Maga nem olvas Mestert?

tölgy írta...

Loxont megint elragadta a nagy ID-je.
A Versenyben természetesen a Teremtés áll jobban, el kell fogadnunk, hogy a véleményiparosok közt zajlik bizonyos Evolúciócska. Alkalmazkodás van, csak az nem véletlenekből ered, hanem a Megmondók intellektusából.
Itt látható a Nagy Szintézis: az Evilúció.

KGB,
ez a törött tölgyfa nagyon fájt, kérem.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nevtelen, micsoda tukortermet hozott itt letre. Velemenyek moge bujt velemenyek moge bujt Tenyezok es meg folytathatnam. A sok bujocska mogott eltunik a kibaszott nagy Igazsag.

Nem, Nevtelen. En, mint Tenyezo kinyilatkoztatom, hogy merre van az elore, a tobbiek pedig leesett allal hallgatjak es furgen tovabbismetlik az ismeretsegi korben. Nincs buvesztrukk es nincs bujocska.

Ornagy, tamogato kommentjeert megkapta a kek-piros csikos plecsnit. A titkarsagomon atveheti.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, szandekosan volt.
Faj?
Muhahahaha, azert csinaltam, hogy fajjon!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Loxon, maga szerencsetlen. Az evolucionista posztot nem Kover Laszlonak adjuk el. Kover Laszloval majd akkor foglalkozunk, ha Kiemelt Tenyezo lesz.

Titkokat nem arulok el, legyen eleg annyi, hogy tovabbra is az Ur a megrendelonk. Gondolkozzon el ezen, maga szanalmas velemenypatkolo es bamulja szajtatva nyugati tipusu nemzetkozi vallalkozasunk ujabb achievementjeit.

tölgy írta...

KGB,

maga úgy fog járni, mint a szocializmus. Megpróbálja teljesen ellenőrizni a környezetét, minden kritikát elfojtana, hogy ne kelljen Véletleneken keresztül Alkalmazkodnia, de ez képtelenség. Így merev lesz, mint egy tölgyfa(), és kipusztul.
Tulajdonképen maga már ki van pusztulva.

Kimondtam, de milyen jól esett!

Ezredes K Őrnagy írta...

Plecsni az jó. De hol van hozzá a mogyi?

Tölgy, maguk fölött eljár az Evolúció. Nem bírják ki a Felmelegedést. Ki fognak halni.

tölgy írta...

Őrnagy,

ne viselkedjen úgy, mint egy dínó, akit pont hókon nyomott egy meteor.

A túlélés sok technikai megoldást megenged. Nézzék meg a kaméleont (semmi köze az oroszlánhoz) - na, pont olyan egy jó megmondó-kisiparos.

bz249 írta...

tölgy: hogy puszta levegőt eszik, meg forgatja a szemét, ha kérdezik. Ezt kell tudnia egy véleményiparosnak?

Én jobban szeretem a füstölt lazacot, nem fogok puszta levegőt zabálni.

eN írta...

Loxon magának van gyereke? Nincs ugye? akkor igyekezzen továbbadni a génjeit még ma délután, mert holnap hajnalban találkozója van a sáncon az Őrnagy mordályával. Aztán meglátjuk hogyan tervez inteligensen. MUHAHA.

Ezredes K Őrnagy írta...

Loxon azért nem szellemi lény, hogy intelligensen tervezzem. És egy napja van, hogy teljesítse a szaporodjatok, sokasodjatok felhívást. Ha el nem alszik a kivégzőosztag, mint Martonx esetében.

bz249 a lazac is ki fog halni, ha nem áll re arról a luxusról, hogy hűs hegy patakokban szaporodik. Minek, mikor ott a tenger is? Piaci viszonyok között tiszta erőforrás pazarlás.

bz249 írta...

Kompromisszumot javaslok evolúció és teremtés ügyben:

a robotok intelligensen dizájnolódnak, a tankok viszont evolválnak.

A hüje elavult biológia alapú izék meg nemsokára mind kihalnak, tehát tök mindegy, hogy milyen módon jöttek létre.

bz249 írta...

Őrnagy: a lazac még száz évig ne merjen nekem kihalni! Nyers, ecetes lében ázó heringgel egy darabig helyettesíthető, de hosszú távon tökön kell rúgni a lazacot, hogy rendesen szaporodjon.

Ezredes K Őrnagy írta...

Vagy rá kell venni intelligensen, hogy vagy maradjon a hegyi patakban, vagy pedig a tengerben. Különben megtörtént már hasonló, így jött létere a pisztráng, valamit a tengeri pisztráng faj (olyat már fogtam, igen finom teremtmény).

Ezredes K Őrnagy írta...

Maga még száz évig él? Állami egészségüggyel kizárva. Ha-ha-ha-ha

bz249 írta...

Őrnagy: nem tudom a legrosszabb esetre készülök. Mert mivan, ha mégis. (a pisztráng is jó igaza van)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mi ez az idiota csevely a pisztrangokrol es egyeb eheto halakrol? Most a velemenyiparrol kell kommentelni.

Azonnal ertsenek egyet azzal, hogy az Evolucio vaskeze miatt kell a velemenyiparosnak az aktualis Ur szolgalataba szegodnie.

Loxont es Nevtelent pedig ugassa le valaki.

Mogyi pedig nem jar ilyen siralmasan kicsi Hozzaadott Ertekert. Nyomas, kutyak, teljesitsenek valamit, vagy nem lesz vacsora! Elveszi a lathatatlan kez.

Loxon írta...

KGB, Maga azt hiszi, hogy az Úr és a Kövér László szálai nem érnek össze valahol, mondjuk a patásördög kezében? A Mester mindig prosperálni fog, de Maguk csak alelitek, sőt, szatelitek Hozzá képest (hozsánna).

Megtévedtem? Megtévedtem. És? A Fospumpa Mexikóban nyaral, hogy behozza az új törzsvírust, akkor majd küzdeniük kell a túlélésért. Nem véletlenül védték meg az Ibolya presszóban. Hát nem értik?

Az Őrnagynak meg üzenem, hogy a génjeimet továbbadtam klónozásra a raeliánusoknak.

A mordály a környéken kihalt, ezért a sáncra a legújabb gumiágyúval megyek.

martonx írta...

KGB látom egyre inkább kezd belejönni ebbe a megmondó szerepbe.
A baj ezzel az, hogy annak idején pont a legnagyobb megmondók éltették a Teremtést, és gyilkolták halomra az ebben nem hívőket.

Mi következik mindebből: a megmondókkal mindig csak baj van. Ezért nyírattuk ki a Jézus nevűt is, mikor kezdett kényelmetlen lenni...

Úgyhogy KGB remélem érti a célzást, és nem egy fára szögezve akarja élete hátralévő részét tölteni. Az utasításokért keresse fel a titkárságomat.

Martonx az igazi elit

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nagyszeru, Martonx, jol csinalja. Vigye el a vitat a hulyevallasossag fele.

Szerintem minden hulyevallasos egy fospumpa.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Loxon, latszik, hogy maga teljesen el van keveredve, semmikeppen se kattintson a "Monetize" gombra a blogjanak admin feluleten.

Osszeeskuvesteoria az alacsony Hozzaadott Ertek, minden forumozo general naponta egyet. Maganak tudomanyosnak hangzo elemzeseket kell keszitenie.

Kordiagram. Hallott mar rola?

Ezredes K Őrnagy írta...

Martonx eléggé kinyílt a csipája, ahhoz képest, hogy éppen hogy csak túlélte a sáncot.

KGB a pisztrángokon és egyéb állatokon keresztül is a Piac hatását vezetem le.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, maga a pisztrangokon es egyeb allatokon keresztul is csak a hasara gondol.

Visszavettem a plecsnit is, ilyen ehenkorasz semmirekellok csak ne villogjanak holmi plecsnikkel.

Ezredes K Őrnagy írta...

Már nem tudja visszavenni, rég eladtam valami gyűjtőnek. A hasam pedig a mindent elrendező Láthatatlan Kezet szimbolizálja. Prosztó macskája is itt végezte, pedig komoly reményei voltak a nemzetközi büdösmacskaversenyiparban.

Maga tök hülye a szimbolizmushoz, pedig a megmondóiparhoz fontos.

bz249 írta...

Őrnagy: a söröshordót is a Piac Láthatatlan Keze tüntette el az Ibolya presszó raktárából? Mert egyes hírek szerint ujjlenyomatokat találtak a rendőrök az ablakkereten...

Ezredes K Őrnagy írta...

Én tiszthez méltóan, nyilvánosan csak bőrkesztyűben közlekedem.

martonx írta...

Ezredes tudja hogy van ez. Ami nem öl meg, az megerősít.

bauer írta...

KGB, ébresszen fel, még mindig van olyan aki nem hisz az evolúcióban?

komolyan, milyen évet írnak mucsán?

eN írta...

Fogózkodjon meg Bauer, ezek a Haladás nevében tagadják az Evolúciót. Most, hogy a Teremtéssel csúnyán megbuktak, előjöttek az Intelligens Tervezéssel, ami ugyanaz csak más mázzal leöntve, hátha sikerül megtéveszteni bárkit is. Úgy látszik Múcsán még sokan vevők erre.

eN írta...

Elkelne már egy jó kis Inkvi... hoppá... Felvilágosodás Múcsán.

Loxon írta...

Igen, éljen a Haladás. Hol van az előírva, hogy merre halad? Hogy KGB-t idézzem: „A véleményiparos pedig frissen, fürgén felismeri, merről fúj az Evolúció és alkalmazkodik a környezeti feltételekhez.” — ez a Haladás.