2008. január 26.

Ferenczy A. Szidónia
Wé világa

Hát a torkomon akadt a beszéd. Persze Margit is megmondta már, hogy több nap mint post, ez most be is jött. Képmese ügyileg van alakulás, kéremszépen.


Legelőször is itt van ez a Dánia - örökké ez a Dánia jön ki a képmeséből. Már annyira, hogy szerintem tuti Andersent is felvették a szövegírók mellé. Lassan már én is azt hiszem, hogy tulajdonképpen tudat alatt dán akarok lenni. Ott bezzeg senki nem falja kétpofára a gyógyszert, örökké bicajoznak, és a polgármesterek koncentrációja sem éri el az egészségre káros

szintet.




Ízlelgetem ez a tökéletes világot, ahol a faluban csak bót van, tudják, a falusi áruház. Ilyen helyre még a tüdőszűrő is gyakrabban jár a postásnál. Rendes országban nincs falun hivatal. Dániában - mámmegint ez a rohadt Dánia - például csak 90 önkormányzat van, gondolom hivatalból sincs egy nagyságrenddel több. Persze ott mindenkinek van internetje, sőt továbbmegyek, ott mindenki 14-50 éves. Nyilván nem gond a csipkártya lepecsételése.
Tutira internetre kötötték már a pecsételőgépet.

Bezzeg nálunk, a 10 millió magyar, az 1 millió kínai és a 23 millió román vendégmunkás hazájában minden más. Én biztos vagyok benne, hogy ezért nem más felel, mint a nép. Az istenadta nép, a prolik meg azok akik a hülyék pártjára szavaznak. Teljesen felesleges írnom, hogy az elit nem felelős ezért, sőt, tulajdonképpen elszenvedi ezt.
Ez nem is lehet máskép, hiszen hétről hétre ezek az emberek kormányozzák kis hazánkat a lakossági kezdeményezésű népszavazások által.

Már már félve gondolok arra, mi lesz, ha megragadja a tömeg az üzenet lényegét? Jönnek majd egy páran, völgyvidéken és hegygerincen át, kézben a tehénamulettel meg a napi betevő blikkel, és sátort vennek minden faluban a hivatal elébe, és tüntetnek. Tüntetnek, hogy tilcsákbea polgármestert. Meg a hivatalt. Meg a többi szokásos tüntetős habitus.
Tulajdonképpen ez hiányzik nekünk, hogy a lakosság vegye kézbe a közig átszervezését, nem?

Most sugallunk. Szánkon lakat, gyúrunk a kommentrekordra. Lesz még ez háromezer, akárki meglássa.

Majd a prolik meg a hülyemagyarok tévés távoktatátásával jó lesz ám odafigyelni, nehogy összekeveredjenek. Végén majd nem lehet őket széjjelválasztani.

Nem úgy a felsőoktatásban. Ott majd kapják a pontokat, erre is, arra is. Én képzetlen vagyok, ezért nem tudom, lehet-e ellensúlyozni egy hibás differenciálegyenletet hármasikrekkel. Vagy hátrányos származással. Sőt azt sem tudom, jó ötlet-e belekeverni a tanulmányi pontok közé a szociális pontokat. Meg mostanában azt se értem, hogy most sokan vannak-e a felsőoktatásban, vagy kevesen. De hát nem is az én bajom ez, igazi elitként én a szegények adójából szereztem diplomát. Nem tettem érte semmit, csak sodródtam az árral.

Bár ha jól emlékszem a jó tanulók akkor is kaptak ösztöndíjat - ezt is biztos a patásördög töröltette el. A többiek meg gályáznak. Hát tudod mit, tőlem gályázhatnak. Csak fizessenek.

11 megjegyzés:

Gizike írta...

Dán akar lenni? Na végre, Szidónia, na végre!
Figyeljen engem, én már fél éve dán vagyok, már háromszor kerültem kórházba a biciklizés miatt, nem könnyű ám két keréken egyensúlyozni állandóan, de megéri! A faluban már félnek tőlem, mikor nekiindulok a lejtőn, az a pár turista pedig, aki erre vetődik, mindig fényképeket készít ilyenkor, az egyiket fel is rakták valami oldalra, de arra mérges vagyok, mert épp azt a pillanatot kapta el, amikor az otthonkám beleakad a küllők közé, na mindegy, a hajam jó volt.

Hol is tartottam…igen! Kifejezett erőssége a postnak, hogy végre hangsúlyosan ráyilágít az egyén felelősségére, hiszen miért is készült a MESTER e remekműve, mi is a kvintesszenciája a Modern Képmeséknek? TE vagy a felelős, fiam (mutogat), úgyhogy ne csodálkozz, különösen igaz ez nálunk,Tirpákbokrétáson, a lehetőségek hazájában, mindenki azt eszi, amit főzött, én például ma rákkoktélt előételnek, utána egy könnyű bifszteket roston sült zöldségkörettel, elitsors.

Két dolgot mondanék azért magának, Szidónia mert felelősnek érzem magam a spirituális fejlődéséért!
Az egyik: Ha megemlít egy postban, akkor legyen szíves a nevemet valami feltűnő színnel írni, 20-as betűnagysággal, az sem baj, ha a betűk foszforeszkálnak. Ne is figyeljen KGB hadonászására, ez nála csak egy kis túlmozgás, nem érdekes.
A másik: a tüntetések önmagukban nem érdekesek, tudja. Eltüntetgetnek a hülye birkák, aszt jól van, bekalkuláltuk, most már kezelni is tudjuk, érti! (hunyorít) A tüntetések akkor lesznek érdekesek, sőt, kifejezetten hasznosak, mikor a dán néplélek felhorgad az idegenszívű szakállas albínók ellen, mikor a dán nép nagyasszonya, a rendespárt ökle fegyveres harcra szólítja fel a rendesdánembereket azon a behízelgő hangján, mikor a Radhuspladsen-en a dánság mibenlétéről szónokolnak begőzölt agyú hordószónokok, no, ilyen tüntetések kifejezetten kellenek az elitnek, ezeket szeretjük, különösen akkor, ha megfelelő párttámogatással zajlanak vö. másik elit.

Prosztó M. Beléndek írta...

Margit, aki sosem felejti el hozzátenni, hogy de.

Ezek az albínó szakállasemberek viszont érdekelnének. Ezek azok, akik felvásárolták Koppenhága belvárosát és akiknek külön 1% körüli érdekképviseletük van a dán Parlamentben (Hesvigjörgenhaus), viszont enenk ellenére Dánia minden társadalmilag fontos minisztériumi tárcáját viszik (Ministeria Edukationssen, Ministeria Gezundjonssen, Ministeria Finansonssen, Miniteria Environssen)?

Mert ha igen, akkor értem magát, tényleg jó hely lehet ez a Dánia.

És miért hunyorítgat, mondja ki, tessék mondja ki, hogy mit tsznek a begőzölt agyúakkal a dán liberális demokráciában?

Prosztó M. Beléndek írta...

elírva: 1% körüli támogatottságuk a dán társadalomban, mea culpa, tájékozatlan vagyok a dán közügyeket illetően

Névtelen írta...

Dánia nem jó példa ,mocskos nacionalisták ,nem vezették be az Eurót.
Azt viszont nagyon jó dolog ott, hogy átszámítva kb. 2000 Ft egy Tuborg, így a prolik nem tudnak inni.

Gizike írta...

Nahát, maga albínózik, Prosztó? Ez egy új dolog magánál, szerintem a gyomorideg miatt van, talán kérje meg a Tirolát, biztos magának is főz valami rostosat, KGB-nek mostanában nincs is gyomorpanasza, csak a rángatózásával nem tud mit kezdeni, azt viszont a Tirola miatt kapta el.
Nehéz dolgok ezek.

Maga minden bizonnyal felköltözött Koppenhágába, hogy ennyire képben van, hisz ahogy az ember sétálgat a belvárosban, egyre-másra szembejönnek vele ezek a szakállasok, plakátokon vigyorognak rá, minden zöldségesre jut kettő, csúnya, arrogáns népség, nem tisztelnek azok semmit, nemcsak a várost, az egész országot felvásárolták, mert egyedüli céljuk a dánság rabszolgasorba döntése. Na persze, ez csak a legendás Kiskunlacháza-Puerto Rico petrence miatt sikerült nekik, de Tirpákbokrétás már feleszmélt, Tirpákbokrétás harcba szólítja a dánokat a petrence ellen!
LE A PETRENCÉVEL! DÁNIA A DÁNOKÉ! AKI DÁN, AZ VELÜNK TART!
Köszönöm a lehetőséget.

Prosztó M. Beléndek írta...

Miért, csak dánozni lehet? Kumiszköpülni?

Minden bizonnyal felköltöztem Koppenhágába.

A szakállasok elnöke, Sven Peresson meg csak viccelt, amikor azt az ominózus felvásárlós megjegyzést tette. Meg az ex-dán miniszterelnök, Peter Utelagazassos sem ingatlanbizniszben tárgyal kinn. És mekkora hülyeség mán, hogy felvásárolták a belvárost, ja. Kérdezzen mán meg egy koppenhágai dán ingatlan ügynököt. Meg a plázassonokat sem ők építik.

Kellemetlen, hogy ez az igazságsson. Ez vansson.
Ezt képviseli a dánoknál az a bizonyos 1%.
És nem, ez nem olyan, hogy az utcán látszik, meg plakátolnak.

Bár, 2004-ben plakátoltak eleget és most is fognak. Úgy adódott, hogy az egészség biznisz is ennek az 1%-nak jut, érdekesson.

Nyissa ki a szemétsson...

Ha ez magának albínózás, akkor tájékozatlansson teccik lenni.

Übernagyonsson.

Tudja, a Mester is megmondta. Okosan lehet.

Szóval, hogy kell az agyamentekkel bánni? Dózer?

Gizike írta...

Na, idefigyuzzon.
Kifejezetten a maga kedvéért lopóztam fel megint a blogra Komár Lászlónak öltözve és folyamatosan szteppelve, fondorlatosan kijásztva ezzel a biztonsági őrök figyelmét, ami, lévén sem különösebb ok, sem külünösebb cél nem vezérel, viszont szteppelni baromi fárasztó ezeken a rohadék lépcsőkön, mindenesetre megmagyarázhatatlan, ám kétségtelenül túlságosan jóságos magatartás tőlem, nem is értem, ez valami beidegződés lehet. Idáig érti, amit mondok?

Dán dánozhat. Mélyüljön el ebben a mondatban. Amúgy már ezerszer előadtam anno.

Nem biztos abban, hogy felköltözött? Margit, ahol tud, segít! Hol van most? Nézzen ki az ablakon. Mit lát? Nagy házak, sok autó, neonreklámok? Nézze meg az utcatáblát, ellát odáig? Nincs utcatábla, és három tehén legel a ház előtt? Ön még nem költözött fel, vagy ha mégis, jelenleg Tirpákbokrétáson nyaral.

Meglehetősen mélyen beásta magát az albínókkal foglalkozó legendákba, ami elgondolkodtató lehetne, de negem ez köztudomásúlag fáraszt, inkább csak rácsodálkozom tehát a dologra, ha megbocsát. Így könnyebb, mondja? Ezekkel a magyarázatokkal?

A szemeim gyilkolnak, ha nem tudná, ezért inkább becsukom őket:D

Prosztó M. Beléndek írta...

"Meglehetősen mélyen beásta magát az albínókkal foglalkozó legendákba, ami elgondolkodtató lehetne, de negem ez köztudomásúlag fáraszt, inkább csak rácsodálkozom tehát a dologra, ha megbocsát. Így könnyebb, mondja? Ezekkel a magyarázatokkal?"

Mag nagyon tájékozatlan. Félelmetes. Valaki, aki Pesten mozog.

Nem, aranyoskám, ezek nem legendák. Ezek pénz-, tőke- és ingatlanpiaci tények. Tudja, én ilyen területen dolgozom. Meglehetősen a reáloldalról nézem a dolgokat.
Olyan köztudomásúlag mélymagyar sajtóorgánumok szenteltek ezeknek a befektetéseknek több oldalas cikkeket, mint pl. a HVG, minden újság napokig boncolgatta Peresz kijelentését. Még a maga által bizonyára olvasott index.hu is foglalkozott vele. Nem egyszer. Az, hogy az a bizonyos politikai tömörülés hogyan fonódik össze ezen ORSZÁG (mert országról van szó, nem emberekről) befektetőivel, az már sokkal inkább a legendák birodalma, azért vannak olyan érdekes dolgok, mint amikor kettős állampolgárok kampámnyolnak a kettős állampolgárság ellen.

Hja, a politika a pénzről szól.

Ha ez magának zsidózás, akkor maga nem tiszta.

És még finom voltam.
És most megkímélem befektetői csoportok, ingatlanbefektetések és személyes élmények ecsetelésétől, maradjon meg a New York - Tel Aviv tengelynél.

Kezitcsókolom. A szemeit nyissa ki, többet lát.

Gizike írta...

Ez most hosszú lesz, elnézést.
Teljesen feleslegesen amúgy, hisz vszleg el sem fogja olvasni vagy válaszra sem méltatja, fals moralizálásnak tartja, az pedig sosem érdekelte magát.:)Hogy mégis válaszolok, az már tényleg csak valami belső késztetés, maga engem most baromira megdöbbentett, tudja, ezért lehet. És azon is nagyon csodálkozom amúgy, hogy KGB nem is reagál erre a mostani vitára, minden bizonnyal nem érzi a szükségét még pár megjegyzésnek sem. Ugyan a kutyát sem érdekli ez már, de ím itt a bizonyíték, hogy milyen helyesen döntöttem anno, hogy kiléptem a blogról:)

Először is szögezzük le, hogy egy kormányellenes (vagy akármilyen) tüntetésen zsidózni, sőt, hangsúlyosan zsidózni, listákat készíteni zsidó származású emberekről, miegymás, megengedhetetlen dolog az én felfogásom szerint, és most nagyon finoman fejeztem ki magam. Ezt írtam az első kommentemben, és erre hozta fel Ön azokat a példákat, amikre mindjárt reagálok majd, lévén azóta is kitartóan ismételgeti őket. Azzal, hogy az én megállapításomra ezeket a példákat szükségesnek érezte felhozni, tulajdonképpen azt állította, hogy ez a zsidózás nemcsak, hogy megengedhető, de jogos is.

„Mag nagyon tájékozatlan.”
Lehet, hogy az vagyok, Prosztó. Ez a téma ugyanis sohasem érdekelt. Baromira nem érdekel, hogy milyen nemzetiségű v. vallású emberek, vagy milyen országból jött emberek vesznek részt a különböző gazdasági folyamatokban. Ez nyilván rossz magatartás tőlem. Nem tudom ugyan, hogy miért, de nyilván az.
Egyáltalán nem vagyok képben, milyen nemzetiségű cégek, mittomén érdekeltek a vegyiparban? A mezőgazdaságban? Az autópályaépítésben? A nehéziparban? Az élelmiszeriparban? Informatika? Gyógyszeripar? Hogyan oszlanak meg a legfontosabb befektetők és tulajdonosok vallási v. nemzeti hovatartozás szerint? Mikor, és miért készültek erről statisztikák?
Elfogadom magától még azt is, hisz nyilvánvalóan tényekkel, kimutatásokkal tudja alátámasztani, hogy az ingatlanüzlet izraeli üzletemberek kezében van. Csak nem értem, hogy miért fontos ez. Miért, mi lenne más, ha pl. osztrák v. japán kézben lenne?

„ Az, hogy az a bizonyos politikai tömörülés hogyan fonódik össze ezen ORSZÁG (mert országról van szó, nem emberekről) befektetőivel, az már sokkal inkább a legendák birodalma, azért vannak olyan érdekes dolgok, mint amikor kettős állampolgárok kampámnyolnak a kettős állampolgárság ellen.”
Nos.
Bizonyos tömörülés összefonódik. Rendben. Minden törvénytelenséget fel kell tárni, meg kell büntetni.
NINCS JELENTŐSÉGE ANNAK, HOGY MILYEN NEMZETISÉGŰ V. VALLÁSÚ EMBEREK KÖVETIK EL.
Hangsúlyozni ezt a nemzetiséget, nem csupán a törvénytelenséget ostorozni, hanem magát a zsidókat, a zsidókkal kapcsolatos vérgőzös szónoklatok mentegetésére felhasználni, az zsidózás, legalábbis az én felfogásom szerint.
Nem, nem az a probléma, ha megállapítják ezt a nemzetiséget, mikor az összefonódásról, törvénytelenségről folyik a csevely.
Az a probléma, hogy a tüntetésen elhangzottakat ezzel indokolják. Az a probléma, ha kizárólag ez az egyetlen összefonódás, amit ostorozni muszáj. Az a probléma, ha azért, mert történetesen zsidók szerepelnek a történetben, probléma van. Az a probléma, ha fontos az, meg kell állapítani azt, hogy „ezek zsidók”.


„Hja, a politika a pénzről szól.”
Egyetértünk.

„Ha ez magának zsidózás, akkor maga nem tiszta.
És még finom voltam.”
Köszönöm a jóságát:)

Kezitcsókolom. A szemeit nyissa ki, többet lát.
Ugyan, minek? Lát Ön helyettem is, és megmondja, mit és hogyan kell látni, milyen következtetéseket kell levonni. Meg sem rezdül, tántoríthatatlan.
Erőt, egészséget!:)

Prosztó M. Beléndek írta...

No, elöljáróban elmondom, hogy nem fogom végigolvasni ezt a hosszadalmas gejl frázistömeget.

Na, ide figyeljen. Nem leszek túl moderált, de próbálok finom maradni.

Először is.

Ahol halmozódik a szar, ott megjelennek a radikálisok. Többször megbeszéltük. Egyre többen lesznek, egyre kidolgozottabb érvrendszerekkel.

Bátorkodtam erre rámutatni, mert ez nem magától van, minthogy okok igenis vannak. Gazdaságiak, politikaiak.

Amiről én beszéltem, az valós és létező jelenség; szalonfajvédők szemében persze lehet, hogy zsidózás, dehát a szalonfajvédők nem sokat tesznek hozzá ennek a társadalomnak a boldogulásához. Hogy illeszkedjünk a neoliberális, mindent pénzben mázsáló szemlélethez. Khm.

Tehát mentegetés. Kedves Margit. A halál mentegeti a "vérgőzös" tüntetőket. Engem rohadtul nem érdekelnek a tüntetők, sem pro, sem kontra.

A tüntetők kórtünet, és nem a probléma maga.

Szabadjon rámutatnom arra, hogy ha valaki menteget, kézzel lábbal, aki rászól másokra, akinek a mondatainak a második felében ott van mindig a "de", az maga.

Ne mosson bele más reál szektorokat a beszélgetésbe, konkrétan azokról a területekről beszélünk, amiket említettem. Pénz, tőke- és ingatlanpiac. Főleg az utóbbi. Dokumentáltan, valósan. Vita témája lehet, hogy ez mennyire jó az átlagmagyarnak. Ha már statisztikákat keres, igen, a nemzetközi tőketranszferek dokumentáltak. Ágazati szinten is. Az MNB gyűjti össze az adatokat a gazdálkodóktól a havi fizetési mérleg adatszolgáltatás keretében. De egyébként sokkal egyszerűbb statisztikák is vannak az adott ágazatban működő cégeknél. És hogy van-e annak jelentősége, hogy a tőke honnan jön? Van. Mert a tőke nem vegytiszta természetű.

Pénz és politika, mint már leszögeztük, ugye.

Már milyen felelősségrevonásról beszél, kedves Margit? Freudi elszólás? Az ön fejében a befektetés összemosódik kis hazánk nagy rákfenéjével, a gazdasági bűncselekményekkel? Nem, itt most csak befektetésekről volt szó. Ja, értem én, hogy maga is tudja, hogy az úgynevezett SZDSZ létszámához és társadalmi képviseletéhez képest mennyi korrupciós kárt okozott már, csakhogy MOST nem erről volt szó.

De a meglátás jó. Pirospont.

Tehát, nem korrupcióról, hanem egyfajta indokolatlan előnyszerzésről, felvásárlásról van szó, minthogy az a bizonyos elnök úr ki is mondta, és aminek következménye nem is lehet, ne is legyen, hisz akinek pénze van, az felvásárol, akinek meg nincs, az megélhetési bűnöz, ugye.

Márcsak azért sem mentegetek én, mert piszokul nem érdekel ennek az országnak semmilyen társadalmi folyamata, ezt sikeresen kiölték belőlem, mint ahogy a nemzeti büszkeség minden formáját is.

Ami itt történt, az az, hogy csinált megint egy fals gúnyolódást, összmosva egy csomó mindent a "vérgőzös tüntetőkkel", minek utána én elmondtam, hogy mi is nagy büdös valós magyar helyzet etéren. Politikai összefonódásokról is szót ejtve.

Hát, ennyit az összefonódásokról. Mi is van még?

Magyarozás, kedves Margit. Tudom, hogy vicces heherészve kumiszköpülni, és magának szabad is, de ne tegye. Ne magyarozzon. Nincs rá szükség. Annak a csepp eltaposott nemzeti öntudatunknak (az nem káros ám, tudja, a nemzeti érdekképviselet arra építene) nem hiányzik.

Szóval, aszongya, hogy meg van lepve. Oszt min van meglepve?

Miért kéne KGB-nek írnia? Miből gondolja, hogy KGB magával ért egyet? Miből gondolja, hogy bárki magával ért egyet? Mi szevedett itt most csorbát, ami ellen fel kell lépni? Miből gondolja, hogy itt most különböző vélemények vannak?

Nincsenek különböző vélemények, van a valóság és az, amit egy gúnyolódáson kívül mást fel nem mutató ember mögé gondol.

Fölösleges ide válaszolnia, nem fogom hosszú ideig megnyitni a blogot.

Viszlát.

Gizike írta...

Csak remélem, hogy voltak ennek a vitának olyan részei, amiben páran velem értettek egyet. Lehet, hogy nem voltak.

A blog eredendően gúnyolódásra nyitódott, háborogni azon, hogy gúnyolódtam itt, értelmetlenség.

Minden mást már elmondtam a dologról fentebb, nem kívánok és nem is érzem szükségét többet hozzátenni.