2007. február 19.

tirpak-admin
Kovátsch Gamma Bertalan: Minek a blogra szerkesztő

Néha azt hiszem, hogy a magyar újságírás egy abszurd vicc, na nem az egész, csak a fospumpa része. Itt van például az én Árpi barátom, a maga kissé tapló-szervilis, mégis szeretnivaló stílusával. Mármint talán van aki szereti, én legszívesebben egy bokorhoz futnék a Bakáts téren.

Mit is ír Árpi droid, akivel életemben egyszer ültem közös asztalnál, mégis elég volt egy életre szóló antipátiához. A National City Lines skandallumról értekezik a maga borgőzös, kicsit középkorias, ámde szeretni való stílusában, és természetesen kizárólag a Wikipédiát használja forrásként. Nagy bátran azt írja az elektronikus újságírás fenegyereke, hogy a General Motorst ebben az öszeesküvésben bűnösnek találta az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága.

Milyen szerencse, hogy egy blognak nincs szerkesztője. Mert ha lenne, az bizony úgy baszta volna vissza ezt az irományt, hogy csak úgy reccsen a bloggép. Mert mit ír a Wikipédia. "The charges, in summary, were conspiracy to acquire control of a number of transit companies, forming a transportation monopoly (all defendants were acquitted on this charge), and conspiring to monopolize sales of buses and supplies to companies owned by National City Lines (General Motors alone was convicted on this charge)." Vagyis az összes alperest felmentették a villamoscégek megvásárlásának összeesküvése alól és egyedül a General Motorst ítélték el, mert monopóliumra törekedett a National City Lines buszbeszerzéseinek kapcsán.

Ha lenne egy blognak szerkesztője. Mert így szerencsére Árpinak nem kell azt hallania, hogy ne bötűzgessen olyan nyelven, amelyen nem tud és senki nem bassza ki az írását a nagy ótvaros pöcegödörbe.

Még szép.

Nincsenek megjegyzések: