2009. július 29.

Kovátsch Gamma Bertalan
Feedback

Tele van a hócipőm azzal, hogy a zsenimet mindig utólag ismerik fel. Amikor megmondom a tutit, ahelyett, hogy pajzsra emelnének és tereket neveznének el rólam, ahol az én lovasszobrom állna (kinyújtott jobb kezemben egy hanyattegérrel), azt mondják: jól van, Bertalan, kicsit túlpörögtél, itt egy kis mogyi, higgadj le, aztán majd találkozunk. Amikor pedig elkerülhetetlenül bekövetkezik a jóslatom, akkor meg jön a rohangálás, hogy Bertalan így, Bertalan úgy, elkúrásra került a dolog, csinálj valamit!

Persze akkor már késő.

Most is, bazdmeg. Ez itt azon nyivákol, hogy infokommunikációt dominálnak a fidesznácik. Ez itt rájön, hogy a netet is elfoglalták a jobberek. Ennek pedig végre leesett a tantusz: jobb lett volna megtartani a számítógépeket egy szűk, ámde okos elit kezében, nem kellett volna kitenni a hülyeparasztokhoz nevelés nélkül, akik így csak rosszra használják.

Most meg itt a rémüldözés, hogy a kurva életbe, blog van, fórum van, fészbúk van és úgy általában, még a leghitványabb webproli is visszadumálni merészel, mintha ő akár a webelitek cipőfűzőjét is megköthetné.

Megmondtam. A webkettő egy fospumpa. Az egész visszaduma ötlet egy fospumpa. Ha a kisujjadat nyújtod ezeknek az előembereknek, mindjárt az egész karodat akarják. Nincs kommentelés, csak eliteknek. Nincs visszaduma. Ha meg van, akkor ki kell törölni a picsába, mintha soha nem is létezett volna. Vagy a legjobb, ha meg se jelenik.

Én még időben szóltam. Most már itt zsezsegnek, gépelnek, szubmitolnak tízezerszámra, most már nem olyan egyszerű.

Én azonban vállalom. Vállalom, hogy én leszek a Főmoderátor. Csak egy dolgot intézzetek el a tré és terhány geekeknél. Csináljanak nekem egy Főgombot, amivel bármit letörölhetek. Akkor aztán nem lesz könyörület.

Eljön egy tisztább, elitebb web. Mint ahogy a blogomon is történt.

31 megjegyzés:

tölgy írta...

Gizikét az Ibolya után innen is ki kéne tiltani. Jól tette az az Árpi gyerek, kemény volt, mint a vídia.

Megmutatta... és Gizike kinevette.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike ki van tiltva. Mióta nem írt már postot? Mert nem mer. Megfélemlítettem.

Ezredes K Őrnagy írta...

Gizike a közig alapvizsgán, a trauma hatására, elvesztette az írói vénáját.

tölgy írta...

Mondjuk, az biztos, hogy ez web 2.0-ás visszapofázás kihozza az emberekből a tömegembert: személyiségvesztéssel jár gyakran, ami miatt olyat és úgy írnak, amit és ahogyan az életben nem mernek a valószínű helytelenítés (az Ibolya presszóban egy tockos) miatt.

A kínai elit netes cenzúrája pedig aztat mutassa nekem, hogy a szabadság mégiscsak politikai fejlemény, és nem hozza magával "szükségszerűen" a technika.

bz249 írta...

Most kimondta a lényeget tölgy: a hüje fikanikek személyiség nélküli tömegemberek. Vagyis korlátlanul teremthetőek és törölhetőek.

Az Elitnek ki kéne használnia ezt az alkalmat (miközben a prolikat meg eltiltani tőle) a webhárom remélem már ilyen lesz.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ez a baj, Tolgy.
A tomegember.
Itt volt ez a Nevtelen is, a pofam leszakad, ez beszolt nekem.

Ezert koveteli a Mester regota (mindhiaba!) az elitszurot, de a hulyegeekek a mai napig keptelenek voltak megalkotni.

Miert nem lehet elerni, hogy az elitek kapjanak valami kutyut, mondjuk valamilyen okoskartyat es ha nincs ilyenje az usernek, akkor a web csak readonly legyen? Olyan nagy keres ez?

tölgy írta...

KGB,

no-no.

A maga által rühellt elitizmus elvetése =/= deperszonalizáció szeretete/felértékelése.
A maga egalitárius kedvenc példái sosem a lump/tömegemberre vonatkoznak (az ugyanis egy jellem(telen)típus). TWA is ez a típus, és a magát elitnek gondolók zöme is. Úgy általában a demokraták :(

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Deperszonalizacio, bazdmeg.
Ezt a proli kifejezest honnan vette?
Az elitizmus nekem is bejon, nem olvasta talan a tirpakblogot, amit ez a tema a kezdetektol korbeleng?

Imadom az elitizmust, szo szerint. En vagyok az elit, a tobbiek meg a prolik. Ha kedves hozzam, maga is lehet elit.

Komolyra forditva a szot: bizony igaz, hogy van az emberi tarsadalomnak egy kicsi resze (nevezzuk elitnek), amelyik oriasi hatast gyakorol, mig a tobbseg csak leeli az eletet es ugy elmulik, mintha sose lett volna (minusz a gyerekeik) es van egy kisebb resze (nevezzuk underclassnak), amelyik jobb lenne, ha nem is letezne.

Mennyi gondot megtakaritana, ha az elitet elore kivalogathatnank, kezebe adhatnank az iranyitast, az underclasst pedig eltuntethetnenk ... valahova. Sajnos a helyzet az, hogy elit-tomeg-underclass besorolast csak akkor adhatunk egy embernek, ha befejezte a palyafutasat. Sot, tomeg- es underclass ember is lehet hos, meghatarozo szemelyiseg 15 percre.

Vagyis amig a jatek tart, ez a besorolas ertelmezhetetlen. Ha valaki elitnek tartja magat, az olyan, mintha a focimeccs kozben harsogna a gyozelmerol. Tapasztalat szerint az ilyenek meg szoktak szivni. Nem ok lesznek a gyoztesek.

tölgy írta...

deperszonalizáció --> (szociál)pszichológia

Ugyi, nem pusztán intellektuális minőségekről írunk, hanem erkölcsiekről is. A 20. századi vezérekre vonatkozó irodalomban eléggé elterjedt, hogy a tömeg vezérei is tömegemberek.

Kér dologról írunk: az emberek ilyen-olyan szellemi-erkölcsi kategóriáiról, és arról, hogy a gyakorlatban ezek a kategóriák megállapíthatók-e, kívánatos-e a megállapításuk.
Én csak az elsőről beszéltem csak.

Egyébként, nyit a Kispipacs.

bz249 írta...

Tömegember, elit meg deperszonalizáció... Mostan itten nícséről beszélgetnek az urak és mindezt józanul? Há az agyam eldobom, inkább termelnének dzsídípít vagy még inkább fogyasztanának, hogy másnak legyen oka termelni.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tolgy, arra utal, hogy ki lehet mondani, hogy Jancsi jo ember, Jozsi pedig rossz ember? Vagy meg inkabb, Bertalan jo ember, Gizike pedig rossz ember.

Persze, hogy ki lehet mondani. Ki is mondjak. Altalaban temetesen, mert addig a jelzo ideiglenes.

bz249, vegye eszre, hogy Tolgy jott ezzel a proli hulyeseggel. En csak annyit mondtam, hogy a webketto egy fospumpa. Ebben ugy tunik, egyet is ertunk. Inkabb dolgozzunk a webharmon, amint maga javasolta.

Ezredes K Őrnagy írta...

Legyen a webhárom alapja az, hogy Tölgynek és Gizikének ellenséges félelitként egy komment 1000 Ft. Proliknak 500. Mindjárt kuss lenne.

bz249 írta...

Őrnagy, ha most kivinnék magát a sáncra, akkor azt mondanám, hogy Ön egy zseni. Így, hogy még életben lesz egy darabig ezt ugye még nem lehet eldönteni.

bauer írta...

az elit nem proli blogol-kommentel-twitterel hanem priviben társalog egymással miközben tőzsdézik-shortol a neten,

ennyit képtelenek megjegyezni?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

bz249, szerintem csinaljunk zsenit az Ornagybol.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Bauer, igaza van. Annyit hozzatennek, hogy velemenyformalot is vesz, aki a neki tetszo velemenyt irja meg. Az elitnek tetszo velemenyt iro velemenyformalot ideiglenesen az elitbe tartozonak vettem (amig a szerzodese tart es azt irja, amit kell).

Most csupan arrol beszelunk, visszadumalhatnak-e a webprolik az elit velemenyformalonak. Nyilvanvalo, hogy ez nem megengedheto. Ez a webharom alapja a Piac es a Verseny mellett.

bauer írta...

KGB:

nagyon komoly moderálás és 1 nap után teljes komment-stop, ez lenne a minimum. a maximum és egyben az elit megoldás pedig, hogy nix kommentálás.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Egyetertek. Tovabba nick letrehozasa csak 10000 Ft-os okmanybelyeg elleneben.

A geekek azt mondjak, hogy a Fogombot nem fogom tudni kiterjeszteni a teljes internetre. Kirugtam az egesz bandat, valsag kozepen most elhetnek hideg vizen. Mar toborzom az uj csapatot, aki megcsinalja nekem a Fogombot.

tölgy írta...

KGB,

gondolkozzon csapatban. Nincs Főgomb az Osztályon. Kérdezze meg Gizikét, ő már törzsgárdatag.
A dolog lényegéhez tartozik, hogy némelyek azt hiszik visszapofázhatnak. Mások meg azt hiszik, véleményük van. Nem, lószar se nincs nekik, legfeljebb büdös lábuk.

Ezredes K Őrnagy írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ezredes K Őrnagy írta...

Kivágtam névtelent, már megint pofázik. Nulla tolerancia innentől.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mi a fasz van? Ki adott Ornagynak moderalasi jogosultsagot???

A Fogomb az enyem!!!

martonx írta...

Mi van? Tölgy, lemaradtam valamiről?

Gizike Gárda tag? Vagy ez nem az a gárda?

A nemelit kommentelőket úgy lehetne legegyszerűbben kiszűrni, hogy minden küldés gomb elé be kell tenni egy kérdést. Valami olyat, mint a captcha, de azt minden hülye meg tudja fejteni. Tehát minden küldés gomb előtt meg kell tudni válaszolni, hogy mi volt az aranybullában, meg hány neutron van az ólom atommagjában. A guglit pedig letiltani a prolik elől, és akkor garantáltan csak mi elitek fogunk tudni válaszolni a saját kérdéseinkre .-)

Ezredes K Őrnagy írta...

Tirpák Admin volt. Az ő kezében van a Főgomb itt

Névtelen írta...

Elitszűrő, hahaha! KGB lenne az első, aki fennakadna rajta.

Ezredes K Őrnagy írta...

A fenébe, megvonták a jogomat!!! Botrány!! Névtelen takarodjon, vagy magára küldöm a Tirpák Települési Őrgárdát

Névtelen írta...

Elnézte a házszámot, tábornokom... ez nem a sereg, ahol parancsolgatunk, meg félrészegen másfél órát ordibálunk a kiskatonák előtt a tűző napon, holmi eligazítás ürügyén.

bz249 írta...

Látja Őrnagy hiba volt leselejtezni a páncéltörő ágyút! Ez sok mocsok tirpák csak a tömegbelövésből ért.

Ráadásul ez a Névtelen nevű még ügyesen konspirál is, mert eddig még nem sikerült leleplezni, hogy Doomhammer bújik meg az álnév mögött.

Ezredes K Őrnagy írta...

Doomhammer? Te jó ég? A Piac óvjon minket.

Höndör B. Margit írta...

Mindenki azonnal álljon vigyázzba!
Pihenj.

Elszállt a gépem a héten, baromi meleg is van, ezért alkotói válságba
kerültem.
Majd jövök, ne sírjanak.

bauer írta...

mi nem sírunk. azt mások teszik mert hamarosan véget ér egy ciklus.

várjuk vissza ;]