2008. március 11.

Hébér-Lopó Lajos
Új Tavasz Program

Gizike,
párnapos távollét után visszatérek a felelős közéletiségbe.

Valóban voltak kommunikációs nehézségeink. De ez igen bonyolult kérdés. 3 millió emberhez nem jutott el a tájékoztatás. Ezek jórésze még az előző, háromigenes kampánydalunk hatása alatt állt. Ez egy kissé megkésett győzelem, ami jól mutatja a lehetőségeket. A blogban közzétett anyagok egyértelműen utaltak a veszélyekre, amit egy felelőtlen népszavazás okozhat. Lehet, hogy a hülyék nem értették meg.

Sopolyabéláson a sikertelenség oka leginkább az alapszervezet korlátoltsága volt. Anyagi értelemben. Mind emberileg, mind szakmailag mindent megtettünk. A szavazás napjának hajnalán is igyekeztünk meggyőzni a választókat. De a pénztárosunk nem engedte, hogy minden jelenlévőnek kirendeljem a sör-unikumot. Az inadekvát fiskális politikát teszem felelőssé a sopolyabélási kudarcért.

Mindezt azonban nem helyénvaló vereségnek felfogni. Megint a demagógia vesztett, a csalás. Reformok voltak, vannak, lesznek. Egymillió lépés Hülyeországért. De tudjuk, merjük, tesszük.

Első lépésként, az új kezdethez, társadalmi vitára bocsátom a (Sopolyabélási) Győzelem Platform Új Tavasz tervét.

Közeledik március 15. Egy ünnep, amit a spirituális diszkódrogokkal meghülyített tömeg el akart venni tőlünk. Azt éreztették, hogy aki nem öltözik piros-fehér-zöld árpádsávba, az nem is magyar. Ennek vége. Visszavesszük a jelképeinket.

Március 15 európai ünnep. Nem csak Budán volt forradalom, hanem Bécsben is. Nem lehet ettől eltekinteni. Széchenyi is egyeztetett Metternichhel, csak így lehetett igazi reformokat végbevinni. Vállaljuk fel büszkén a reformokat az ünnepen. Vessünk együtt véget a kirekesztő kokárdázásnak. Saját jelképekkel vonuljunk fel.

Először is, a zászló. Fekete-sárga, három méretben. A legnagyobbra rákerül a kéfejű sas. Ez Bauernél lesz és a rohamcsapatoknál. Bauer a rohamcsapatokat vezényli, de mindenki CIVILBEN! Vezényleti nyelv német, esetleg angol. Gizike, a zászlótendert magára bíznám.
Másodjára. Szóróanyag. Kétnyelvű A/4-es nyomtatvány. Szövege a himnusz, németül és magyarul.

Gamma, mit értetlenkedik. Ne játssza a prolit. A himnusz így kezdődik, Gott erhalte Franz den Kaiser, Isten óvja Ferenc császárt. Szidónia fogja betanítani a csapatoknak. Ezt fogjuk énekelni a hülye nemzeti daluk után. És németül fogunk beszélni egymás közt. Prosztó, Gamma nézze át az első 6 nyelvleckét, mert lesz médiajelenlét. Verstanden? Észrevételek?

9 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Nem igazán látom be, mi hasznunk lenne egy új szimbólum felépítéséből, amikor egyszerűen csak el kell venni a jól felépített régit a hülyék pártjától.

És ha azt mondanánk, hogy a népszavazással a Fidesz meggyalázta a nemzeti trikolórt, ezért használják ők a fekete-sárgát? Jól pofára esne a fospumpa.

Az Új Tavasz Program tetszik. A korábbi félszegeskedés helyett előre, teljes gőzzel, mindent bele.

A reformokat például népszerűsíthetnénk egy látványos kalandfilmben. Legyen mondjuk 300 millió forint a kezdő büdzsé.

Névtelen írta...

http://poll.pollcode.com/2Cqo_result_duplicate

Vizitdíjat akarnak(!) fizetni. Semmilyen kár nem fogja érni az orvosokat. Perselyeket mindenhová és fizessenek.

(Esetleg nem más f.aszával akarják verni a csallánt? Bocsánat! Mester ilyent nem tesz, soha!)

Gizike írta...

Érdekes ez a kettősség magánál. Lajos.

Egyrészt nagyon szép anyagot készített, az Új Tavasz meggyőző program, talán az egyetlen esélyünk arra, hogy kilábaljunk a válságból. Bár nagyvonalúan elsiklott a finanszírozás kérdése felett, de én tudom, hisz annyiszor átbeszéltük már, szóval én tudom, hogy egyrészt a már régóta húzódó robotolimpia megrendezése, másrészt pedig a félkarú rablók meggyorsított üzembe helyezése nemcsak e program megvalósításának a költségeit, de a teljes sopolyabélási autópálya tendert fedezi, sőt, végre nekiláthatunk a Suttyó alatt húzódó vízbázis kiaknázásához és a geotermikus energiával fútött fóliás uborkatermesztéshez is!
Lajos! A maga kezébe helyeztük a jövő kulcsát! Újra érzem az országépítő életerőt, remélem, maga is!

Másrészt viszont van a tanulmányban egyfajta röghözkötöttség, bizonyos megalkuvás, ami a XXI. században már kifejezetten visszatetsző, egy elittől különösen.
Teljesen leragadt egy dátumnál, zászlókat helyez középpontba, mintha valami madár is képbe kerülne, egyáltalán, olyan régimódiak az elképzelései a modern ünnepekről.
Változtasson a felfogásán, Lajos. Tartson lépést.
Nézze, maga még új ember a csapatban, ezért segítek.
Március 9. A Reform Napja
Dolgozza ki.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Magamra vallalom a robotokkal kapcsolatos reszt. Van anyagom a Modern Kepmesekbol.

Gizike írta...

Én maradok az elvi irányításnál. Méghogy zászlótender, hol él ez az ember? Minek néz engem?? Legközelebb majd beoszt a gyulyáságyúhoz hagymát végni??!
Ráadásul az éneklésből teljesen kihagyott!

Csak magának mondom el, KGB, de meg vagyok sértődve erre a Lajosra.
Legyen szíves, viszgáltassa felül azokat a szerződéseket az autópályaépítésről.
A többieknek még ne szóljon. Majd...

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Felulvizsgaltam. Azt tudja, hogy a Lajos, habar utepito mernok, de nem rendelkezik hollandiai utepitesi tapasztalattal?

Marpedig ha jol ertettem a fonokasszony utmutatasat, ebben a felevben holland model van. Teljesen egyetertek. Megjegyzem szerenyen, hogy en mar dolgoztam holland utepitesen, foiskolai tanulmanyaimat finanszirozando.

Gizike írta...

Áh.
Valami visszaélést, sikkasztást nem talált? Anélkül nem tudom megoldani, hogy a maga tanítói képesítését elfogadják, és egyébként sem holland, hanem dán modell van már egy hete, sosem olvassa el a köremaileket??

Más.
Tegnap felkeresett a Sipőcz Sanyi, tudja, a hülyék pártjának gazdasági szakértője, aki a múltkor nyilvánosan leköpte magát a piacon, és azt nyilatkozta, hogy maga ittasan inzultálta az édesanyját, mikor az rajtakapta magát, hogy két teherautóval és utánfutóval felszerelkezve dézsmálja a ribizlitermést.
Na, szóval ez a Sanyi tett egy ajánlatot: fifty-fifty alapon részesednénk egy vállalkozásból, amelyik a vizitdíjautomatákat alakítja majd át csocsóasztalokká, tuti üzlet, már az állami támogatást is megszerezte hozzá (a nagynénje az elitklub pénztárosa).
Viszont cserébe azt szeretné, ha bevennénk a helyi bingó klubba ügyvezető igazgatónak.
Mi a véleménye?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Hahaha, hat persze, hogy sikkasztott a Lajos! 150 millio forintot emelt el a nepszavazasi valasztasi budzsebol! Ezert vesztettunk.

Egyertelmuen a Lajos az egyszemelyi felelos. Maradhat az utepitesnel, de foglalkozzon inkabb talicskak tologatasaval.

Jellemzo a hulyek partjara. Nincs viziojuk a jovorol, csak a piti bizniszeikkel torodnek. Mennyit hozhat ez az otletuk, 10-20 milliot? Mogyoro. Legyen nekik, ha ebbol akarnak elni. Meg egy elit helyen levo csaladi hazra se futja ebbol.

A magam reszerol az adofizetoknek, az uzleti szferanak es nekem kolcsonosen elonyos PPP konstrukcion torom a fejem az autopalya vonatkozasaban.

A szerzodestervezetert utolagos fizetest is elfogadok.

Gizike írta...

Kicsit alábecsüli ennek a biznisznek a jelentőségét, meg a Sipőcz Sanyit is, aztán csodálkozik, ha megint elkapják a ribizlisben.
Mindegy, ha magát nem érdekli a dolog, majd szólok Prosztónak. Igaz, hogy a Sipőczék utálják a fejét, mióta összeszűrte a levelet az Arankával, de az üzlet az üzlet.