2008. február 3.

Ferenczy A. Szidónia
csend

Csend van. Hallgat az Internet.

Elnémult a Mester hangja. A maci emigrált a blogok taposómalmából. Na nem örökre, majd visszatér, akár a Jedi-lovag.

Már-már azt gondoltam, hogy végleg beköltözik a szarládába. Onnan azért mégis kényelmesebb ez a Metatron szerep, mert senki nem ugat vissza. A blog az necces, jön a sok hülyemagyar, meg kriptonáci és hergeli ott magát a semmire. Csoda hogyha eldurran az ember esze tőle.

A televízió azért más. Abból az igazság jön. Már ha nem épp a hülyék pártja durrantgat lufikat a prolik pénzéből. A fogmosós maci úgyis lapátra került, kellet a helyére valami ütős. Nyilván nem olyan puhapöcs program kell a gyereknek, mint a kockásfülű nyúl, vagy a fülesmackó - ismerje meg az elit országot a kispulya is. Később aztán nem járhat a pofája, hogy nem tud semmit (semmiről).

Szóval forog a film, az alkotó pihen, vagy mi.

Bezzek a Magyar Királyi Televízió zártkörű részvénytársaság malmai lassan őrölnek. Akadozik az onlájn nemzedék ellátása információval. Nincs 23. képmese! Mi lesz így a tévétlenekkel? Nem veszíthetjük el őket! Vágjuk itt a centit a visszatérés nagy napjáig, és közben nincs meg a napi onlájn betevő?!

Azt javaslom, mindenki adja tovább az ismerőseinek az előző esti mese tartalmát. Zanzásítva persze, mert úgy elmondani, ahogy a Mester megírta, nem lehet. Ha meg sérül az eredetisége, kárba vészhet a tartalom és az üzenet. Ez nem zene, amit beempéhármazunk, és úgy is jó!

Éppen ezért a kérdéses időszakban megpróbáljuk a lehetetlent, összesűritjük az összenyomhatatlant. Minden mese lényegét egy db magyar mondatban fogalmazzuk majd meg, a könnyű szájról-szájra terjesztés érdekében. Ez az igazi elitnek való feladat!

1 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nagyon igaza van, Szidi.
A Képmese-projekt teljes érdektelenségbe készül fulladni.

Nem hagyjuk. Nem hagyhatjuk.

Ezennel megalapítom a Haladó Elit Értelmiségiek Képmesei Mozgalmát.

Én leszek az elnök, maga a Titkár, Szidi.

A Mester lehet valamilyen szimbolikus figura, mondjuk egy szobor vagy emlékplakett.