2008. január 15.

Ferenczy A. Szidónia
old-skool szakmák, szevasztok!

"A szög miatt a patkó elveszett,
a patkó miatt a ló elveszett
..."


Nem kell ide kovács. (se handlé, se szódás, se képkereskedő). Majd az internettel fénysebességgel patkolunk. Nem rakétatudomány ez. Én egyszerű nő létemre számítógéppel horgolok. A gázos mainframe-mel javítja a vízvezetéket. A szakács meg internettel főz, rakott szpemet szpájverrel. A'la Javascript.

Eddig úgy volt, hogy minden gyerek tudta már nagycsoportban, hogy mi is akar lenni. Lakatos, asztalos, kőműves, esetleg igazgató, netán fospumpa. Aztán odament az iskolába és megtanulta. Élte utána boldogan gondtalan életét.



Na most minden más lesz, a régi gyakorlatot végkép eltöröljük. Elitország nem ragad bele a múlt középszerű mocsarába.

Mindent megtanulunk az isiben, amit kell. Gondolom digitális táblákról, mert a kréta az már full ciki. Tudunk magyarul, külföldiül és internetül. Amit ott nem szedünk fel, azt megtudjuk a magyar rémmesékből. Ha már értünk internetül, akkor irány a főblog, a desztillált igazságok soha ki nem apadó tárháza.

Addig elcsövezhetünk ott vidáman, amíg nem találnak fel valami nekünk tetsző szakmát, tanfolyammal, álláslehetőséggel zusammen. Akkor tanulunk, dolgozunk, értéket termelünk az országnak. És még a nagymamánk is büszke lesz ránk. Persze azt majd biztosan nem tudja megmondani, hogy mit is dolgozik az ő kisunokája, de attól még szerethetjük őt.

Csak azt tudnám, hogy van-e már elittanfolyam. Oda szívesen beiratkoznék én is.

Nincsenek megjegyzések: