2008. január 5.

Ferenczy A. Szidónia
Burzsoá nyugdíjasok

"Titkosított bankszámlámról

hová tűntek a dollárok?
Télen szenet lapátolok -
Burzsoá nyugdíjasok!!!!"
(Burzsoá Nyugdíjasok: Burzsoá nyugdíjasok)



Hát ez lett feleim, végetért a green. Fogyasszunk! Mindenki! Még a nyugdíjasok is! Éreztem én, hogy van valami suskuss a dologban, mármint ezzel a GDP növekedéssel, illetőleg nem növekedéssel kapcsolatban. Nyilván nem tud nőni az a fránya össztermék, ha a fő vásárlóerő kiesik a gazdaság vérkeringéséből!

Nincs mese, vissza kell őket integrálni. Hogyan? Hát nemet kell mondani a fazékra!
Ha telefonál a nyugdíjas-kerítő-operátor, hogy lehet utazni, azonnal említsük meg, hogy edénymentes pihenést akarunk, kerül amibe kerül.

Hoppá. Ez nem jó, hiszen a potenciális nyugdíjasok pont nem potenciális képmese-nézők. Mert egy legális nyugdíjas már elmúlt 50, az meg már nem célcsoport.
Próbálom megragadni a rejtett mondanivalót, de nem megy.
Talán ez egy új gazdaságserkentő dolog lenne, egyfajta iránymutatás. Be kell tölteni a keletkezett űrt a piacon. Mert hát hogy van az, hogy a nyugdíjas költene, de nem tud, mert már tele van a kredenc meg a kamra új fazékkal, máshogy meg nem tud nyaralni. Még a végén rajtuk marad az a tengersok pénzük.

Most már csak azt kell kideríteni, hogy melyik országban élnek ezek a burzsoá nyugdíjasok, mert akkor megalapítom az ottani garantáltan fazék- és turmixgép-mentes utazási irodámat.


4 megjegyzés:

Gizike írta...

Na jó, először is töredelmesen bevallom, hogy még egyetlen darabot sem láttam a Modern Képmesékből, de ez nem is fontos, ideológiailag vagyok annyira megalapozott, meg elit is, az ráadásul mindenhogyan, hogy simán nyomhatom az egyedüli tutit.
Ezt a mondatot mindenki értette? Na.
Nálunk, Alsó-Tirpákoson egyébként már egy emberként rég nemet mondtunk a fazékra, bio-ban utazunk, ezt csak közbevetőleg.
Ma is baromi hideg van, figyelik?
Ja, a tuti, az meg majdnem lemaradt:
Maguk itt hülyék.
Ezt a szerencsétlen országot két dolog húzhatja ki a fosdágványból, amiben ezer éve tapicskol, az egyik a robotolimpia, a másik pedig ez a rajzfilmsorozat.

Névtelen írta...

Megfeledkezett a neutronbombáról, noname.

Prosztó M. Beléndek írta...

Shitpickle!

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Betettem a videót a látókör szélesítése végett.

Margit (noname), tudja, hogyan kell lejátszani? Azt a háromszöget kell középen megnyomni.