2007. március 5.

tirpak-admin
Kovátsch Gamma Bertalan: Ezer lóerős fospumpa

Az elitnek elegendő, ha csak újságokból tájékozódik. Így teszek én is, nem véletlenül vagyok elit véleményformáló. Természetesen csak hetilapok jöhetnek szóba, mint például a Magyar Nemzet. Pontosítsunk gyorsan. A Magyar Nemzetet csak az utálkozás végett olvasom. Ihletet ad, mint az Észak-Pesti Szennyvíztisztító. Pöcegödör. Ezer lóerős fospumpa. Hogy csak a legsikeresebb költői képeimet emlegessem. És mennyire igazam van (mint mindig). Melyik másik hetilap hozná le ezeket a cikkeket, alant, melyik? Döntsétek el magatok, debil majom-e, aki ilyen lapot olvas vagy csak egyszerűen pszichiátriai kezelésre szorul.

"Talán nem véletlen, hogy pont Demszky Budapestjét öntik el az autók, buszok, metrók. A dúvadliberális Demszky bizonyára örül annak, hogy szépséges fővárosunkat odadobhatja a technikai civilizáció harci kutyáinak. Vajh van-e még az újabb generációból valaki, aki tudja, milyen más volt a főváros, amikor még csak lovaskocsin közlekedtek az emberek. Egy más, emberibb kor volt az, vajon visszajön-e egyszer?"

Magyar Nemzet, 2007 január 17

"Döbbenetes, mit meg nem engednek maguknak a konzumidiótizmusra bazírozó multik. Mossak lábat naponta, csak azért, hogy több szappant tudjanak eladni? Majd hülye leszek. Inkább a lábszag, mint hogy a magukfajtának jobb legyen."

Magyar Nemzet, 2007 február 12

"Az unokahúgom lázára is beadtak mindenféle antibiotikumot, hiába tiltakoztam a szüleinél. Rohanjanak csak a vesztükbe, ha tönkre akarják tenni azt a szegény kislányt. Szörnyű eredményt hozott a régi jó dolgok ellen folytatott kíméletlen irtóhadjárat: már nem is tudják, hogy tüdőgyulladásra vérehulló fecskefű és cickafark keverékéből főzött tea kell. Eh, hová lesz a világ."

Magyar Nemzet, 2007 február 22

"Orbán Viktorra kell szavazni, Gyurcsányt meg utálni kell. Ismételjük el ezt: Orbán jó, Gyurcsány rossz. Orbán jó, Gyurcsány rossz. Menj ki az utcára és mondd el legalább tíz embernek. Ha mindenki ezt ismételgeti, meggyógyulhat ez a beteg, annyit szenvedett nemzet."

Magyar Nemzet, Orbán Viktor vezércikke, 2007 március 3

Ennyi talán elég. Normálisak ezek? A haladás ellen uszítanak és nyílt pártpropagandát folytatnak? Jó, hogy nem arra próbálnak rábeszélni, hogy hagyjak bejegyzést Orbán vendégkönyvében? Az is eljön hamarosan, nem kell sokat várni. Innen már nem lehet sokat süllyedni. Olyan újságot, ahol félrefordításoktól se rettennek vissza a bértollnokok, ki kell dobni a picsába, hogy csak úgy reccsen.

Hú, felhúztam magam. Egy dologgal lehet engem kiakasztani, ha irracionális mesékkel körítve (a vallásra gondolok, tökikéim) próbálják megakasztani a Haladás mindent elsöprő tankját. A Magyar Nemzet persze örülne, ha kisgyerekek halnának meg torokgyíkban, ha 37 év lenne a várható életkor, ha jurtákban fagyoskodnánk fűtött szerkesztőségi szobák helyett. Ezek a ... ezek a ... plebejusok, igen, plebejusok ... elvennék tőletek még a színes tévét is. Jól gondoljátok meg.

Én már választottam és kiállok ellenük. A Magyar Nemzet egy fospumpa! Nem is egy fospumpa, ezer! Nem hagyom, hogy a magyar nyelv e gyönyörű szavát elvegyék tőlünk!

Nincsenek megjegyzések: