2007. március 29.

tirpak-admin
Kovátsch Gamma Bertalan: Gyurcsány

Médiafelületünk kínosan ügyel a kiegyensúlyozottságra, így Orbán-rovatunk cikke után a magyar közéleti újságírás egy másik nagyágyúja, András világítja meg nekünk a történelem összefüggéseit Gyurcsány Ferenccel. Van valami titok, amiről nem tudunk, András?


A kelet utolsó védőbástyájának védelme még mindig nem kapta meg az őt megillető helyet a magyar történelem legfényesebb lapjain. Mi voltunk, a mi szellemi műhelyünk, akik először lebbentettük fel a fátylat az isonzói csatát övező összeesküvésről, félrevezetésről, mételyezésről. Sokan, a kommunista történetírás által elferdített agyúak azt gondolják, hogy az isonzói csata egy eszetlen öldöklés volt és a félmillió, nagyrészt magyar katona feleslegesen veszett oda. Hát egy fenét. Mit tehettek volna, ha a barbár olasz hadsereg, azok a macskaevő, tésztazabáló primitívek lerohanták dicső országunkat, az Osztrák-Magyar Monarchiát! Elképzelni is rettentő lett volna, ha az olaszok beözönlenek és mindenkit macskaevésre kényszerítenek. Legdicsőbb hagyományainkat taposták volna sárba, trattoriák mocsárbűzébe fulladt volna ezeréves országunk, fehér kenyerünket a redvás pizzájukra cserélhettük volna. Micsoda szerencse, hogy csekély félmillió ember feláldozásával elkerülhettük ezt a dicstelen véget és sokkal jobban jöttünk ki az egészből, hiszen elértük, hogy a románok szálljanak meg. A hősök, akik meghaltak, nem haltak meg hiába.

De mit is akartam mindezzel mondani?

Na persze, Gyurcsány! Ki más, a Gyurcsány! Valamit megint mondott, valami hazaárulót, valami rendőrterrorosat. Mondott valamit, de arra nem emlékszem, mert amikor ránéztem, felemelt tonfájú rendőrt láttam, amint Gyurcsány parancsára a kövezetbe veri a hazafiak nyálát. És ha csak a hazafiakét! Mert mit gondoljunk arról, amikor egy megvadult rendőr letépi egy isonzói veterán kitüntetéseit és a szerencsétlen háborús hős szájába tömi? Ilyet rendes rendőr nem tesz, ilyenre csak gyurcsányi parancs tonnás súlya alatt vetemednek a tisztességes, ámde megtévesztett rendőrök. Ilyet bezzeg nem mert volna a rendőr csinálni, amikor a veterán még fiatal korában Maxim géppuskával kaszálta a macskaevő nyugati barbár olaszokat. Mindenki mondja meg a rendőr ismerősének: minden isonzói veteránnal való szemétkedésért megérdemelt büntetés vár rájuk.

Ők építhetik a turult az isonzói csatatéren. Meredekek ám a hegyek arrafelé!

Nincsenek megjegyzések: