2007. december 4.

Kovátsch Gamma Bertalan
Munkakerülők

Figyelj, hazám!

Most aztán kurvára figyelj!

Lehetett tudni, hogy a munkakerülők összefognak a Változás friss szelei ellen és azt szélmalmuk vitorlájába igyekeznek fogni, hogy elapasszák. Ilyen körülmények között az (elit) közblogger feladata nem lehet más, mint hogy - sokadszor - rányissa a csipás szemű, ámde ébredező prolik ... akarom mondani, a blogom tisztelt olvasóinak figyelmét, hogy kik a munkakerülők. Én nem beszélek félre, mint a sárgadinnyeagyú Szijjártó balfasz, hanem idevágom nektek a piócák listáját ügyesen.

Betegek - mert ingyen, pusztán saját szórakozásukra vesznek igénybe gyógyító szolgáltatásokat. Mintha ingyen lenne a nutella a boltban, hát azt is elvinnék gyorsan, mint a kórházat. Nincs más megoldás: fizetniük kell. Ha meg netán ezután se lesz elég hely a kórházban, akkor majd fizetnek többet. Mint a nutellánál. A piacgazdaság mindenható, mondtam már?

Egyetemisták - róluk most nem írok részletesen, a munkakerülő bölcsészeket már kiveséztem egyszer-kétszer. Ezek is ingyen, pusztán saját szórakozásukra tanulnak és szívják az adófizetők vérét, veszik fel a segélyeket diákhitel formájában. Addig kell emelgetni a tandíjat, amíg nem keletkeznek végzettek tömegesen, akik versenybe szállhatnának velem. Ez is nyers, tiszta piacgazdaság.

Vasutasok - felmegy a pumpa, ha rájuk gondolok. Akarom mondani, kibasszák nálam a biztosítékot a vasutasok. Mégis, mit képzelnek ezek, nem tetszik nekik valami és sztrájkolnak? Legyen már kimondva nagyon határozottan, hogy a vasutasok is az ország vérét szívják azzal, hogy ide-oda szállítgatják kedvtelésből az utasokat, legyen már ennek a hancúrozásnak vége! Ha nem utazna senki sehová, azzal milliárdokat lehetne megtakarítani.

Most így hirtelen ennyi a munkakerülőkről. Ha kellően kiutálkoztátok magatokat, várok egy kicsit, míg az előző készletet elfelejtitek és újabb listával jelentkezem.

Addig is, nyomás munkakerülőt alázni kocsmába-villamoson-fórumokba.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hogy a Gyerekgyárasok, Nyugdijasok, Buszsofőrök, Ingyenletöltők nehogy azt higgyék hogy most megúszták, elárulom nekik: jövőre vége az ingyenebédnek, végleg.

Lehet már most 'vonyitani', de az Állam és az Internet nem egy szeretetszolgálat. Az a Vöröskereszt vagy az Üdvhadsereg.

Jobb lesz ezt észben tartani és elmesélni majd továbbadni, idiots.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Jól mondja, Bauer.
Nekem is már a hócipőm tele van azzal, hogy idejönnek a hordák és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül elolvassák ezt a blogot.

Fizetés lesz keményen. Talán a maga kommentjeit kiajánlom ingyenesen kedvcsinálónak. Talán.

Amúgy mit ingyenebédelt?

Gizike írta...

Hé!
És mi van az alkesz tanárokkal??
Nagyon összecsapta ezt a postot, KGB.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hát írja meg maga jobban, Margit.
A kbpf-be neki.

Amúgy milyen alkesz tanárok? Ez új nekem.

Beígértem a post folytatását, ott sort keríthetünk rájuk.

Gizike írta...

Á, ne idegesítsen, véletlenül egy másik posthoz is beírtam ezt.
Mert ennyire kiborít a tájékozatlansága!

Gizike írta...

""DE VAJON SZÜKSÉG VAN-E A KETTŐEGÉSZKETTES ÁTLAGGAL VÉGIGBUKDÁCSOLÓ, ÉVHALASZTÓ, ROMKOCSMÁKBAN LÉZENGŐ BÖLCSÉSZEKRE, A REMÉNYTELENÜL TEHETSÉGTELEN MÉRNÖKHALLGATÓKRA, GYEREKUNDOROS, MÁR IFJAN ALKOHOLISTA TANÁROKRA?....KELL EZEKNEK DIPLOMA?
...A MÉLYBŐL JÖTT, DE KITARTÓ, SZORGALMAS, ÉRDEKLŐDŐ ÉS FEGYELMEZETT ÉS EZÉRT MINDIG ÖTÖS DIÁK EDDIG SEM FIZETETT, EZUTÁN SE FOG."

Gizike írta...

Komolyan csalódtam magában, KGB,

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Igaza van, Margit.
Nem úszhatják meg az alkesz tanárok sem.

Viszont ez a kommentárja a Mesternek elég régi. Újabban nem követi?

Gizike írta...

Hát...néha elolvasom, de nem mindig...
(szégyelli magát)

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hát ... megértem. Mostanában a Mester idejét elveszi a rajzfilm, a blogra csak a másodrendű áru jut.

Videokazettából azért remélem, feltankolt? Tudja, a rajzfilmre.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ja, és százalékost játszott mostanában?

Gizike írta...

:)
Aham, látom, nagy buli van most a Reakciónál.
Nagyon is igaza volt makinak abban a kommentben, én már csak olyan politikusokban bízom, akik a szívükből beszélnek, tudja, ezért szerettem meg az Árpit is, mer' ő is mindig abból beszél. Azt is mondhatnám: egy politikus szív nélkül olyan, mint maga horgolt sapka nélkül.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

A szív, az nagyon fontos.
Az legyen benne a tyúkhúslevesben és megváltozik az egész világ.
A százalékosdit játszók ezt felejtik el.
27 vagy 43%? Kit érdekel az, ha van szív?

Honnan tudta, hogy horgolt sapka nélkül nem főzök tyúkhúslevest?