2008. január 17.

Kovátsch Gamma Bertalan
Ne azt kérdezd, mit tehet érted az állam

Méghogy a Mester propagandafilmeket írna? Egy nagy büdös lófaszt. A Mester csak kimondja, amit az összes elit kimondva szeretne látni.

Például azt, hogy ugye, milyen jó dolog az adó.Örüljenek a prolik, hogy fizethetik. Most bezzeg rinyálnak meg nyivákolnak, hogy így az adó meg úgy az adó, de ha nem lenne reggel pogácsa a közértben, akkor bezzeg rájönnének, mennyire jó volt nekik adót fizetni!

Figyelitek, milyen ravkósan fogalmaztam?

A prolik örüljenek csak, hogy adót fizethetnek. Ennél már csak egy nagyobb öröm van: befizettetni az adót mással. Az elitek kedvezményes adót fizetnek, az örömük is kedvezményes.

Loptátok már ki valaki kezéből a pogácsát?

Hogyhogy nem? Ilyen élhetetlen bandát még a világon nem láttam! Azonnal nyomás pogácsát lopni, most rögtön! A gyengébbeknek elmondom, hogy a lopott pogácsának jobb az íze, azt kell érezni.

Így van ez az EKHÓ-val is.

4 megjegyzés:

Ferenczy A. Szidónia írta...

Bertalan,
én már kezdek rájönni a lényegre. Ezek a mesék egy alternatív univerzumról szólnak.
Másképpen az autópályákról (meg a nagy, mindent behálózó adócsövekből) kicsi bekötőutak (leágazó csövek) vezetnének az elithez.
És nem pogácsa hullana belőle, hanem Deák Ferenc és Szent István párban.

Ferenczy A. Szidónia írta...

Ja, és nálunk a cső az nem input, hanem output.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ejnye, Szidi, en itt dicserem magat Margitnak, hogy mennyire rajta van a vonalon es meg ezt se tudja?

Ezek a mesek egy boldog, gazdag, kapitalista Magyarorszagrol szolnak. Ezt nyilatkoztatta ki a Mester.

Olyan orszagrol, ahol az emberek szeretnek adot fizetni, mert tudjak, hogy adofizetes nelkul nincs pogacsa. Pogacsa nelkul pedig ehezes van, az meg nem jo.

Koveti a Mester finom csusztatasait, ami miatt o a Mester es nem mas?

Ferenczy A. Szidónia írta...

Megvan! Az "Új Magyarország"-ról beszél?

Az bennem van. Illetve remélem. De a Mesterben tuti van egy, de jó neki! No, hát nem könnyű egy kis pontnak megérteni elsőre a mondanivalót!

Egyébként észrevette, milyen szűkszavú a Mester manapság? Baromi sokat kivehet belőle ez a napi két perc. Bele se merek gondolni, mi lesz itt 40 (negyven!) hétig, amíg a mesék mennek. Semmi írás, semmi blogolás... remélem nem ég ki ilyen gyorsan.