2007. február 8.

tirpak-admin
Höndör B Margit: Fasizmus vs Green Grocerizmus

Aki már játszott életében stratégiai játékkal (bocs, lányok, ez most nem a ti napotok), az tudja, hogy három válasz lehetséges minden társadalmi problémára.
Az egyik a fasizmus, ezt képviseli Orbán és a Fidesz, és akkor ez elég is, nem is kell kifejtenem, miért rossz ez a válasz.
A másik a höndörizmus. Aki ismer/ismeri, az tudja, hogy ez az egyetlen jó válasz.

De mi az a Green Grocerizmus?

A fejlett nyugati országokban már felismerték azt a veszélyt, amit a zöldségesek jelentenek a társadalomra. Most nem sorolom azokat a jelentős filozófiai, szociálpolitikai és ornitológiai elemzéseket, amik e tárgyban születtek, például tőlem is. Egyetlen idézet azonban idekívánkozik a neves ornitológustól, W. Tiefelbartól:

Në anën tjetër të globit, koreja e veriut nuk përfilli thirrjet e fqinjëve dhe fuqive botërore dhe aktivizoi bombën bërthamore në tetor. Komuniteti ndërkombëtar e dënoi këtë akt dhe në tetor Këshilli i Sigurimit miratoi sanksione ndëshkuese kundër Phenianit. Në dhjetor koreja e veriut ra dakord të kthehet në tryezën e bisedimeve gjashtë palëshe për çarmatim.


Kevéssé művelt, mondjuk ki nyíltan, segg hülye olvasóim talán még ezek után sincsenek teljesen tisztában a Green Grocerizmus lényegével (KGB például egyenesen fasiszta zöldségesekről beszél, ami alapvető hiányosságokra utal), jöjjön tehát nekik egy újabb idézet Z. Kundel filatelistától,
kiugrott zöldségestől, a Green Grocerizmus atyjától:

Sameiginleg ársskýrsla Norðurlandaráðs og Norrænu ráðherranefndarinnar veitir bæði fjárhagslegt yfirlit og gefur góða mynd af norrænu samstarfi á starfsárinu.Á slóðinni hér fyrir neðan er hægt að skoða síðustu ársskýrslu sem gefin hefur verið út. Eldri skýrslur er að finna í gagnasafninu.

A Green Grocerizmus tehát csak a höndörizmussal együtt ad igazi választ, önmagában kevés.

Nincsenek megjegyzések: