2008. március 28.

Kovátsch Gamma Bertalan
Elitszűrő

Milyen már, hogy mindenki csak úgy beleszólhat?

Vannak elitek és prolik, ezt csak a kretének tagadják. Ti ott lenn, olvasók, nem vagytok se prolik, se kretének, bár az elitrangért egy kicsit még dolgoznotok kell. Például azzal, hogy a blogot olvassátok. Ez a belépő. Aztán később, a magasabb szintre lépéshez majd kérek tőletek valamit. Egyszer.

Most azonban elég legyen annyi, hogy cenzus kell. Jó, a cenzus a dolgok jelenlegi állása szerint nem divatos. Kiment a divatból, mint annyi okos dolog. Az elit nem foglalkozik nemdivatos dolgokkal, ahol a divat, ott az elit.

Ma a tőzsde a divatos.

A tőzsde olyan elit dolog. A prolik nem értenek a tőzsdéhez, megijednek olyan szavaktól, hogy megshortolás vagy kontraktus. Ami azt jelenti, hogy végre egy terep, ahol magunk között lehetünk, ha egyszer a Prosztót sikerül onnan kihajítanunk! Vagy ha megvárjuk, amikor elalszik a nagy árfolyamtábla mögött, ott van ugyanis egy kis kuckója.

Ott végre a kezünkbe kaphatjuk a dolgokat.

Tegyük fel mondjuk, hogy a prolik milliószámra dőlnek be a hülyék pártjának valami proliválasztáson. Számít ez? A faszt se számít. Mert az elit mást gondol és tétjeit inkább a Felelős Reform Pártjára helyezi, melynek árfolyama mindjárt az egekbe szökik emiatt. A Felelős Reform Pártja köszöni szépen a bizalmat és megsokszorozza erőfeszítéseit a prolik megnyerése érdekében. Azzal a pénzzel, amit a tőzsdén nyer, egyszerű lesz. Aztán ha majd a Felelős Reform a prolikat is ... öööö ... meggyőzte, akkor megköszönheti szépen az elitnek a segítséget. Ne gondoljatok itt gusztustalan borítékokra, rendőrök által megkaparintható aktatáskákra.

Tőzsdei tranzakciók vannak és ha egy rendőr kérdezi, akkor long put.

Elitek, a prolik most szembeköphettek minket egyszer, de ez csak egy csata volt. Végül úgyis az elit diadalmaskodik és miért? Mert az elitnek van esze, a proliknak meg nincsen.

Mint mondtam, egyszer kérni fogok tőletek valamit. Annak most jött el az ideje. Készítsen mindenki elő egy szimbolikus összeget. Mondjuk 2-3 millió forintot.

Aztán irány a tőzsde és ne feledjétek: Felelős Reform Pártja. Az egyetlen, az igazi.

4 megjegyzés:

Gizike írta...

Ja, persze.
Tegnap kérdezett engem egy rendőr, mondtam neki ezt a long putot, be is kísértek az őrsre.

Nagyon elegem van már a hülye tanácsaiból, KGB!

Prosztó M. Beléndek írta...

"Készítsen mindenki elő egy szimbolikus összeget. Mondjuk 2-3 millió forintot."

Ezt már ismerjük. Azokból az érdekes, mnidig büntető eljárásban végződő pilóta játékokból.

Meg a vagyonközösséges szektákból, ahol a spirituális vezető a Seychelle-n vesz egy villát, miután a teljes tagság kiitta a méregpoharat, hogy a hamarosan eljövő világvége előtt találkozzon az Alfa Centaurin a Teremtővel.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

A francba, egy kicsit túl nagy volt a hangzavar a felajánlásokkor, felébredt a Prosztó az árfolyamtábla mögött.

Jó reggelt, Beléndek. Kávécskát?

Az elitek megnyugtatására elmondom, hogy Prosztó félelmei alaptalanok. A pilótajátékban tájékozatlan szerencsétlenek pénzét szedik el gátlástalan manipulátorok, itt viszont csak elitek vannak és ugye én, a makulátlan múltammal.

Prosztó csak zavart akar kelteni, a felajánlásokat abba a fehér, nemzetiszínű szalaggal átkötött ládikóba kell dobni!

Mi az a fémpénz a kezedben, prolikám?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Gizike, megoszthatom egy gyanúmat?
Maga azt mondta a közegnek, hogy lóhugy. Nem azt, hogy longpát.

Ismerje be, hogy igazam van.