2008. április 25.

Bauer
Fuccs neki


Van egy rossz meg két nagyon jó hírem, melyikkel kezdjem?


Rendben, jöjjön elsőnek a rossz:
a Modern Képmeséknek annyi, itt a vége, finito, fuss el véle. Fantasztikus dolog volt csinálni, legalább annyira mint kormányozni. Az Úrtól kapott anyagokból megismerhettem, milyen is lehet az, dehát más kormányozni és más meséket írni. Nekem az utóbbi megy jobban. Mindenesetre a 80-ból 76 rész lett és kizárt bármiféle folytatás, a projekt ki kell mondanom: befuccsolt. Kiürült a kassza és a producer elárulta, mérhetetlen volt a nézettsége is. Mostmár bevallhatom nyugodtan azt is, eredetileg a Hülyékpárti szociális népszavazásnak a megakasztására készült, de a pontagyúak és a prolik inkább a Barátok Köztöt és a fémszázasokat választották. Bekaphatják. Flóri Anna és az MTV is, akik miatt pedig az MK weboldala lett olyan mint egy használati utasitás, érthetetlen és kurva unalmas.

De akkor következzenek a jó hírek:


Kifizettek. A Modern Képmesék pedig nem halt meg, csak webkettes lett, át lett költöztetve saját kezűleg ide, utóbbi időben úgyis belejöttem a költözködésbe. Nekem is új otthonom lett. Hogy ki fogja ott őket megnézni? Nem tudom, nem is izgat, majd a fiatalok, ha nagyon unatkozom kommentelek oda is. Meg eleve tőzsdézek és egy új könyvön dolgozok, ezek kötik le a figyelmem, szóval sorry me.

A másik örömhír: az Úr régi blogja is befuccsolt, de az sem végleg, csak átköltözik egy új webkettes helyre, elitek között most ez megy, épp Május elsején nyit majd: itt.

Énekszó és tánc köszöntse.

(A fospumpának nincs blogja, a webtvje rakás szar és nem lesznek előrehozott választások, erről meg ennyit)

23 megjegyzés:

eN írta...

Meg van remeny! A Mester megnyilatkozott nekunk:
http://plastik.hu/2008/04/25/modern-kepmesek/#comment-37676

eN írta...

bocs elrontottam a linket:
http://plastik.hu/2008/04/25/modern-kepmesek/#comment-37676

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Egy újabb könyv!
Micsoda hír!
Meg vagyok győződve róla, hogy ez felül fogja múlni mind az Eljövetel, mind a Képmesék sikerét is!

Ha ez egyáltalán lehetséges.

És hogy az érettségizők megkapják a képmeséket DVD-n!
Hogy ez mekkora ötlet!

tölgy írta...

Láttya-láttya Bertalan, akkor magának is érdemes lesz megpróbálnia az érettségit. ÉS akkor elit lehet. Annak se nincs több, vagy ha van, hát a Tangón vette.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Érettségi ...
Régi álom ...

De lényegre!
A mai világban egy jó szakma többet ér, mint valami francos papír.

Megmondta ezt a Mester is és én az ő iránymutatását követem.


Ebből a fiúból pap lesz.


Kotrógépkezelői pályára készülök.

Névtelen írta...

Ejnye, most már manifesztálódom és megjegyzem: ha a Mesternek a piacon kellene megélnie a tudásával, nem peniglen állami pénzekből, nem én és a dán vaj, hanem a hidrogénezett növényi olaj lenne a társa.
Mester és Margarinja.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Ejnye, Margarita, hiszen piaci cégnél dolgozik, ahol ő a főmunkatárs.

Van joga osztani az észt a piacról.

Névtelen írta...

Gamma,
Ha a nagy nézettségű kereskedelmi csatornákban mennének a spotok, akkor nem lenne fájdalmam, hogy néhány szirmomban ő is gyönyörködik. Azokat az embereket kellene meggyőzni a piac szépségeiről, és ott, akik és ahol sokan vannak. És ez nem az m1. Azt kevesen nézik; imigyen szinte kidobott pénz az egész, nem fog fialni. A DVD már jobb ötlet.

És Bertalan, óvatosan a szavakkal: "A mai világban egy jó szakma többet ér, mint valami francos papír."
Tudja maga, hogy most magamra vettem a "francos papír" kifejezést? Öntől minden kitelik, annyira rébuszokban beszél néha. Agresszíven remélem, nem azt akarta mondani, hogy a részvénytulajdonosok és pénzspekulánsok (papír, igaz??? tudtam!) kevesebbet érnek, mint egy kézzelfoghatóan "hasznos" tudással rendelkező személy, például egy kotrógépkezelő vagy szakács. Ha nem lenne bányatársaság, lenne-e szükség kotrógépkezelőre? Az hiszem, körbetelefonálom az elit talpnyalóimat, hogy önt kotrógépkezelőnek ne alkalmazzák sehol. Kotróggyon más pályára. Talán ott még sikeres lehet.

Gizike írta...

Margarita.
Aham.
És mi a véleménye a demokráciáról?
(feszült figyelemmel néz)

Névtelen írta...

Gizike, nem tudom, hogy miért kérdi, de miért ne válaszolnák: az a véleményem, amit Ön kíván. Egészen addig, míg magjaimat tova viheti a szél, újabb margarétáknak adva életet a piacon, bocsánat, mezőn.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Margarita, maga valóban az elit tagja.
Bementem a tanfolyamra, hogy életemben először kotrógépre üljek, erre egy papírral vártak, hogy nem vagyok alkalmas. :-( Lúdtalpam van és ezért nem vezethetek kotrógépet. :-(

Óvatosnak kell lennem magával.

A vízió szerint mindenki tulajdonos és mindenki tőzsdézik. Ezt nem is értem, miért nem énekelte meg a Mester. Ez a Szocializmus 2.0 (vagy 11.0, valahol elveszítettem a fonalat az inka szocialisztikus társadalom körül). Tiéd a gyár, magadnak építed és egyben te vagy a kizsákmányoló osztály is.

Marad azonban a papírral rendelkező értelmiségi RÉTEG és a széles néptömegek.

Na most az előbbiek nem lehetnek többen, mint 20%.


Orszagtervező

Névtelen írta...

De kérem, Bertalan, ön félreért, és túl sokat képzel rólam. Csak az nem tetszett, hogy burkoltan gúnyol. Az ilyet nem tűröm, hiszen ha én nem virágozom, akkor a kotrógépkezelők sem tudnak hol dolgozni. Én szükséges vagyok, és az Elit is, aki engem kezel, gyűjt és továbbkezel. A nemelit még szükségesebb, aki az Elittel egyetértében, gondos kezeivel és esetleg hamvaival növeszt, de esetleg csak alulról szaglászik. Így kerek a világ.
Tudja mit? Próbálkozzon újra a tanfolyamon. Talán most már nagyobb sikerrel jár...

Megjegyzem, hogy az Elit akarata szerint nemsokára valóban mindenki Új Tulajdonos lesz! Ebből haszna ugyan nem sok lesz, de sok kicsi sokra megy.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Margarita, nem tudom, mit gondoljak magáról. Elolvastam az írását és elszégyeltem magam, hát tényleg, én itt gúnyolódom egy szépséges virágon, micsoda faragatlanság ez. Amire ide jutottam, remegni kezdett a föld és egy kurva nagy kotrógép állt meg a ház előtt "gyere te is kotrógépkezelőnek" felirattal.

Kiderült, hogy a lúdtalpas história tévedés volt. Most megyek is. Régi álmom teljesült.

Állítólag gyorstalpalón érettségit is kapok. Utána írhatok is lapokba.

Ne mondja, hogy magának ehhez semmi köze.

tölgy írta...

Azt olvasom a Rejakcijón, hogy a Mesterük nem szereti magikat. Ez meg hogy lehet?
Nincs még ideje az önvizsgálatnak? Tékozló cúna fiukák!

Névtelen írta...

tölgy, most hogy ketten vagyunk.

Birtokomban van egy 2007-es hangfelvétel, amin KGB titkos magánnyomozókkal - hackerekkel üzletel, akik a Mester blogjának születése óta azt figyelik, hogy ha bárki kritikát mer írni róla, annak irását-oldalát, súlyosabb esetekben magát a célszemélyt is elnémitik-eltüntetik (volt már rá példa)

Azt aki pedig másolja v jobbat ír a Mesterről megpróbálja majd egy saját szavaival élve a "kettős identitású" blogjára felvenni, ahol majd ellehetetleniti őket, és ha kell cenzorálja vagy lebutitja posztjaikat. A kommenteket sokszor ő irja mások nevében is és több álnéven is felbukkan, hogy bebiztosítsa a jól felépitett projektet.

Kérem kezelje ezeket az infókat bizalmasan.

Hébér-Lopó Lajos írta...

nohát, KGB,
hogy feltűnt itt ez a Margarita Lóvé.
Lehet, hogy vannak elitek, akikről még nem tudtunk?


Amúgy meg fusson, siessen érettségizni. A köztársaság válságban van, kellenek a megbízható emberek a sajtóba.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Tölgy, ne higgyen ennek.
Hát nem látja?
Bauer néven maga György Péter blogol nálunk.
Igen, gyenge voltam. Először ellenálltam, de megzsarolt.
Azt ígérte, hogy ha blogolhat a médiafelületünkön, akkor nekem nem kell internetadót fizessek, csak Gizikének. Én Gizike nevében vállaltam az áldozatot, kizárólag a blog fennmaradása érdekében.

Most, hogy mindent tud, döntsön. Mi az erkölcstelenebb, gyengén engedni az erőszaknak, vagy maffiamódszereket felhasználva zsarolni és fenyegetőzni, ami a lehető legerkölcstelenebb dolog?

Maga dönt.

Kovátsch Gamma Bertalan írta...

Mi az, nem örül?
Ha ideszokik, még blogolni is meghívom.
Mert a már meglevő bloggerek, ugye ...

Na nem akarok személyeskedni, érti itt mindenki, hogy maga nem ír eleget, ezért próbálom zsarolni.

Képzelje, annyit kezelek kotrógépet, amennyit akarok, de az időm eléggé ki lesz töltve. Állítólag "felépítenek". Én leszek a kotrógépkezelőből lett sztárblogger megmondóember.

Érti, hogy mit akartak ezzel mondani?

Hébér-Lopó Lajos írta...

KGB,
éppen hogy örülök. Nem látszik?
(örül)
Na jó, az öröm nem látszik mindenkin úgy, mint Gizikén. Rajtam pl. alig.

Írói válságban vagyok amúgy. Maga még jól jár azzal a gépkezeléssel. Abban vannak élmények. Most tervezek egy mediterrán utat, hogy feltöltődjek.

Nem, se tengerpart, se homok, se Gizike.

Mit is akartam. Ja, megvan. Érvényesíttetnem kell az érettségim, mert hamarosan lejár. És nem akarnám újracsináltatni. Még belekérdeznének a Web2-be, aztán kivágnának.

Hébér-Lopó Lajos írta...

Ja, tudom.
Igenis szükség van az alulról jött megmondóemberekre. Ne már hogy mindenféle bölcsészek meg jogászok osszák az észt. Legyen úgy, mint a tévében.

KGB, lesz popzenei rovata is?

(sose tudom, melyikek az épp divatos vidám dalocskák)

tölgy írta...

Kipróbáltam a fospumpát.
Hát, szar ügy.

Névtelen írta...

Tölgy,
mi az, hogy "a Mesterük nem szereti magikat."

1. beszéljen magyarul, khmmm.
2. szórjon hamut a fejére. Most már, hogy itt feltűnt a nickje, Maga is ide tartozik. A mi Mesterünk a Maga Mestere is. No way out.

HLL

Gizike írta...

Lajos.
Hiszen én itt vagyok!
(integet)
Látja?
(hadonászik)
Az a kicsi a rózsaszín tütüben!
Hé! Hé! Huhú! Most hova rohan??