2007. július 11.

Kovátsch Gamma Bertalan
A puska rosszabbik vége

Ahogy előző postomban írtam, nem foglalkozom én már aktuálpolitikai témákkal, inkább az Örök Kérdésekre összpontosítok, mint tette Lev Tolsztoj is a szerelmes verseivel. Vagy Karafiáth Orsolya, mindegy.

Mi a fasznak van még benn Tomcat?

Tomcathez nekem semmi közöm sincs, csak úgy a kíváncsiság végett kérdem. Ott szenved ez a fiatal blogger a börtön hűvösén, pólóboltja romokban, bloggeraktivitása megtörve. Hát kinek jó ez, feleim? Nincs jog ebben az országban, kérdem liberális meggyőződésemet újfent kinyilvánítva? Guantanamó, beszivárgás, diktatúra, mindezt egy kis provokáció miatt? Nagyon át kell gondolni, hová vezet ez, ma Tomcat van előzetesben, holnap meg már a blogolást is betiltják és dübörögnek majd a vasalt bakancsok az utcán.

Nem engedhetem.

És miért nem engedhetem? Mert Tomcat (akihez nekem semmi közöm nincs) Jó Fej, akivel már mindenféle számítógépes szcénán is együtt voltunk, bár köztünk kapcsolat nem volt. Ebből a szubkultúrából nem következik egyenesen és nyilvánvalóan a terror. Mert vannak olyan szubkultúrák, amelyekből viszont egyenesen és láthatóan következik a terror, az mindjárt más. Őket nem öleljük meg, őértük nem szólalunk fel, sőt, nekik fospumpa jár. Meg azoknak is, akik őket szeretik. Ők Nem Jó Fejek, sőt, alacsonyabb rendűek, nekik más elbírálás jár.

Terroristával nem puszizkodunk.

Tomcat viszont nem terrorista. Vagy ha az is, máshogy. Tudjátok, mint a filmekben. Ő a Jó Terrorista, fehér ruhában. Csak a fekete ruhás terroristákat kell nem szeretni.

5 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mtz said...:
"Katkót letudva.
Free Tomcat!"

És még mondja valaki, hogy a Mester gumicsontokon rágcsál. Nem gumicsontok azok, hanem Örök Kérdések.

Névtelen írta...

Gondolkoztok már azon kedves elitek, hogy amikor a w blog elhervad, mihez kezdetek? Kéne.

Névtelen írta...

gondoltam, megcsekkolom már, ki az a ljubova és lám, idekerültem.


tomket hol terrorista (fekete vagy fehér) ?
vagy mindenki az, aki az erős államnak beint?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Névtelen said...
"Gondolkoztok már azon kedves elitek, hogy amikor a w blog elhervad, mihez kezdetek? Kéne."

Defetista áruló! A wéblog sose hervad el, mert a Mester zsenialitása világítja be. Ha elharapózik az ehhez hasonló negativizmus ott, akkor a Mester csak kitesz egy cikket az Index főlapjára és jön a sok friss hús.

Ne aggódjon, Névtelen, jól választottuk meg rajongásunk tárgyát.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

zaq said...
"tomket hol terrorista (fekete vagy fehér) ? vagy mindenki az, aki az erős államnak beint?"

Ejnye már, Zaq. A Mestert nem tetszik olvasni?

Eroica II.


Ettől még Tomcatet most meg lehet szívatni, és meg lehet hosszabbítani az előzetest, és lehet variálni a cellákkal. De ez nem a demokrácia védelme lenne, hanem annak rombolása. Tengerentúli szövetségesünknél talán meg sem állna Guantanamóig, nálunk viszont, hálistennek, nem volt Hazafias Törvény.

Ha az USA-ban meg se állna Guantanamóig, akkor kicsoda Tomcat?
Terrorista. Legalábbis az amcsik így gondolnák.

Az erős állammal kapcsolatban pedig ajánlott olvasmány:


http://index.hu/politika/belfold/kon0709/


[Kondorosi Ferenc, államtitkár] Kitért arra, hogy a mai magyar demokrácia új demokrácia, a rendszerváltás idején - akkor érthető és indokolt okokból - rendkívül liberális szellemű törvények születtek, amelyek nagyobb teret engednek az egyén autonóm törekvéseinek az államérdekkel szemben. Emlékeztetett arra is, hogy az Alkotmánybíróság álláspontja szerint a véleményt annak értéktartalmára való tekintet nélkül védeni kell.
Az államnak kell a biztonságot szavatolnia

Felhívta figyelmet ugyanakkor arra, hogy ma a világban mindenütt az erős állam igénye kerül előtérbe, és ennek az erős államnak elsősorban a biztonságot kell szavatolnia. A feladat most az, hogy meg kell találni azt a kényes egyensúlyt, amely biztosítja, hogy az erős állam igénye ne járjon együtt az alapjogok szűkítésével. Az Alkotmánybíróság - szavai szerint - "gyönyörű ítéletének, gyönyörű üzenetének" ma is zsinórmértékül kell szolgálnia, de nagyon pontosan ki kell dolgozni azokat a korlátozásokat, amelyeket a társadalom elvisel.