2008. február 5.

Ferenczy A. Szidónia
Dr Agy visszavág

(képzavar a mestergyárban)

Dr. Agy egyetemre jár. A klónjaival együtt. Szimbiózis, kollégák, szimbiózis.
Együtt a cégekkel a jobb világért. Dr. Agy egyébként fogadok, hogy polisztirol. Tegnapelőtt még agysebész, ma már fizikus. Mondjuk akkor nem nagyon kell neki petricsésze. Tud a csávó, az kétségtelen.

Az még nem világos, hogy minek kell akkor a pontozósdi, ha itt vannak a spájzban a különböző multicégek, akik élnek halnak a fogaskerékagyú egyetmistákért.

Azt már tudjuk, hogy a büdös burzsuj egyetemisták hála istennek nem a prolik pénzéből rúgnak be. Meg hogy pontozzuk a rászorulást. Gályáznak szépen a tudás fellegvárában, bár nekem az egyetemről elsőre mindig valami hidroxilcsoportok meg szerves vegyületek ugranak be, hiába no, a kémia is fontos.

Ha már jön tudásba fektetni a multicég, akkor nem tudná esetleg tandíjjal is támogatni szegény csóró mérnökpalántákat? Úgy, mint nyugaton - ösztöndíjjal. Amit lehetne pályázni. Értik a gondolatba burkolt verseny jelentőségét?
Aztán a legokosabba fektet be a robotgyártó. Vagy már a multi csecsein se lehet csüngeni, mert visszaveti majd a céget a versenyben?

Bár az is lehet, hogy a tálentumokhoz csak a professzoron át vezet az út. Az út pedig göröngyös. Ingyenebéd meg nincs.

Elitek, lássunk tisztán. A kockafejű műszaki palánták problémáját megoldottuk. Majd a leendő munkahelyük fizeti az ő oktatási költségüket - direkt módon. Most már csak az nem tiszta, ki fog tejelni a zipzáros-takarós bölcsészek képzéséért.

Nincsenek megjegyzések: