2008. január 18.

Ferenczy A. Szidónia
Nálunk mindenből több van

Na, most aztán irigykedhetnek a nyugati országok! Idehaza nekünk mindenből több van. Van több vaságyunk, több szabad kapacitásunk. Több gyógyszerünk, amiből többet eszünk. Többször műtik a magyart, mint a nyugatit! Van mire büszkének lenni.


Már csak egy dolgon kell változtatni! Ez pedig a gyógyulás. A versenyhez ember kell, szálas, vagy legalább egészséges. Ha az ember mégis beteg lesz, hát gyógyuljon meg, de izibe! Ne feküdjön ott össze-vissza napokat a kényelmes vaságyban, lazsálásra itt nincs idő. Vissza a gazdaságba! Termelni, profitot generálni, versenyezni! Nehogymár ott dőzsöljön mindenki a kórházban!
A lustáknak és lassúknak elitországban úgyis hamar vége lesz.

A jó állampolgár nem beteg. Csak fizeti a járulékot, generálja a versenyt az egészségbiztosítók között, ahogy a rendes kapitalizmusban azt kell. Tapossák csak egymást a szolgáltatók érte, hisz nincs nagyobb érték egy olyan fizetővendégnél, aki sosem beteg.



Ha pedig a sors úgy hozza, akkor csak annyira legyen beteg, hogy a szakorvos kikezelje. Lehet oda is járni gyakran, hogy gyógyuljon, de fekvésről szó sem lehet. Nehogy véletlenül valaki megműtse feleslegesen, mert elúszik a profit.

Még egy két év, és tablettával úgyis mindent lehet majd gyógyítani, tehát nem lesz baj. A vaságyakat addigra eladjuk metrósínnek meg bicikliváznak, a kórházakból meg szállodát csinálunk a burzsoá nyugdíjasoknak.

Na, akkor fog bennünket irigyelni a nyugat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Olyan sok vaságyunk van, hogy Gyöngyösön még a folyosóra is jut a kórházban.

Ferenczy A. Szidónia írta...

Ez már a visszabontás jele, kedves Őrnagy. Maguk nem vették észre, de nem az ágy lett több, hanem a kórház kisebb. Minden relatív.

Egyébként meg már csak ezért megérni privatizálni az egészségügyet - úgy értem a verseny fenntartása, sőt növelése mellett másodsorban, persze - hogy a vaságyakkal kufárkodjunk. Mert érték a hulladék.

Megint fontos tény az, hogy így végre sikerül majd a kezeléskvótához igazítani a kapacitást. Így biztosak lehetünk benne, hogy a "sztahanov" (még leírni is rettenetes) sebészek nem fognak majd a kvóta felett operálni, mert nem lesz elég vaságy.

Bonyolult rendszer ez. Persze a hülyemagyar nem látja át, és feszt a fospumpát hallgatja a Mester helyett. De ne féljen, lesz ez még másképp...