2008. január 14.

Ferenczy A. Szidónia
Arany János meets szánalmas.hu

Liberális haladó testvéreim, egyesüljetek! Változtassuk a változtathatatlant! Adjunk a konzervatívoknak. Digitalizálódás, cédé, empéhárom, dévédé. Lóháton, ha úgy kéred.



Ez itt - suttyókáim - elitland. Itt a purdé digitális tábláról tanul(?). Toldit meg a neten keresi.
És ha nincs ott, akkor az talán még alibi is lehet a begyepesedett magyartanárnál. Oda is lehet neki zizzenteni, hogy:

"fikidi-figyuzz, mama, legközelebb ne ilyen outdated stuffot toljál már, aminek még webkettő-enébled szájtja sincs. L8R."

Hiába mondja szegény mama a diáknak, hogy a könyvtárban találja Toldit, mert az rögtön visszakérdezne, hogy a "C:"-n vagy a "Windows" alatt.

Kicsit kultúrsokk-érzés kerít most hatalmába. Hogyan lehet az, hogy a karóba húzott tehén országában, ahol az aranybullás politikusok lóháton járnak az ország közepébe gyűlni, hirtelen egy technonemzedék nőtt ki a semmiből? Annyira új, annyira idegen, lehet hogy egyenest Roswellből hullajtotta őket ide az anti-ufó konspiráció, élén a cigarettázó emberrel.
Az ország egyik felén erőt vesz a szentkorona, a másinak meg magyarázni kell a kultúrát. Hogy is volt az régen? Kőbe vésték? Hú, vazze, nem volt elcédéjük? Nem értik szegény 21. századi arcok. Basszus, tényleg nem Király Linda írta a himnuszt?

Kell ám a felvilágosítás a konzervatív polgárnak is, hiszen van konzervatív kultúra. Egyesek persze tagadják ezt, de nyilvánvaló, hogy a drogos, seggiglógó gatyás rapperek nem képeznek metszetet a pogárok kultúrájával. Hiába, szűk látókörű maradi faszok ezek is, beleszáradtak a középosztályba. Teli előítéletekkel.

De itt van a Mester - közöttünk jár. Ahogy jár-kel, megvilágosodást ad mindenkinek, aki az útjába esik. Ő az, aki összeköti az országot, ezt a kettészakadt földi mennyországot. Mert itt már nem csak politikai és gazdasági szakadás van, hanem kultúrális is. Konfliktus lesz ebből, akárki meglássa.

Hogyan is lehetne másképp, amikor az egyik fele - a félufó fiatalság - képzéséhez jővőbeli technológiát használunk fel, webkamerán nézik a robotboncolást a nanotechnológia-órán, közben a másik fél a főzőkanál vagy az esztergapad mellé ragadt. Neadjisten a képmutatás elefántcsont tornyába emigrált. Nincs kapcsolat köztük, lehet még a másik fél létezését is tagadják.

Meg kell hát mutatni mindkettőjüknek, hogy a másik kultúrája is igazi. A nyekergő áriáknak igenis van szövege, a gangsta-rap pedig verslábakon jár kell. Küldetés ez, nemes küldetés.

Régen erre ott volt a történelem- és a magyaróra. Ma már csak a (plazma)tévé van, és persze az omnisciens Mesterünk.

18 megjegyzés:

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Engem a konzervatív kulturánál sokkal inkább érdekel, hogy a jó példaként emlegetett fényképfeltétel ("felteheti a fényképeit"), mire utal. Tudja, a lábujjmutogató leányzó.

Versus Toldi Miklós, ugye.

Ferenczy A. Szidónia írta...

Ezt én már le se merem írni. Persze ez is művészet, nyilván. Mindenesetre Arany Jánosnak bele kell húzni, ha a fiatal nemzedék kattintásaiért versenybe száll a szopóskurvákkal.
Ugye piac van itt is, meg verseny. A kattintás meg kattintás.

Persze érdekelne, hogy a netről vajon az alternatív Toldit töltik-e le többször, vagy az eredetit.

Névtelen írta...

Mi ez a hülyeség, hogy a Mester összeköti az országot? A konzervatívok mucsaiak (kivétel az index közeliek, meg a népszavás Debreczeni), mert dögkutatakat olvasnak, néznek. Össze kell őket gyűjteni egy táborba, minden sarokban, a téridő minden szegletében plazmatvn Modern képmesék megy éjjel-nappal. Amelyik nem bírja, annak fospumpa. Át kell őket nevelni, mert így lemaradnak a Versenyben, nincs mese. Aki meg lemarad, annak az életének semmi értelme, nincs rá szüksége a piacnak. Így hamar le lehetne redukálni a hülyék pártjának szavazóbázisát.

Gizike írta...

Húvazze.
Ezt most nagyon megírta, Szidi kedves.
Milyen öröm már azt látni, hogy termékeny talajba hullottak a Mester gondolatainak nemes magvai!
Két fajta ember él ebben az (hatásos jelzők) országban, a hülye drogoslibsikomcsibuzi techorapper – ezek általában büdösek is! ! – meg az okos másikak vö. elit, rendestirpákember, stb.
Vagy fordítva. Mindegy.
Hát, tirpákok, ezt a szöveget megkönnyeztem!
Árpi! Árpi! Árpi! Szidi! Szidi! Szidi!

Ferenczy A. Szidónia írta...

Őrnagy,
hát nem érti?! Egy csatorna jut el mindenkihez, illetve kettő:
- főblog
- tévé

Most a Mester lett a kapocs, a hiányzó láncszem, látja?

Névtelen írta...

Nem, nem Nedves Szidónia, mert ezek a mucsai,konok,sznob,versenyképtelen,eltévelyedésükben megáltalkodott konzervatívok inkább a dökutakat nézik, nem azt a szuper pártatlan csatornát, ahol a képmese megy. Új médiatörvény kéne: minden csatornán csak Modern Képmese mehet 0-24-ig. Egyből bukná a hülyék pártja népszavazást: 90 % NEM. Maguk túl megengedőek, elnézőek Kedves Szidónia. A Verseny és a Kapitalizmus igehírdetése harcos embereket kíván.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mit akar Margit? Szegeny Szidi tanul szorgosan, erre maga lehordja? A Mester mar kinyilatkoztatta, hogy o liberalis
http://tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/07/coming-out.html
Azt is kinyilatkoztatta, hogy a multba nyihogokkal nem akar kozosseget vallalni.
Szidi rajta van a vonalon. Mit akar meg?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

80*2 perc (valojaban majdnem 3!): az majdnem 3 ora. Reklamokkal 4. Egy csatornat tele lehet tolteni a Modern Kepmesekkel egesz nap!

Azt akarom, hogy ez a vizio lebegjen minden elit elott egesz nap.

Névtelen írta...

Ez kevés, kevés. Nem érti Bertalan, hogy a Verseny hatalmas nagy veszélyben van a hülyék pártja, meg a fospumpa szakszervezetek miatt? Küzdeni csak teljes erőbedobással lehet ezek ellen.
De nem Margit vagyok, téved, viszont nem fedhetem fel kilétem, félek tirpák-admintól.

Névtelen írta...

Na látja Bertalan megy ez. Fejlődik. Igaz nem az összes csatornát akarja, de ez is valami.
A Duna Tv-n mehetne. Azt úgy se nézi senki, csak mucsaiak. És az én adómból megy, + nem tud Versenyezni: holmi művészfilemket a kutya se néz.
Úgyhogy Modern képmesék csatorna harcra fel.
Színház se kell, az se tud Versenyenzi + az én adómból élősködik az is. Minden színházban előadás helyett plazmatvn Modern Képmesék.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ornagyom, Margit besettenkedett noname nikk alatt, neki valaszoltam.

Az a helyzet, hogy Margit nem koveti a vonalat (a mai napig nem jott ra, hogyan lehet megnezni a filmecskeket), ezert van felretajekozodva a vonallal kapcsolatban.

A Mester altal felrajzolt vonalat kell kovetni. Ez a mi munkank es nem is keves.

Gizike írta...

Most mit idegeskedik, KGB, hát mióta szidás ezen a blogon valakit a Mesterrel együtt éljenezni? Maga ezt sose fogja elérni, hiába kapaszkodik.
"Elválasztani az értékeset a gagyitól, a búzát az ocsútól, a jót a rossztól - egyáltalán: választani tudni, nos, az a konzervativizmus."

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Micsoda???
Micsoda teveszmek ezek, Margit!
Meg lett mondva.
A multba nyihogok elvennek meg az oltast is a gyerekektol, csak hogy a Haladasnak keresztbe fekudjenek.

Hol talalta ezt a marhasagot az ocsurol? Egyaltalan, mi az az ocsu? Felteheto az ocsu az Internetre?

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Micsoda???
Micsoda teveszmek ezek, Margit!
Meg lett mondva.
A multba nyihogok elvennek meg az oltast is a gyerekektol, csak hogy a Haladasnak keresztbe fekudjenek.

Hol talalta ezt a marhasagot az ocsurol? Egyaltalan, mi az az ocsu? Felteheto az ocsu az Internetre?

Ferenczy A. Szidónia írta...

Bertalan,
maga mindent kétszer mond, kétszer mond?

Egyébként a meséket lassítva kellene vetíteni. Ez nyilván növelné a műsoridőt, és ha kellően hosszúra nyúlik, még egy reklámblokkal is lehetne oldani. A reklám meg pénz, nő tőle a gazdaság, mindegy ki fizetik, annak húzzák. Tisztára jó az országnak.

A másik pozitív kihatás a begyöpösödött konzervatív jobbermajmokat érinti. Ők ugyanis nem tudják 2 perc alatt átlátni a Mester mélyenszántó gondolatait. Kell nekik az idő, hogy beigyák az üzenetet.

Látják tehát, ez mindenkinek érdeke.

Névtelen írta...

Hmmmm kedves Szidónia, Ön nagyon fejlődőképes. Csak meg kellett adnom a lökést. Bár a jobbermajom kifejezés nem méltó egy elithez, maradjunk a hülyék pártjára szavazónál, stb.

Ferenczy A. Szidónia írta...

Őrnagy úr,
a "jobbermajom" a Mester szavajárása.

http://w.blog.hu/2007/02/14/fortelyos_felelem#c242708

Tehát csak óvatosan nyilatkozzunk arról, mi méltó az elithez.

Névtelen írta...

Húúú, bűnt követtem el, el is menekülök. Mát túl elit vagyok.