2008. március 20.

Hébér-Lopó Lajos
Ünnep már megint

Hülyemagyarok, faszikáim. Még mielőtt azt gondolnátok, hogy csak a Reformok vannak, hát nem. A blogra még nem raktam ki, de szólok:

Vannak ünnepek is. Most konkrétan ez a húsvét.

Most azzal jönnétek, hogy keresztény ünnep így meg úgy.
Mint a karácsony.

Na ne röhögtessetek. Én is ebben az országban élek. Húsvét egy hosszú hétvége meg egy szabad hétfő, kötelező leittasodással és szondáztatással. Normális ember ilyenkor a csajával van, a kutyájával meg a gyerekével játszik.

Nade akkor mi is ez az egész tavaszi cécó a papokkal ilyenkor?

Figyeljetek, elmagyarázom. De már kurvára unom, hogy mindent nekem kell elmondanom, mert senki se olvas utána rendesen. Igaz, hogy a főoldalamról is valahogy elbújt a mithrászos link. Dehát aki csak a képmesék miatt akar fikázni, annak arról nem kell tudnia.

A sztori a következő. Az emberek meggebednek. Ezt lehet szépíteni, a nyugdíjasok általában hamarább (róluk még lesz rajzfilm), az óvodások később. De általában senkinek se tetszik a dolog. Ezért az ember, ez a kreatív állatfajta, kitalálta, hogy a nem is halunk meg igaziból, merthogy a lélek. Balfasz ötlet persze, de legalább gondoltak valamit. Kitaláltak isteneket is, mert ennyire ráértek, meg sok mesét körítésnek. Nem volt házimozijuk, se internetjük.

Olyan spéci isteneket is kitaláltak, akik meghalnak és feltámadnak. Például Oziriszt. A vallástörténet a lopások története. A keresztények csak ápdételték a sztorit. Belerakták a Jézus nevű figurát, aki azt mondta magáról, hogy isten fia (ez már önmagában nettó faszság, jelzem), meg mondott néhány tanítást arról, hogy szeressük egymást, gyerekek, tolerancia, aztán addig pattogott, amíg keresztre feszítették.

Utána meg fellevitált az égbe.

A sztori több helyen is sántít persze. Ott kezdődik, hogy elméletben kurvára nem lehet tudni, hogy van-e isten. De nektek megsúgom, hogy nincs.

De jó, legyen gyereknap a hülyéknek, legyen isten.

De ha már tényleg van isten, és tényleg olyan kurvára mindenható, akkor mért nem tud eljönni mondjuk egy Lancia Thesis formájában? De majd pont emberi alakban jön el. Hihetetlen, de ezt az antropomorf maszlagot kétezer év óta beveszik. Erre a fikcióra alapítanak vallásokat meg egyházakat. Én is tag vagyok az egyikben, pedig csak egy mondatot magoltam be hozzá.

Ez is mutatja, mennyire kell komolyan venni ezt az egész kereszténységet.

És az a baj, hogy elvárják, hogy higyjünk benne. Vagy legalábbis ne merjük hangosan kritizálni. Ezt az orbitális hülyeséget. Mert akkor jön az üresfejű söpredék, aki világéletében süket volt a krisztusi szeretetparancsra, aztán Jézus ürügyén odateszi a maga gennyes hányadékát a blogomba.
Igazából ez a baj a vallással meg a hittel. Túl okos vagyok ehhez, azt hiszem.

8 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ízléstelen babonát terjesztenek így tavasztájt, ez megvan.


Mindez azonban semmi ahhoz képest, hogy a reformátusok még nácik is.

Gizike írta...

"És az a baj, hogy elvárják, hogy higyjünk benne. Vagy legalábbis ne merjük hangosan kritizálni."
Szerintem most téved, Lajos.
Ha így lenne, az valóban orbitális hülyeség lenne:)

Névtelen írta...

KGB,
nem akartam személyeskedni pont a reformátusokkal. Ugyanaz az antropomorf szar. A nácikat meg a homofóbokat direkt kihagytam, meg Semjént is. Hosszú ez a husvét.
H-L-L

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Most már értem, Lajos.
Profi.
Darabonként adagolja, mint tavaly márciusban a Mester, amikor a szcientológusoktól hipp-hopp eljutott a kiugrott püspökökig.
Profi.

Már bocsásson meg, hogy így kiváncsiskodok, de melyik gusztustalan horrorfilmhez fogja hasonlítani a kisgyerekeknek beadott keresztrefeszítést.

Csak szakmai kiváncsiságból kérdem.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike, ne védje ezeket.
Igenis, elvárják, hogy higgyünk benne.

De a TETÜK és résen van és erőt mutat a babonaság minden dáridójánál!

Prosztó M. Beléndek írta...

Gizike, ne hagyja magát!

Ezek a vallási nácik ott menetelnek eszmei síkon minden egyes aspektusában életünknek és fejük fölött bunkósbotként lóbálva a keresztet kényszerítenek arra, hogy higyjünk a Húsvétban és akkor még nem is beszéltünk az egyházak finanszírozásáról, ami egy kardinális probléma és az elitség áldozatos, reformbarát politizálásanak köszönhető, hogy emiatt, meg a hülyék pártjának felelőtlensége miatt nem omlott össze a gazdaságunk!

Na nehogy már megmondják, hogy miben higyjek! Mindenhol ott vannak! Nyomulnak!

A Karácsonyt hagyjuk is, mert mégjobban felidegelem magam!

Boldog nyulat!

Game Over JP!

Gizike írta...

Érdekes ez a felfokozottság hirtelen, kedves Prosztó. Meggyógyult netán?:) Tényleg ilyen keményen nyomják maguknál ott a lakótelepen?

Prosztó M. Beléndek írta...

Nem gyógyultam meg.
16 éve ugyanahhoz a háziorvoshoz járok.