2009. július 17.

bz249
Híd

Tirpákok és Tirpákelitek!

A közelmúlt sajnálatos eseményei nyomán falunk büszkesége, a Tirpák-patakon átívelő Höndör B. Margit-híd közlekedésre alkalmatlan állapotba került. A Höndör B. Margit-híd nem csak építészeti, de gazdasági szempontból is kiemelkedő fontosságú, hiszen a szőlőhegy és a most épülő bioüzemanyag gyár is a Tirpák-patak túloldalán található, azt pedig még a tirpákoktól sem várhatjuk el, hogy csuromvizesen érkezzenek meg a gyárba. A Tirpákelitektől pedig pláne nem.

A híd 541 millió összértékű (a felét európuniós támogatásból, a másik felét a prolik önkényes adakoztatásából teremtjük elő) felújítási pályázatát elnyerő Bz és társa kft. azonnali hatállyal megkezdi a híd újjáépítését. A falu lakói az új, 12 méter hosszú kétsávos, északi oldalán kerékpársávval, déli oldalán gyalogjáróval ellátott Höndör B. Margit-hidat tíz hónap múlva vehetik használatba. Sajnos a nagyívű, a falu fejlődése szempontjából kulcsfontosságú projekt kapcsán is megjelentek a kétkedő hangok. A Bz és társa kft. kötelességének érzi ezen pletykák cáfolatát

  • a cégünk 49% birtokló Krampács Béta Géza nikóziai (Ciprus) illetőségű lakos mögött egyes rosszindulatú uszítók Kovátsch Gamma Bertalant, szeretve tisztelt polgármesterünket sejtetik és összefonódásról fecsegnek. Nekik üzenem, hogy KBG és KGB két különálló személy, köztük semmilyen rokoni kapcsolat nincs
  • egyes aljas rágalmazók a híd árát sokallják és amögött korrupciót sejtenek. Egyrészről egy ilyen méretű és kulturális szempontból kiemelkedően fontos műtárgy esetén nincs értelme az összehasonlításnak más hasonló műtárgyakkal, mert mindegyik egyedi, a Höndör B. Margit-hídhoz fogható építmény a világon sehol sem található. Másrészről a magasan képzett tirpák munkaerő nagyobb költséggel jár az olcsó, csigaevő franciánál vagy a kövér, káposztazabáló németnél. Harmadrészt a sör világpiaci árának emelkedése az építkezés költségeit megnövelte. Cégünk a további áremelkedésekre az ármegállapítás során tartalékot képzett.

A híd építésének ideje alatt a Tirpák-patakon a Tirpák Települési Őrgárda üzemeltette pontonhídon (Gizus-híd) lehet átkelni. A pontonhíddal kapcsolatos észrevételeikkel a Tirpák Települési Őrgárda parancsnokához, és a pontonhidat megépítő projektcég vezetőjéhez Ezredes k Őrnagy alpolgármesterhez fordulhatnak.

33 megjegyzés:

Ezredes K Őrnagy írta...

Hídvám: 5 Euro per fő. És örüljenek, hogy át tudnak kelni a patakon.

Höndör B. Margit írta...

Maga is lökött.:)Jól van.
Ezzel az írással kiérdemelte a tirpák elit címet. Gratulálok!

Kihagyta a szőröstalpú románokat és a sajtfejű hollandokat.

Guderian jr. írta...

Ez csak terelés, kedves bz249, azt hiszi nem látjuk? Kit érdekel a 49%-os, ráadásul lúzer módon magánszemély tulajdonában álló részesedés? Inkább az 51%-ról beszéljen, amelynek tulajdonosa a cégbírósági adatok szerint a Bridge Syndicate Plc nevű, bermudai illetőségű cég. Erről persze nem sokat lehet tudni, hiszen Bermudán nem nyilvánosak a cégadatok, de a Tirpák Náció mai száma lehozott egy cikket, mely szerint az ügyvezető bizonyos Mrs. Bz249. Nem ismeri véletlenül?

Egyébként javaslom, tegye közzé azt is, hogy a projekt bírálói közül valaki (egy kisebb jelentőségű alvezér, mondjuk tölgy) az óvóda költségvetéséből versenyzongorát bérelt hónapokig magáncélra. Így nemcsak védekezik és fenyegetőzik, hanem mindjárt támad is.

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgyéknek minek zongora? Maximum tüzelni.

Guderian jr. írta...

Ez csak tipp volt, Őrnagy, a sablonba bármi beilleszthető, lényeg az hogy átmenjen "a másik oldal is lop" üzenet.

Persze ha ez nem működik, akkor jöhetnek a tankok, de először ezt kéne megpróbálni.

Ezredes K Őrnagy írta...

Prosztó vett évekig az óvóda költségvetéséből macskatápot.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Koszonom a mentegetesi kiserletet, Bz249, de nincs ra szuksegem.

Igen, loptam. Mint mindenki mas. Miert, Ornagy nem lop? De lop, viszont o a gardajat novelgeti vele.

En viszont jo celokra forditottam. A szegenyek reszere loptam.

Ezredes K Őrnagy írta...

Én, lopni? Soha! Csak jobban részesülök a közösség javaiból. De megérdemlem. Mert tudom, merem, teszem.

bz249 írta...

Guderian: igaza van, tölgy a falu költségvetéséből elsikkasztott mogyiból zongoraverseny-pályát épít és egy Formula-1-es versenyzongorát bérelt.

A bermudai dolog természetesen nem igaz. Valóban jártam Bermudán és Dubaiban és Új-Zélandon is (mielőtt valaki ezt is felemlegetné) mégpedig közpénzből, de ott a korszerű hídépítési technikákat tanulmányoztam. Hölgyeket, mint Mrs. Bz249 pedig nem gyanúsítgatunk alaptalanul.

martonx írta...

Hagyják abba a marháskodást. Most arról kell beszélni, hogy miért fogynak a tirpákok!

http://w.blog.hu/2009/07/17/demografiaexport

Nagy a baj, mert nemsokára nem lesz kinek mogyiért megmondani, meg még több mogyiért hidat építeni.

És akkor aztán szarban leszünk, ha már csak a finnek maradnak. Tőlük nincs mit ellopni. Kivéve persze a zsíros EU-s támogatásaikat, de ennek szétosztását már rég kiszerveztük a martonx-el összefüggésbe nem hozható Kajmán-szigeteki cégnek.

bz249 írta...

Martonx, Ön tölgy partnere a zongoraverseny-pálya építésében? Ismerje be, mielőtt az Őrnagy magára uszítja a Tirpák Települési Őrgárdát, higgye el én most az Ön érdekét nézem!

Ezredes K Őrnagy írta...

Holmi zugfirkász irományával próbálja a súlyos korrupciós ügyekről elterelni a figyelmet martonx? Áll még KGB akasztófája ám.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, ha maga nem lop, hova lett a loszer es PanzerAbwehrKanone? Tegnap meg megvolt, ma meg azt hallom, hogy afgan lazadok PanzerAbwehrKanone-vel lovik az Igaz Ugy katonait.

Ezredes K Őrnagy írta...

Erről én nem tudok semmit. eN-re bíztam, hogy ócskavasként adja el, a lőszert meg szerelje szét. Színesfémkereskedése van. Kapott érte sok mogyit.

Viszont van egy cd-m, amin maga Tölgy Ilonával beszélget.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Maga tulajdonkeppen azt mondja itt, hogy ellopta a PanzerAbwehrKanone-t es a loszert es eladta egy orgazdanak.

Nem, mintha bajom lenne vele, de hol a bevetel? Amit en loptam, azt a szegenyeknek adtam, maga mire koltotte?

bz249 írta...

KGB: Tölgy Ilona mióta számít szegénynek? Biztosan tudom, hogy az ellopott pénz legalább 50%-át neki adta át. Így pedig a hallgatásomért kapott összeg nem éri el az összes mogyi 10%-át, csak 5%-át. Nem ebben állapodtunk meg a szenespincében!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Maga hazudik. Tolgy Ilonak semmit sem kapott a penzbol. Azt 100%-ban a szegenyekre koltottem. Magamra es csaladomra.

Egy aljas hazudozo maga.

Ezredes K Őrnagy írta...

PanzerAbwehrKanone-t leselejteztem. Az miért baj? Korszerűtlen volt.

bz249 írta...

Nézze KGB most egymás között vagyunk, nem akarom kiteregetni a szennyest, mert nem tartozik a prolikra. De... az egy dolog, hogy a hídépítés költségeinek felét eltette. Az, hogy a cégből kért 49%-ot azt is elviselem. A tuskó unokaöccsét is felvettem művezetőnek, mert ilyen ember vagyok. Még azt is kibírtam, hogy Tirolát is el kellett vinni Dubajba a cég pénzéből. Sőt még azért se szóltam, hogy a napi 2x6 gombóc fagylaltját és a két üveg nagyon drága Hennessey típusú konyakját is a cégre terhelte. Mert a barátság fontos. Az egyébként idétlen búvárszemüvegért és a gumicápáért már húztam a számat, de még azt is eltűrném.

De, hogy át akar verni azt nem. Ön szerint én levegőt eszek? Valamiből nekem is meg kell élni, úgyhogy szépen ideadja a Tölgy Ilonának adott mogyiból is a részemet. A szerződés az szerződés KGB.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mifele szerzodesre hivatkozik, bz249?

Nincs semmifele szerzodes. Nem is lehet, mert a zavargasokban felgyujtottak a polgarmesteri hivatal irattarat.

Mielott alaptalanul vadaskodni kezdene, elmondom, hogy nem en voltam. En eppen az akasztofa alatt dumaltam ki magamat, amikor az eset tortent.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Azzal a PanzerAbwehrKanone-val tegnap meg lovoldozott. Mitol lett hirtelen selejt?

Ezredes K Őrnagy írta...

A Haladás gyors KGB. És nem lehet megállítani. És nincs rá szükség, hogy eljött a Sándori Aranykor. Kardlapokkal is rendet tart már a Tirpák Települési Őrgárdám.

bz249, most láttom, hogy a Höndör B. Margit híd összedőlt építés közben. Maga kilopta a cementet. Letartóztatom. Holnap a főtéren akasztás lesz.

bz249 írta...

Ért Ön a statikához Őrnagy? Egy hídépítés hosszú és bonyolult munka. Ráadásul különböző megoldási módszerek vannak. Amit most látott az egy demonstráció volt a sok büdös tirpáknak, hogy miért nem szabad rossz, elhamarkodott munkát végezni.

A Bz és társa kft. amúgy is tíz hónapos építési határidővel számolt.

Egyébként meg foglalkozzon inkább a pontonhíddal. Az a maga szakterülete. Ha van olyan egyáltalán.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagy, ez a Bz249 kezd kenyelmetlenne valni. Kovetelozik. Akassza fel, utana meg meggondoljuk.

bz249 írta...

KGB: vegye tudomásul, hogy Ön most antiszemita toposzokat használ és ezért Európai Értelemben véve nem szalonképes a mondandója.

Ezredes K Őrnagy írta...

Akkor most lesz akasztás,vagy nem lesz?

bz249 írta...

Őrnagy boltot ajánlok: a hídépítéshez megveszem a telkén található ócskavasat kilónként 150 mogyi áron. Ezzel párhuzamosan a hídépítés időtartamát tizenkét hónapra növelem, ennyivel tovább lesz szükség a pontonra. És semmit nem kérek belőle magamnak, mindet elteheti.

Benne van?

martonx írta...

KGB, ezekben a vészterhes, korrupciógyanús, világgazdasági válságos időkben, javaslom alakítson egy felügyelőbizottságot, mely feladata a korrupciógyanús ügyek kivizsgálása.
Ennek elnökének mindenképpen egy olyan feddhetetlen, szálfaegyenes, megvesztegethetetlen embert kell találnia, mint pl. Martonx.

Szerencséjére pont ráérek. A két banki felügyelőbizottsági helyem, és az Akadémia gazdasági tanácsának elnöki posztja, egy jó embert sosem akadályozhat meg abban, hogy a köz javát nézze.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Martonx, maga valoban megvesztegethetetlen?

Mert annyi penzem momentan nincsen.

Nem lehetne egyszeruen csak becsuletes? Akkor meg tudunk alkudni.

tölgy írta...

Na, akkor tisztázzunk pár apróságot.
1, tőlem mogyit a fene se kapott, és nem is fog.
2, ha nem lopnék, akkor a franc sem épülne szeretett tirpákjaimnak. Ha akarnak hidat és ezt-azt, akkor ezt el kell fogadniuk, tölgy járadéka a működési költség rész.

martonx írta...

Rendben van KGB,egyezzünk meg a szimpla becsületesben. Kössünk egy TITKOS alkut: Ha én leszek a felügyelőbizottság elnöke (nem kevés mogyiért), tálcán fogom vinni magának bz249 fejét, az egyre kényelmetlenebbé váló Tirpák Települési Őrgárdát pedig betiltjuk. Ha az Ezredes ismét csak az önkéntes tűzoltóknak parancsol ünnepnapokon, az kevésbé zavarja meg a köznyugalmat.

Habár erről eszembe jut, hogy legutóbb pünkösdkor gyakorlatként felgyújtották a Kispipacs melletti csűrt, aztán mivel életükben először láttak komoly tüzet, bemenekültek a Kispipacsba, ahonnan az egész italkészletet evakuálták. Végül a kiérkező igazi tűzoltók szerencsére eloltották az éppen lángra kapó kocsmát. Az italkészlet azóta sem került elő...

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Martonx, mik ezek az ocska kis hatalmi jatekok talcakrol es gardakrol?

A szazalekokrol beszeljen. Mennyiert hajlando becsuletes lenni?

5%-ot tudok felajanlani.

eN írta...

Bizi maga felcsapott műkereskedőnek vagy mit műtárgyazik itt? Mondja azt, hogy híd vagy palló, beszéljen az emberel nyelvén.

Az ágyúról nem tudok semmit, naponta több tonna színesfémet veszek át, nem hívhatok minden vascsőhöz szakértőt, ugye megértik? Ha Őrnagy beszolgáltatta, akkor bizonyára tömbbe olvasztva tette meg.