2008. január 4.

Kovátsch Gamma Bertalan
Megváltás helyett

Kurvára elegem van a pampogásból! Belépnek a prolik a Mester blogjára és azzal jönnek, hogy a Modern Képmesék egy fos. Mi a faszom kellene már, South Park? Lehetne South Park is, de azok ott Amerikában 20 percet kaptak egy Tanulságra, ez meg itt egy szegény ország, ide csak 2 perc jutott. Ezen felül kukacoskodott a Miniszterelnöki Hivatal és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, így bizonyos poénokat ki kellett húzni. Volt a bolognai részben egy cigány bölcsész, akinek a képzésére felesleges költeni, na azt kihúzták.

Ilyen, Mesteren kívülálló okok miatt van az, hogy a filmecskék nem olyan ütősek, mint lehetnének. Nem a Mesteren múlott, ő tökéleteset alkotott volna, ha a körülmények engedték volna.

Sajnos nem engedték. Másodlagos tökéletességű lett. Ez van tehát, ezt kell rágcsáljátok. Nagyon ideje volt már megmondani a közélet iránt érdeklődő, 14-50 éves korosztálynak, hogy szemetelni nem szabad és a szemetet díj ellenében viszik el.

4 megjegyzés:

Ferenczy A. Szidónia írta...

Kedves gyerekek!
Aki széjjelhajigálja a szemetet, az rossz dolgot tesz. Ha meg mindezt luxusterepjáróból teszi, az meg már a non plus ultra.

De hát én is okosabb lettem ám!

Vegyen mindenki napelemet, szerintem is. Az annyira környezetbarát. Az ugye egyébként is úgy nő, a napelemfán (arboris photovoltaicus), arról kell csak leszedni. Steril módon keletkezik, még véletlenül sem igaz, hogy több energiát emészt fel az előállítása, mint amit az élettartama során megtermel. Nem szabad figyembe venni, hogy egy-egy termék előállítása és szállítása mekkora környezetszennyezéssel jár! Ez ne legyen a mi bajunk, amúgy se értenénk.

A másik fontos információ pedig az, hogy pénzbe kerül a szemétszállítás. De bizony a szelektív szemétszállítás, az meg még drágább. Annyira drága, hogy mindenki ingyen belerakhatja a laposra taposott PET palackjait, amit majd a jóléti állam által eltartott főkefe partnere elvisz újrahasznosítani.
Kedves gyerekek, nehogy azt gondoljátok, hogy ez üzlet! Nem. Nem az. Sokkal olcsóbb saját erőforrással szétválogatni a kakis pelust, a szalonnáspizzát, a sörösdobozt és a tegnapi népszabadságot, minthogy ezirányban motiválnánk a lakosságot. Mert egyébként ez tiszta ráfizetés, úgyhogy az egész recyclingbiznisz nem más, mint egy nagy non-profit kht, ahol csak szociális munkások dolgoznak hobbiból. Mindezt nyilván értetek.

Remélem mindenki megértette az üzenetet. Ha pedig mégis eldobnátok a piros táskarádiót faluhelyen (de nagy ívben, nehogy ráessen a kvadra), akkor ne álljatok meg az aggresszív kislánynál, mert akkor garantált az égés.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Szidi, nem tudom, minek témázik itt a részleteken. Napelem vagy nem napelem, tökmindegy, a lényeg, hogy a bunkó szemetel csak, a nembunkó viszont nem szemetel. Green van, valahogy be kell dobni a trendet, hogy green. A többi részletkérdés.

És mondja, jó üzlet a szemétfeldolgozás? Beszállnék.

Névtelen írta...

Én azt hittem, hogy az utolsó polihisztor Herman Ottó volt, de tévedtem. A Mester is az!
Mindenhez ért, elvégre 80 résznek írta a szövegét 80 témában, 80 nap alatt. Neki kéne vezetnie nemzetünket, nem vitás !!!!

Ferenczy A. Szidónia írta...

a Mester mint polisztirol? bámulatos.

remélem a demagóg egyházakról meg a szent előbőrről is lesz flash animáció a tvben.

de a legjobb egy igazi szcientológusgyalázás lenne.
Kár hogy nem tudjuk a pontos menetrendet...