2008. január 11.

Kovátsch Gamma Bertalan
Valami még kapirgál a mélyben

Nincs minden elveszve, elit olvasóim. Ez a számból igazán hiteles, nemde? Annyit szidtam-hordtam a hülyemagyarokat, hogy mennyire nem értik a kapitalizmus farkastörvényeit, hogy itt még Kádár mosolyog kedvesen meg ilyenek. Igazam volt, mint mindig, de pislákol a remény is.

Még átlagos, elitbe nem tartozó magyarokban is ott pislákol a megértés szikrája a Versennyel kapcsolatban.

Hiába az elmúlt tizenhét évszázad agymosása. Hiába az egyetlen országos áruházlánc, az Áruellátó monopóliuma. Hiába az, hogy mindenki a főblogról tájékozódik csak. Hiába az, hogy mindenki az Egyetlen Tévécsatornát nézi és Közönséges Mosóporral mos. Hiába, hogy az Egyetlen Tévécsatornán versenyeztetés nélkül készülhetnek el ilyen filmek:



Mindettől a Verseny eszméje nem veszett ki. Ott a mélyben, a csatornákban egy kis, lázadó csoport nem adta még fel és napról napra többen lesznek. Most még csak titokban terjesztik eretnek eszméket hirdető szórólapjaikat, hogy az Áruellátó helyett versenyző áruházláncok is lehetnének, hogy a Közönséges Mosópor egyszerűen büdös és hogy az Egyetlen Tévécsatorna műsora kizárólag a pénzosztásról szól.

Egy napon elő fognak bújni a föld alól a Verseny vérveres zászlaját a magasba tartva és akkor megdőlhetnek még a megrendíthetetlennek tűnő bálványok is.

Például az, hogy mindenkinek ugyanolyan autót kell vennie.

Nincsenek megjegyzések: